دکتر سید موسی خادمی در گفتوگو با ایسنا در خصوص اینکه سرنوشت پروژههای کلیدی استان به کجا رسید؟ اظهار کرد: در ابتدای مسئولیتم در استان دو کار انجام دادیم یکی طراحی شاخصهای چهارساله برای همه دستگاههای اجرایی استان و دیگری تعیین یک سری پروژهها تحت عنوان پروژههای کلیدی که شامل ۱۲۲ مورد بودند.
وی اضافه کرد: بسیاری از این پروژهها ایستگاههای پمپاژ که مربوط به جهاد کشاورزی و حوزه آب استان بودند و از دهه ۸۰ بلاتکلیف بودند که توانستیم آنها را به اتمام رسانده و در مرحله و یا آستانه افتتاح برای اردیبهشت ۹۸ بودند که متأسفانه سیل مخرب تمامی ایستگاههای پمپاژ را از بین برد.
استاندار لرستان ادامه داد: از مجموع ۱۲۲ پروژه کلیدی استان در ابتدا نه پروژه مثل پتروشیمی کوهدشت و فولاد رومشکان که قابلیت اجرا و سرمایهگذار نداشتند حذف کردیم؛ تاکنون ۲۱ پروژه از پروژههای مذکور تکمیل و تحویل مردم داده شده؛ ۱۹ پروژه بین ۸۰ تا ۹۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارند که امیدواریم امسال به مرحله افتتاح برسند.
خادمی افزود: ۲۸ پروژه کلیدی بین ۵۰ تا ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و ۴۶ پروژه دیگر کمتر از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
نماینده عالی دولت در لرستان با بیان اینکه یکی از این پروژهها آزادراه است و تا پایان امسال به سرانجام میرسد، همچنین پل شهدای دانشآموز بروجرد نیز به اتمام رسیده است بیان کرد: پروژه سیمانسفید، سیمان دورود و آزادسازی قلعه فلکالافلاک جزو پروژههای کلیدی استان هستند.
وی خاطرنشان کرد: چهار خطهها نیز جزو پروژههای کلیدی استان هستند مه بخشی از ازنا-شازند به بهرهبرداری رسیده است.
خادمی گفت: عمده اعتبارات این پروژهها به دلیل مشکلاتی که در سطح ملی بود اختصاص نیافت.
وی با تأکید براینکه پیگیر این پروژهها هستیم تا به نتیجه برسند، عنوان کرد: تعدادی از آنها پیشرفت فیزیکی خوبی دارند و تعدادی دیگر یا در این دولت و یا در دولت بعدی به نتیجه خواهند رسید.
باید از بازیافت زباله مواد اولیه تولید و اشتغال ایجاد شود
استاندار لرستان در ادامه به وضعیت پسماند در استان اشاره کرد و گفت: جمعآوری زبالهها کموبیش توسط شهرداری در شهرها و دهیاری در روستاها انجام میشود.
وی با بیان اینکه باید از بازیافت زباله مواد اولیه تولید و اشتغال ایجاد شود، افزود: برای دفن زباله در اکثر شهرهای استانی نقاطی مشخص تعیین و این امر انجام میشود و تنها در شهرستان سلسله و دلفان برای دفن زباله اختلافاتی وجود دارد که باید برطرف شود.
استاندار لرستان عنوان کرد: باید به سمتی برویم که از زباله بهعنوان منابع تولید انرژی استفاده کنیم.
وی اظهار کرد: دنبال این هستیم که پسماندها صنعتی و کارخانجات پسماندهای صنعتی را راهاندازی کنیم و دولت استانها را موظف کرده که این کار را انجام دهند اما در این راستا با بحثهای فرهنگی مواجه هستیم و مردم برای راهاندازی کارخانه پسماند در محلشان مقاومت میکنند و حتی برخی از افراد مردم را تحریک میکنند درحالیکه احداث کارخانه پسماند متناسب با مسائل زیستمحیطی و کار موافق با محیطزیست انجام میشود.
نماینده عالی دولت در لرستان تصریح کرد: این زبالهها را چه رها و چه دفن کنیم آثار بعدی محیط زیستی آنها منفی خواهد بود.
خادمی گفت: با احداث کارخانه صنعتی پسماند نهتنها مواد اولیه انرژی تولید میشود بلکه این موضوع به نفع محیطزیست و محیط پیرامون خواهد بود و انتظار میرود رسانهها کمک کنند به انجام این کار و سمنها نیز مخالفتی در این راستا نداشته باشند.
انتهای پیام