به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی استانداری گلستان علیمحمد زنگانه در جلسه کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل استان با حضور خلیلی مدیرکل مهندسی سواحل و بنادر سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: طی سالهای اخیر بخش قابل توجهی از خلیج گرگان خشک شده و توجه نکردن به آن، آینده گلستان را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی بیان کرد: مدیران ملی برای جلوگیری از بروز یک فاجعه گسترده برای حل مشکل این پهنه آبی برنامه ریزی و اقدام کنند.
خلیج گرگان سالهاست که گرفتار چالشهایی از جمله کمبود آب برای تجدید حیات آبزیان، شکار بی رویه، لایروبی نکردن کانال های آبرسان، افزایش تعداد آب بندان و مزارع پرورش ماهی در بالا دست شده و این عوامل بر بحرانی شدن شرایط منطقه افزوده و ضرورت تلاش برای حل آن را جدی تر کرده است.
ثبت خلیج گرگان در سال ۱۳۵۴ به همراه تالاب میانکاله و لپو زاغمرز در استان مازندران به عنوان نخستین مجموعه تالاب بینالمللی جهان در فهرست تالابهای کنوانسیون رامسر ثابت کرد این خلیج و نواحی اطراف آن یک مجموعه ارزشمند زیست محیطی است که علاوه بر حفظ چرخه زیست دریای خزر در معیشت جوامع محلی اثرگذاری مستقیم دارد.
خلیج گرگان با کارکرد اقتصادی و اکولوژیکی در تکثیر آبزیان، ماهیان استخوانی و غضروفی، جذب پرندگان مهاجر و حفظ چرخه زیست دریای خزر دارای اهمیت بوده و در معیشت جوامع محلی نیز اثرگذاری مستقیم و نقش مهمی دارد.
خلیج گرگان یکی از بزرگترین مخازن آب شیرین متصل به دریای خزر نیز هست و تداوم زندگی بسیاری از جانداران در بزرگترین دریاچه زمین به اتصال آن با دریا وابسته است.
این پهنه آبی از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرقی دریای خزر و حوزه شهرستان های بندرترکمن، بندرگز، نوکنده و بهشهر از ۶۰ کیلومتر طول و حداکثر ۱۲ کیلومتر عرض برخوردار بوده و دارای امتداد شرقی - غربی است.
بر اساس داده های سازمان نقشه برداری کشور بیش از ۳۰ درصد از وسعت ۴۰۰ کیلومتر مربعی خلیج گرگان در سال های اخیر خشک شده است.
استاندار گلستان افزود: یکی از برنامه های جدی گلستان، اجرای طرح های مرتبط با اشتغال و افزایش درآمد ساکنان استان است که در این راستا موضوعات خلیج گرگان، سواحل، شیلات و آبزی پروری به طور جدی دنبال شده و مشکلات و کمبودهای آن تا حد امکان برطرف می شود.
زنگانه به ظرفیت شهرستان گمیشان برای اجرای طرح های گردشگری و شیلاتی اشاره کزد و گفت: یکی از این توانمندیها، مجتمع پرورش میگوی گمیشان است که علاوه بر فاز چهار هزار هکتاری، فاز ۶ هزار هکتاری طرح توسعه آن نیز در دست اقدام است.
وی ادامه داد: چندی قبل نیز تفاهم نامه ای با ظرفیت هفت هزار میلیارد ریال با بنیاد برکت و شیلات گلستان به امضا رسید که می تواند با حمایت از شرکت های تعاونی و خدمات مالی خرد ، طی سه سال هفت هزار و ۵۰۰ شغل مستقیم ایجاد کند .