۶۸۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب سفر رییس جمهور تخصیص یافت
به گزارش روز شنبه ایرنا، سیام مهر ۱۴۰۰ هشتمین سفر سید ابراهیم رییسی به استان اردبیل انجام شد که مصوبهها و دستاوردهایی برای مردم این استان به همراه داشت.
نخستین سفر هیات دولت سیزدهم به استان اردبیل در نهایت به ۹۸ توافق با اعتبار هفت هزار و چهار میلیارد تومان، ۲۰ میلیون دلار سرمایهگذاری و همچنین ۱۰ هزار و ۹۱۲ میلیارد تومان تسهیلات بانکی ختم شد.
استاندار اردبیل در این زمینه گفت: ۶۸۰ میلیارد تومان اعتبار از محل مصوبات سفر پائیز گذشته رئیس جمهور به استان در نیمه دوم امسال برای پروژههای زیرساختی اختصاص یافته است.
سید حامد عاملی در گفت و گویی خبری با بیان اینکه این اعتبار در سه بخش ۳۶۰، ۴۵ و ۲۵۰ میلیارد تومانی اختصاص یافته است، اظهار کرد: این اعتبار برای اینکه اجرای پروژهها، به خصوص پروژههای زیرساختی استان متوقف نشود، جذب شده است.
وی ضمن مقایسه این اعتبار مصوب با بودجه سالجاری افزود: ۹ هزار میلیارد تومان هم تسهیلات بانکی برای طرحهای اقتصادی استان اردبیل در این سفر مصوب شده است؛ در حالی که بودجه امسال استان یکهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بود.
استاندار اردبیل اظهار کرد بودجه سال آینده استان هم سههزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است که با این افزایش مناسب امید میرود اجرای پروژههای پیشران و زیرساختی سرعت گیرد.
سرمایهگذاران تاسیسات آبی حمایت میشوند
تاکنون ۱۰ سد مخزنی بزرگ و ۴۲ سد مخزنی کوچک در استان اردبیل ساخته شده و ۲۰ طرح توسعه منابع آبی در حوزه سدها، شبکههای آبیاری، زهکشی و آب آشامیدنی در این استان در دست احداث است که در برخی از آنها زمینه سرمایهگذاری گردشگری آبی وجود دارد.
با این وجود اردبیل که پیشتر با آب و هوای سرد و معتدل شناخته میشد، در نتیجه تغییرات اقلیمی و کاهش نزولات جوی در کنار حاکم بودن فرهنگ بهرهبرداری و مصرف نادرست از منابع، این روزها در حال تجربه کردن شرایط کمآبی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان اردبیل در این زمینه گفت: با راهاندازی دفتر سرمایهگذاری در این شرکت، سرمایهگذاران تاسیسات آبی استان مورد حمایت قرار میگیرند.
علی حیدری اناری بیان کرد: سرمایهگذاری در تاسیسات آبی با حذف فرایندهای اداری در دستور کار قرار گرفته و با راهاندازی دفتر سرمایهگذاری در شرکت، زمینه ورود سرمایهگذاران به استان فراهم میشود.
وی با بیان اینکه دفتر سرمایهگذاری با هدف سهولت فرایندهای اداری و ایجاد سرمایهگذاری بخش خصوصی در استان راهاندازی میشود، افزود: فعال کردن طرحهای بخش آب، تکمیل نواقص و نارساییهای سدهای خاکی و شبکههای آبیاری و تاسیسات آبی از برنامههای اولویتدار شرکت است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان اردبیل با تاکید بر اینکه الگوی کشت و مصرف آب باید تغییر کند، اظهار کرد: برای تحقق این امر و دستیابی به راهکارهای علاج بخشی کاهش منابع آب دشت اردبیل از ظرفیت دانشگاهها استفاده میشود.
طرح کشت قراردادی گندم اجرا میشود
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل زیر کشت قرار دارد که ۴۰ هزار هکتار آن باغ، ۲۲۵ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
این استان در تولید بسیاری از ارقام و محصولات کشاورزی از جمله رتبه اول تولید عدس، رتبه اول تولید کلزا، رتبه دوم تولید سیب زمینی، رتبه سوم تولید عسل، رتبه پنجم تولید چغندر قند، رتبه هفتم تولید حبوبات و رتبه هفتم تولید گندم و جو را دارد.
محصول گندم با حدود ۳۰۵ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل تعاون روستایی استان اردبیل در این زمینه گفت: در قالب کشاورزی قراردادی و سفارشی بیش از ۱۰ هزار هکتار از اراضی مستعد این استان به کشت گندم اختصاص یافته است.
ابوالفضل دشتبانی در نشستی با فرماندار خلخال اظهارکرد: این طرح در ۱۰ استان کشور به عنوان استانهای پایلوت با هدف افزایش رغبت کشت گندم در بین کشاورزان توسط شبکه تعاونیهای روستایی اجرایی میشود.
وی افزود: در سالهای اخیر به دلیل افزایش قیمت سایر محصولات کشاورزی در بازار از جمله بادام زمینی، چاودار و سایر محصولات پرخریدار رغبت کشاورزان گندمکار به کشت این نوع محصول استراتژیک کاهش یافته است.
مدیرکل تعاون روستایی استان اردبیلبیان کرد: این مجموعه با هدف افزایش رغبت کشت گندم در بین کشاورزان اقدام به عقد قرارداد با کشاورزان گندمکار در سطح بیش از ۱۰ هزار هکتار از اراضی مستعد این استان در سالجاری کرده است.
۶۰ صندوق اعتبار خرد روستایی فعال شد
بر اساس آخرین سرشماری انجام شده در سال ۹۵، جمعیت استان اردبیل به بیش از یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر میرسد که ۶۲ درصد ساکن شهر و ۳۸ درصد ساکن در مناطق روستایی هستند و به ازای هر ۱۰۵ نفر مرد، ۱۰۰ نفر زن در استان اردبیل زندگی میکنند.
بنابر اعلام سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل، نرخ بیکاری در این استان به ۸.۹ درصد رسیده است اما برخی منابع این عدد را غیرواقعی و حتی تا ۱۵ درصد برآورد میکنند که در این بین سهم بانوان و مناطق روستایی بیشتر است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل گفت: ۶۰ صندوق اعتبار خرد روستایی حامی اشتغال و توانمندسازی بانوان در روستاهای این استان فعالیت میکنند تا تواناییهای بالقوه بانوان روستایی به بهترین شکل ممکن در جامعه ارایه شود.
فریبا محمدلو افزود: نهادسازی و سازماندهی بانوان فعال بخش کشاورزی در قالب تشکلهای اقتصادی از قبیل صندوقهای اعتبارات خرد زنان روستایی به توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی آنها منجر شده و مسیر اشتغال پایدار و رونق کسب و کارهای خرد روستایی را هموار خواهد کرد.
وی به نقش بانوان در پیشبرد امور اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و اقتصادی در جامعه اشاره کرد و گفت: ارتقای جایگاه بانوان و توجه مضاعف به این قشر از وظایف مهم مسئولان دستگاههای اجرایی است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل اظهار کرد: با اجرای طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، استقلال و خودکفایی این قبیل خانوادهها هدفگذاری شده است.
هشت روستابازار راهاندازی شد
استان اردبیل ۷۵۰ هزار هکتار اراضی زیر کشت و در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی از جمله رتبه اول عدس، رتبه اول کلزا، رتبه دوم سیبزمینی، رتبه سوم عسل، رتبه پنجم چغندر قند، رتبه هفتم حبوبات و رتبه هفتم گندم و جوی کشور را دارد.
با این وجود پیشتر بازار یا مکانیسمی برای عرضه مستقیم این محصولات به دست مصرف کنندگان وجود نداشت و کشاورزان مجبور به همکاری با دلالان برای فروش محصولات خود بودند.
مدیرکل تعاون روستایی استان اردبیل در این زمینه گفت: تاکنون هشت روستابازار با هدف عرضه مستقیم و بدون واسطه کالاهای بخش کشاورزی از مزرعه به دست مردم در این استان راهاندازی شده است.
ابوالفضل دشتبانی اظهار کرد: علاوه بر هوشمندسازی سیستم خرید و عرضه کالاهای اساسی مردم با استفاده از اپلیکیشنهای داخلی ۶ روستابازار نیز در حال راهاندازی است.
وی با اشاره به تخفیف ارائه شده تا سقف ۳۰ درصد در این مراکز افزود: مردم میتوانند از این مراکز کالاهای باکیفیت تولید شده در استان را که شامل مواد لبنی، گوشت سفید، گوشت قرمز، حبوبات و سایر اقلام پرمصرف است، تهیه کنند.
مدیرکل تعاون روستایی استان اردبیل بیان کرد: لازم است که از ظرفیت کمی و کیفی تولید محصولات کشاورزی استان برای عرضه بدون واسطه به مردم استفاده شود.
وسعت مناطق تحت مدیریت محیط زیست افزایش مییابد
مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست در حال حاضر ۱۰ درصد وسعت استان اردبیل را شامل میشود که از جمله شامل چهار منطقه حفاظت شده، ۶ تالاب و ۲ اثر طبیعی ملی است.
استاندارد کشوری مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست حدود ۱۱ درصد است که در استان اردبیل این شاخص یک درصد کمتر از میانگین است و مسئولان امر امیدوارند با تمهیدتی این استان نیز به استانداردها نزدیکتر شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: مناطق تحت مدیریت در این استان در حال حاضر حدود ۱۸۰ هزار هکتار است که بر اساس برنامهریزی صورت گرفته این میزان افزایش خواهد یافت.
سعید شهند در این زمینه تشریح کرد: در این راستا از جمله میتوان به آقداغ خلخال اشاره کرد که قسمتی از آن با وسعت هشت هزار هکتار به عنوان پارک ملی معرفی خواهد شد.
وی افزود: همچنین منطقه شکار ممنوع دربند مشکول در شهرستان کوثر که زیستگاه اصلی کل و بز با وسعت ۱۰ هزار هکتار پس از تایید پرونده در شورای عالی حفاظت محیط زیست به عنوان منطقه حفاظت شده ارتقا خواهد یافت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل بیان کرد: جنگلهای فندقلو که جزو سرمایههای استان و کشور به شمار میرود اما سالها مورد دستاندازی قرار گرفته است نیز قرار شده در قالب تفاهمی با منابع طبیعی، حدود یک هزار هکتار آن به این ادارهکل تحویل شود که گام مهمی در را ستای حفظ جنگلهای هیرکانی خواهد بود.
به گفته وی، اثر طبیعی منطقه فسیلی با وسعت پنج هکتار در شهرستان بیلهسوار نیز از دیگر نقاطی است که هماهنگ شده به عنوان اثر طبیعی ملی ثبت شود و جزو مناطق تحت کنترل ادارهکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل قرار بگیرد.
تیم شمشیربازی اردبیل مقام سوم لیگ برتر را کسب کرد
رییس هیات شمشیربازی استان اردبیل از کسب رتبه سوم تیم سابر کانون شمشیربازی اردبیل در لیگ برتر کشور خبر داد.
هادی صباغی در این زمینه گفت: دور برگشت لیگ برتر شمشیربازی آقایان ایران در اسلحه سابر در سالن شهید کلاهدوز تهران، برگزار و در نهایت تیم مس سونگون موفق به کسب مقام اول شد.
وی افزود: همچنین تیم های دانشگاه آزاد و کانون شمشیربازی اردبیل به ترتیب به مقام دوم و سوم دست یافتند.
رییس هیات شمشیربازی استان اردبیل با اشاره به انجام ۱۳ بازی در این رقابتها، بیان کرد: تیم اردبیل با هشت برد، پنج باخت و کسب ۲۹ امتیاز موفق شد جایگاه سوم لیگ برتر شمشیربازی باشگاههای کشور در اسلحه سابر را به دست آورد.