هزینه بیش از 12 میلیارد تومانی برای درمان اتباع خارجی در سیستان و بلوچستان

خبرگزاری ایسنا جمعه 15 بهمن 1400 - 10:36
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در نشست با نماینده سازمان بهداشت جهانی گفت: اگر به خانه های بهداشت روستایی، پایگاه های بهداشت شهری و مراکز جامع خدمات سلامت شهری و روستایی استان سیستان و بلوچستان مراجعه کنید خواهید دید که خدمات مادر و کودک، واکسیناسیون، بیماریابی سل، مالاریا و التور و سایر مسائل بهداشتی به طور همزمان، برابر و رایگان، به جمعیت ایرانی و مهاجران غیر ایرانی ارایه می شود.
هزینه بیش از 12 میلیارد تومانی برای درمان اتباع خارجی در سیستان و بلوچستان

به گزارش ایسنا- دکتر سید محمد هاشمی شهری ادامه داد: یکی از تجارب موفق دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در زمینه تسهیل دسترسی اتباع غیر ایرانی به خدمات بهداشتی، راه اندازی مرکز تسهیلات زایمانی در حاشیه شهر زاهدان بود که امروز از این مرکز بازدید نمودید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد:  در سال های ابتدایی جنگ در کشور افغانستان سازمان های خیریه بین المللی بخشی از هزینه های سلامت اتباع غیر ایرانی را تامین می کردند،  بعد از  پایان اشغال افغانستان توسط شوروی سابق، این سازمان ها استان را ترک کردند اما اسکان و تردد اتباع کشور افغانستان عملا  ادامه دارد و هزینه های سلامت این افراد عموما توسط نظام بهداشت و درمان جمهوری اسلامی ایران تامین می شود.

وی ادامه داد:  در سال ۱۳۹۹ بیش از ۷ میلیارد و ۴۰۰  میلیون تومان و در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان فقط در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان صرف ارایه خدمات درمانی به بیماران تصادفی، مادران باردار، بیماران خاص، تالاسمی و دیالیزی غیر ایرانی شده که عمدتا اتباع کشور دوست و برادر افغانستان هستند.

دکتر هاشمی از حمایت‌های سازمان بهداشت جهانی از نظام بهداشت و درمان کشور و استان تقدیر و تشکر کرد و گفت: در آخرین حمایت در قالب پروژه پاسخ به فوریت کووید-19 در ایران یا همان ICERP صورت گرفت حداقل ۵۰ میلیون دلار به کشور جمهوری اسلامی ایران کمک کرد که در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان منجر به  نصب یک دستگاه سی تی اسکن در بیمارستان امام خمینی (ره) خاش، یک دستگاه  لارنگوسکوپ در بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) زاهدان، یک دستگاه سونوگرافی، یک دستگاه  cr.c.t و یک دستگاه لارنگوسکوپ در بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) و همچنین دو دستگاه  real time pcr  و سه دستگاه استخراج اتوماتیک RNA شد و امیدواریم این کمک ها ادامه داشته باشد.

وی بر افتخار میزبانی از جمع کثیری از زوار پاکستانی و هندی در ایام اربعین اشاره کرد و گفت: در سال ۱۳۹۸ و قبل از شروع کرونا بیش از ۸۰ هزار نفر از زوار پاکستانی، افغانستانی و هندی از مسیر گذرگاه‌های مرزی میرجاوه با لحاظ تمامی قوانین مقررات وارد استان شده و به سمت شهرهای مشهد و قم و کشور عراق عزیمت نمودند و مجدد از همین مسیر به کشور خود بازگشتند و در این مدت خدمات درمانی اورژانس به این عزیزان ارائه می شد که شیرین ترین این رویدادها تولد تعدادی از نوزادان این زوار بزرگوار در بیمارستان های زاهدان بود.

دکتر هاشمی با اشاره به اینکه تاسیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان سنگ بنای توسعه بهداشت و درمان استان بوده است گفت: قبل از تاسیس دانشگاه  تعداد بیمارستان های سیستان و بلوچستان 8 بیمارستان بود و درحال حاضر تعداد بیمارستان های استان به 29 بیمارستان رسیده است و با اتمام طرح های نیمه تمام و در دست اجرا از 32 بیمارستان هم عبور خواهد کرد.

به گفته دکتر هاشمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به واسطه برخورداری نیروی انسانی متخصص موقعیت استراتژیک سابقه درخشان در انجام فعالیت‌های علمی و سابقه روشن در انجام امور عام‌المنفعه و خیریه گزینه بسیار مناسبی برای توسعه فعالیت های منطقه ای سازمان های بین المللی است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در ادامه نشست با نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران مهمترین پیشنهادها و درخواست های خود در خصوص همکاری در ارتقاء شاخص های منطقه، همکاری سازمان بهداشت جهانی در تامین بخشی از نیازهای اتباع غیر ایرانی در استان، تامین بخشی از نیازهای دارویی و تجهیزاتی و... مطرح نمود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: با توجه به رویکردهای انسان دوستانه جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر تعداد کثیری از اتباع غیر ایرانی از خدمات نظام بهداشت و درمان استان استفاده می کنند.

دکتر سید مهدی طباطبایی ادامه داد:  ایفای نقش سازمان های جهانی برای تامین بخشی از هزینه های بهداشت و درمان میهمانان غیر ایرانی استان ما از مهمترین مواردی است که در این سفر پی گیری خواهد شد.

وی در بازدید نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران از روند ارایه خدمات سلامت به اتباع غیر ایرانی در اردوگاه  الغدیر زاهدان گفت: روزانه بیش از ۸۰۰ نفر از اتباع کشورهای پاکستان و افغانستان در اردوگاه الغدیر از نظر نظام مراقبت سندرمیک بیماریها بررسی و غربالگری می شوند و به تمامی مراجعین واکسن پولیو خورانده می شود.

دکتر سید مهدی طباطبایی ادامه داد: پس از بیماریابی بر اساس علامت، نمونه گیری از جمله کووید، مالاریا و التور و سایر بیماریها انجام و اقدامات درمان و مراقبت نیز صورت می گیرد و  به تمامی اتباع، آموزش های خود مراقبتی نیز  ارائه می گردد.

قابل به ذکر است نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران از طرح در دست احداث انسکتاریوم پرورش و مطالعه حشرات (Insectarium) دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و مرکز تحقیقات و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز بازدید نمود و به تاثیر گذار بودن این مراکز در حل مشکلات نظام بهداشت و درمان استان اشاره کرد.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.