بهمن مرادنیا امروز (۱۸دی) در چهلمین نشست شورای گفتوگوی دولت با بخش خصوصی اظهار کرد: بانکهای استان باید همە تلاش خود را بە کار گیرند تا تسهیلات هرچند کوچک را بصورت گستردە در استان بە سرمایەگذاران و کارآفرینان متقاضی پرداخت کنند.
وی عنوان کرد: متاسفانە ارقام مورد نیاز واحدهای تولیدی برای راه اندازی و تداوم فعالیت چندان بزرگ نیست و بانک های استان باید تسهیلات بیشتری به متقاضیان سرمایهگذاریهای کوچک پرداخت کنند.
مرادنیا افزود: در نشست قبلی شورای هماهنگی بانک ها مقرر شد که با بکارگیری راهکارهای مختلف اعداد و ارقام بانکی از جمله منابع و مصارف بانکی تغییر پیدا کند تا استان بتواند از این طریق تسهیلات بیشتری به سرمایه گذاران و واحدهای تولیدی پرداخت کند.
وی خاطرنشان کرد: امید است تا پایان سالجاری بانکهای استان تسهیلات بیشتری بە سرمایە گذاران و واحدهای تولیدی متقاضی پرداخت کنند تا از این طریق بستر اشتغالزایی بیشتر فراهم شود.
استاندار کردستان تصریح کرد: از آنجایی کە واحدهای بزرگ از بانکهای خصوصی منابع خود را تامین میکنند و حساب های بانکی خود را در مرکز متمرکز کردەاند و عملا گردش حسابی در بانکهای استان ندارند از آنان درخواست میشود تا در جهت رونق بیشتر کسب و کار در استان سرمایەهای خود را در استان متمرکز کنند.
در ادامە جلسە سرپرست امور شعب بانکهای استان کردستان گفت: در حال حاضر ۲٥بانک در استان کردستان فعالیت دارند کە تنها ۱٤ بانک از بانکهای استان آمار خود را ارائە کردەاند و تلاش ما بر این بود آمار همە آنها را داشتە باشیم اما از آنجا کە آمار بانکها کاملا اختیاری است تنها ۱٤ بانک آمار خود را بە شعب ارائە کردەاند.
علی اشرف یوسفی اظهار کرد: تا پایان اسفند ماە ۹٨، کل منابع بانکهای استان ۱٤٥هزار میلیار ریال بودە و حال در پایان آذر ماە ۹۹ آمار منابع بانکهای استان بە ۱۹٤هزار میلیارد ریال رسیدە است کە رشد ۳۳ درصدی منابع بانکی را نشان میدهد کە بە نسبت مشابە سال گذشتە از رشد قابل توجهی برخوردار بودە است.
وی عنوان کرد: مصارف بانکهای استان در پایان سال ۹٨، ۱۱٥هزار میلیارد بودە کە امروز این رقم بە ۱٤٥هزار میلیارد رسیدە کە باز با ۳۳درصد رشد مصارف منابع در استان روبەرو هستیم.
یوسفی اذعان کرد: نکتە حائز اهمیت این است کە خالص پرداختی امسال در ۹ ماهه اول سال ٦۱هزار و ٥۰۰میلیارد ریال بودە در حالی کە در مدت زمان مشابە سال گذشتە ۳٤هزار میلیارد بودە یعنی رشدی معادل ۷۷.٦ دهم درصد را نشان میدهد کە نشان دهندە افزایش پرداخت تسهیلات بانکی، بانکهای استان است.
وی ادامە داد: مطالبات معوق بانکهای استان از ٥ هزار و ٥۰۰میلیارد ریال بە ٦ هزار و ۳۰۰هزار میلیارد رسیدە است کە این رشد ۱٤.۲ دهم درصدی مطالبات را نشان میدهد.
یوسفی خاطرنشان کرد: نسبت مطالبات بە مصارف بانکها از ٤.٨ دهم بە ٤.۱ دهم رسیدە اما این بە معنی وصول اقساط بانکها نیست بلکە تسهیلات افزایش و مطالبات ثابت ماندە است.
وی تصریح کرد: استان کردستان در حال حاضر ۷٤درصد از منابع خود را برای این بانکها مصرف کردە است کە این آمار در کشور ۷۹درصد است اما اگر بانکهای خصوصی و کوچکتر را بە این آمار اضافە کنیم این آمار کاهش پیدا خواهد کرد.
یوسفی عنوان کرد: متاسفانە در سراسر کشور واحدهای بزرگتری همچون پتروشیمی، پالایش گاز و ... مصارف خود را از بانکهای خصوصی جذب میکنند کە در آمار استانی منعکس نمیشود.
وی ادامە داد: کل منابع استان کردستان با احتساب بانکهای خصوصی ٥۹ صدم درصد کشور است و میزان مصارف استان ٥٥صدم بە نسبت میزان کشوری است.
انتهای پیام