رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: چرا کشاورز باید یارانه به دولت بدهد؟

خبرگزاری تسنیم پنج شنبه 18 دی 1399 - 15:19
گروه استان‌ها - رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: دلیل واردات در زمینه کشاورزی این است که حاضر نیستند از کشاورز محصول را به قیمت مناسب بخرند، چه کسی گفته دامدار و کشاورز باید یارانه به دولت دهد؟

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد ، سید جواد ساداتی‌نژاد ظهر امروز در  جلسه مشترک شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت و شورای بخش کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری  با اشاره به اهمیت کشاورزی، اظهار داشت: امروز واژه امنیت غذایی به اقتدار غذایی تغییر یافته است بدین معنی که هرکس غذا در اختیار دارد پس قدرتمند است، در این شرایط تحریمی بدنه کشاورزی نحیف شد و سرمایه‌گذاری چشم گیری در این بخش صورت نگرفته است.

وی گفت: در این شرایط تحریم تنها کشاورزی نسبت به مابقی بخش‌ها رشد داشته است، اگر سرمایه‌گذاری‌ها بر روی کشاورزی بود شاهد قدرت کشور بودید، مطالعات نشان می‌دهد مزیت کشور در کشاورزی و باغبانی است که متأسفانه کار فوق‌العاده‌ای در این زمینه صورت نگرفته است، لذا باید نگاه ویژه به این حوزه داشت.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مجلس یازدهم نگاه خوبی به کشاورزی دارد، دلیل واردات در زمینه کشاورزی این است که حاضر نیستند از کشاورز محصول را به قیمت مناسب بخرند، چه کسی گفته دامدار و کشاورز باید یارانه به دولت دهد؟ چرا صنایع و... نمی‌دهند، در این بخش افراد فقیر و ضعیفی وجود دارد که نباید یارانه دهند چرا که کشاورز یک تولیدکننده است.

ساداتی نژاد تصریح کرد: قوانین در کشور صنعت محور است، کشاورز را تحقیر می‌کنند لذا کارهایی که در صنعت انجام شد، در حوزه کشاورزی صورت نگرفت که البته مجلس یازدهم رویکرد مثبتی به کشاورزی دارد.

نماینده مردم کاشان در مجلس عنوان داشت:  سیاست‌های صادرات و محصولات از حوزه وزارت صمت گرفته شد و هرگونه ابزار حمایتی در اختیار وزیر جهاد کشاورزی قرار گرفت که نشان دهنده رویکرد مثبت مجلس به کشاورزی است.

وی افزود: به دنبال طرح تحول کشاورزی ایران بوده و معتقدیم فناوری را باید در کشاورزی وارد کرد، در حوزه امنیت غذایی، بذر و سم و... کشور وابستگی دارد‌. باید زمین‌های کشاورزی صاحب سند شوند.

ساداتی‌نژاد عنوان داشت: باید نقاط قوت این استان را دید و حمایت کرد، در دامپروری این استان ضعیف است در حالی که ریشه این استان در این حوزه است که پیشنهاد می‌شود با ایجاد خط اعتباری هزار میلیارد تومانی نسبت به جبران کمبودهای این حوزه اقدام کرد، این استان ظرفیت مکانی خوبی در این حوزه دارد و باید رتبه اول کشور در دامپروری باشد.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مباحث آب، خاطرنشان کرد: مدل‌های زیادی در دنیا وجود دارد که منافع بالا دست و پایین دست حوزه‌های آب در آنها نظر گرفته شده است، آمادگی این وجود دارد که در فضایی سالم با نخبگان بدون چالش این مسئله حل شود، با یک تعامل خوب می‌شود نیاز آبی بالادست دیده شود و اگر مازاد آب وجود دارد می‌توان از آن هم برای دیگران استفاده شود.

 شرایط تحریمی نفتی بهترین فرصت برای پرداختن به کشاورزی است

پرویز اوسطی، مسئول کمیته تولیدات گیاهی کمیسیون کشاورزی و ناظر مجلس در شورای عالی آب نیز در همین جلسه اظهار داشت: هر کجا اسم استان چهار محال و بختیاری به گوش می‌رسد، سخت کوشی و تلاشگری این مردمان در ذهن‌ها متبادر می‌شود.

وی افزود: در این سفر دو روزه با بازدیدهای صورت گرفته شاهد استعدادهای فراوانی بودیم، این استان دارای منابع آبی، ذخایر فیزیکی، موقعیت جغرافیایی و معادن، انسان های خوب و تحصیل کرده است که ظرفیت‌های استان هستند.

مسئول کمیته تولیدات گیاهی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در صورت برنامه‌ریزی و سرمایه گذاری بر ظرفیت‌ها می‌توان شاهد یک تحول چشمگیر در این استان بود، بخشی از استعدادهای این استان بالقوه است و باید به آن‌ها پرداخت.

وی با اشاره به مظلوم واقع شدن تولیدات در کشور، گفت: در اکثر کشورهایی که حرفی برای گفتن در زمینه تولید دارند معمولاً 30 درصد از تولید ناخالص کشورشان را مجدد در حوزه تولید سرمایه‌گذاری می‌کنند اما در کشور ما در بهترین شرایط ممکن سرمایه‌گذاری در بخش تولید به 10 درصد رسیده است و متأسفانه خیلی از سال ها صفر بوده و خیلی از سال ها منفی بوده است.

اوسطی ادامه داد: نکته بعد واردات غیر ضرور است که همه گلایه‌مند هستیم، در همین بحث نهاده‌های دامی، خودکفایی می‌توانست در گذشته رقم بخورد اما این چنین نشد و همیشه دنبال واردات بودیم، که بیشترین آسیب در حوزه تولید مشهود است.

وی خاطرنشان کرد: اهلیت در بخش تولید بسیار اهمیت دارد، در واگذاری‌های اصل 44 دیدید که بسیاری از کارخانجات و واحدهای تولیدی، کشاورزی و صنعتی به افرادی واگذار شد که اهلیت نداشتند، باید به این موضوع توجه ویژه‌ شود. باید دقت داشت که حتی کمترین منابعی اگر می‌خواهیم به فردی در حوزه تولید پرداخت کنیم، آن فرد اهلیت آن کار را داشته باشد.

مسئول کمیته تولیدات گیاهی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بروکراسی یکی از گرفتاری‌ها است و عدم توجه به توان و ظرفیت مناطق نیز از مشکلات می‌باشد، در کشور بر اساس توان و ظرفیت مناطق و سند آمایش حرکت نشده است، همچنین تنظیم برنامه‌های توسعه‌ای گاهاً با نگاه‌های صرف اقتصادی بوده و لابی‌گری وجود داشته است، بنابراین باید در الگوی توسعه به این نکته توجه داشت، دگرسازی و تمایز بخشی مجددی باید در حوزه توسعه کشور داشته باشیم.

اوسطی بیان داشت: مظلومیت تولید در نسبت اشتغال مشخص می‌شود، بالای 50 درصد سهم اشتغال ما در بخش خدمات است که بخش عمده آن، خدمات کاذب است و صنعت رتبه دوم و کشاورزی که حلقه اول تولید ما است در رتبه آخر قرار دارد، این نشان می‌دهد تولید در کشور مظلوم است.

وی اضافه کرد: کشاورزی تنها منبع اصلی درآمد و تأمین معیشت کشور در طول هزاران سال بوده است و نظام بهره‌برداری کشاورزی عمده‌ترین نظام اقتصادی در این کشور بوده است اما از صد سال پیش به دلیل ورود اقتصاد نفتی به کشور این بخش به فراموشی سپرده شد.در این شرایط تحریمی نفتی، شرایطی پیش آمده که این نگاه اقتصاد نفتی را تغییر بدهیم، این بهترین فرصت است که به بخش کشاورزی پرداخته شود.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: کشاورزی امروزه اصلاً قابل قبول نیست، ما کشاورزی علمی و صنعتی را نیاز داریم، کشاورزی که ارزش افزوده ایجاد کند یعنی از تولید که باید به حداکثر تولید برسیم تا جمع‌آوری و نگهداری و فرآوری و بازاریابی، تا در آمد در حد ظرفیت کشور ایجاد شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: 15 میلیارد دلار تراز تجاری بخش کشاورزی با واردات و صادراتش اصلاً عدد قابل توجهی برای کشور ما نیست، کشور هلند با یک چهلم وسعت کشور ما، دو برابر درآمد نفت ما در شرایط غیر تحریم از مبحث کشاورزی دارد کسب درآمد می‌کند.

انتهای پیام/7540/ی

منبع خبر "خبرگزاری تسنیم" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.