به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی خلخال در آئین اختتامیه این جشنواره در گفتگو با ایرنا هدف از برگزاری این جشنواره را بهبود تغذیه در بین خانواده ها، احیا و ترویج مصرف نوشیدنیهای سنتی بی ضرر در جامعه و جایگزینی شربتهای خانگی به جای نوشابههای گازدار مضر ذکر کرد.
دکتر زهرا هاشمپور اظهار کرد: در این جشنواره 50 نفراز شرکت کنندگان 70 نوع دمنوش گیاهان دارویی و شربتهای خانگی خود را ارایه کردند.
وی افزایش سطح ایمنی بدن در مقابل بیماریهای جسمی و روحی را از جمله مزایای مصرف گیاهان دارویی وشربتهای خانگی اعلام کرد و افزود: در کنار ترویج فرهنگ استفاده از این نوع نوشیدنیها در خانوادهها، حذف مواد قندی و انرژیزا از سفرهها و ترویج زندگی ایرانی اسلامی را از اهداف برگزاری نخستین جشنواره دم نوشیدنیها گیاهی و شربتهای خانگی خلخال اعلام کرد .
دکتر هاشم پور گفت: خرگوشک، مرزه کوهی،کاکوتی ، قوچ اوتی ، پونه ، چای کوهی، بابونه ، نعناع ، تخم شربت بومی ،آبلیمو عسل ،شربت زعفران ،سکنجبین ،به لیمو ، بهار نارنج ، بومادران ،گیلیدیک، نسترن وحشی ، توگلیجه ،ختمی، شنبلیله، رازیانه ،20 گیاه ، پدر شفا، فلوس ،آویشن ، برگ به ، شربت زردآلو ،گل گاو زبان ،گل محمدی از جمله گیاهان دارویی،دم نوشها وشربتهای خانگی ارایه شده توسط بانوان شرکت کننده در این جشنواره بود.
در پایان این جشنواره با رای هیات داوران خانم شهین رستمی تهیه کننده دمنوش بابونه، برگ به، به خشک، شربت شاتوت، شربت آلبالو، شربت زردآلو؛ رعنا احدی ارایه کننده چای نسترن،چای برگ به،کیک؛ زهرا فتحی با ارایه بهار نارنج و بومادران ، چای کوهی و شربت مخلوط؛ سیمین فولادی با شربت سکنجبین،دمنوش به لیمو، مخلوط ؛ سیما حسنی با دمنوش؛ شیدا خداوردی پوربا بابونه، چای ترش،گل گاو زبان؛ صاحبعلی نوروزی با پونه،کاکوتی،چای کوهی،بابونه و نعناع کوهی به عنوان نفرات برتر جشنواره انتخاب و جوایزی دریافت کردند.