سرنوشت ما در قم، سرمایه گذاران را فراری کرده است!

خبرگزاری ایسنا دوشنبه 18 بهمن 1400 - 08:29
سرمایه‌گذار بخش گردشگری بابیان اینکه با مشکلات متعددی که ایجاد کردند سبب شدند تا ورشکسته بشوم، گفت: به قدری فشار مشکلات و سنگ اندازی‌ها زیاد شده است که تصمیم به خودسوزی در مقابل شهرداری گرفته‌ام تا شاید به توان احقاق حق کنم.
سرنوشت ما در قم، سرمایه گذاران را فراری کرده است!

صنعت گردشگری یکی از مهم‌ترین قطب‌های اقتصادی و پیشرفت یک منطقه محسوب می‌شود که علاوه بر درآمدزایی و سوددهی بالایی که برای سرمایه‌گذار به ارمغان می‌آورد باعث ایجاد اشتغال، رونق سایر مشاغل آن منطقه و ارزآوری هم می‌شود؛ به همین خاطر بسیاری از کشورها از جمله کشورهای همسایه ایران از این صنعت به خوبی برای پیشرفت خود بهره برده‌اند.

وقتی پای صحبت‌های سرمایه‌گذاران این بخش در استان قم می‌نشینیم می‌بینیم که وضعیت مناسبی ندارند و نه تنها انتظاراتشان برآورده نشده است بلکه برای رسیدن به حداقل حقوق خودشان هم باید بجنگند و این امر در حالی رخ می‌دهد که حکومت و دولت علاقه‌مند به جذب سرمایه‌گذار هستند و به طور دائم در این زمینه تبلیغات گسترده می‌کنند؛ اما درد و دل سرمایه گذاران بخش گردشگری نشان می‌دهد که در عمل از طرف مجموعه‌های ذی‌ربط نه‌تنها حمایتی صورت نمی‌گیرد بلکه سنگ‌اندازی نیز می‌شود.

مهندس علیرضا دانش پور، مدیر و سرمایه‌گذار مجتمع گردشگری آرتا در بوستان هاشمی، از جمله سرمایه گذارانی بود که در اواخر دهه هشتاد اقدام به سرمایه گذاری در زمینه توسعه گردشگری در قم کرد که این پروژه پس از شروع مناسبی که داشت به دلیل مشکلات، به اغما رفت.

این سرمایه گذار قمی که در ابتدای بحث از سرمایه های از دست رفته اش در زندگی اش شاکی بود در گفت وگو با ایسنا گفت: به خاطر علاقه‌ای که به حوزه گردشگری داشتم مازاد سرمایه‌ای که داشتم را بر اساس نیازهای شهر قم در مسیر رینگ مسجد مقدس جمکران سرمایه‌گذاری کردم و مجموعه‌ای گردشگری را ایجاد کردم، اما متأسفانه به خاطر سنگ‌اندازی‌های صورت گرفته، همه دارائی‌ام را از دست دادم.

وی تصریح کرد: در حالی که هنوز مجموعه تکمیل نشده بود سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بدون اطلاع و به صورت ناهماهنگ اقدام به دعوت از مهمان و افتتاح این مجموعه کرد که همین امر سبب ناراحتی و سنگ‌اندازی بخش‌هایی مانند شهرداری شد.

وی ادامه داد: در همان ابتدا حکم پلمپ صادر شد و با پیگیری‌های متعدد پلمپ رفع شد و مجموعه افتتاح شد؛ اما باز به بهانه‌های مختلف این مجموعه پلمپ می‌شد.

وی گفت: جلسه‌ای برای رفع مشکلات با شهرداری برگزار شد و با توجه به ایرادات مدنظر مسئولین مربوطه، تغییراتی در مجموعه صورت گرفت؛ اما هنوز مشکلات گذشته به ‌طور کامل رفع نشده بود که پل مقابل مجموعه افتتاح شد و راه ورودی مجموعه به مدت دو سال مسدود شد.

این سرمایه گذار ادامه داد: با توجه به اینکه مشکلات به علت ناهماهنگی از طرف سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایجاد شده بود؛ اما هیچ گونه مساعدت، حمایتی و رایزنی در رابطه با حل مشکلات نکردند.

وی بیان کرد: سال ۹۷ عیانی پروژه ۱۱ میلیارد ۹۰۰ تومان قیمت‌گذاری شد اما شهرداری به بهانه بالا بودن قیمت از خرید آن امتناع کرد و بعد از اینکه کارشناسان قیمت را کاهش دادند باز هم حاضر به خرید نشدند و بیان کردند که باید مهلت قرارداد پایان یابد.

دانش پور اظهار کرد: در سال ۹۸ قرارداد خاتمه یافت اما بعد از پایان قرارداد نیز به بهانه در لیست انتظار بودن، از خرید امتناع کردند.

وی افزود: برای رفع مشکلات، شورای عالی حقوقی با حضور مدیرعامل سازمان پارک‌ها، رئیس شهرسازی منطقه یک و سه حقوقدان شهرداری تشکیل شد و همه مصوبات این شورا را بدون هیچ حرفی پذیرفتم.

سرمایه‌گذار مجتمع آرتا عنوان کرد: در سال ۹۹ مجموعه ۲۵ میلیارد تومان قیمت‌گذاری شد و بعد ۲۳ میلیارد تومان راضی شدم؛ اما گفتند برای اینکه بتوانند ملک را بخرند باید مبلغ به زیر ۲۰ میلیارد تومان کاهش یابد که با این امر نیز موافقت کردم.

وی بیان کرد: بعد از توافق کاهش قیمت، سازمان پارک‌های شهرداری ادعا قیمت‌گذاری ۴ میلیاردی کرد و برای رفع این اختلاف کمیسیون کارشناسی ۵ نفره تشکیل شد و کارشناسی که دو ماه زمان نیاز دارد تاکنون ۵ ماه زمان برده است.

دانش پور اظهار کرد: تعداد نیروهایی که در مجموعه مشغول به کار بودند از ۷۰ تن به ۳۰ نفر کاهش یافته است و از ۳۰ تن نیرو تعدیل شده ۷ تن دچار اعتیاد شدند و برخی نیز دچار فروپاشی خانواده شده‌اند. بنده سالها این مجموعه را با خون دل و با فروش منزل و ماشین و ویلای خود اداره کردم تا این جوانان بیکار نشوند ولی دیگر چیزی در بساط ندارم.

وی تاکید کرد: در شرایطی که در سال رفع موانع تولید قرار داریم سنگ‌اندازی‌ها سبب می‌شود که نه‌تنها سرمایه‌گذارانی که در این زمینه فعالیت دارند از کار خود پشیمان شوند بلکه باعث منصرف شدن و ورود سرمایه‌گذاران جدید هم می‌شوند.

وی گفت: مشکلات بیان شده فقط مربوط به مجتمع آرتا نیست و سایر مجتمع‌های گردشگری استان به نوع  خود با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند به همین خاطر برخی پیشنهاد دادند که برای رفع مشکلات تجمع اعتراضی انجام بدهیم؛ اما برای جلوگیری از سایر مشکلات با این امر مخالفت کردیم.

وی بابیان اینکه با مشکلات متعددی که ایجاد کردند سبب شدند تا ورشکسته بشوم، اظهار کرد: به قدور ری فشار مشکلات زیاد شده است که تصمیم به خودسوزی در مقابل شهرداری گرفته‌ام تا شاید به توان احقاق حق کنم.

این سرمایه گذار قمی بیان کرد: تا کنون افراد زیادی با سرمایه فراوان قصد سرمایه گذاری در قم را داشتند که وقتی شرح حال بنده را شنیدیدند یا از من مشورت گرفتند ،همه آنها از سرمایه گذاری در قم منصرف شده اند. واقعا با این شکل حمایت از سرمایه گذار بهتر است هیچ کسی در قم سرمایه گذاری نکند چون مثل من مجبور می شود همه زندگی خود را بدهد و از یک انسان متمکن به یک بدهکار مبدل شود.

حضور حرم حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران در شهر قم و شاهراه مواصلاتی بودن این استان، سبب حضور و تردد بالای مسافرین شده است که استفاده مناسب از این نعمت‌های خدادادی می‌تواند ظرفیت‌های اقتصادی فراوانی برای استان ایجاد کند و رونق، پیشرفت و اشتغال‌زایی را برای مردم این شهر به ارمغان بیاورد؛ اما مشکلاتی که سرمایه‌گذاران این بخش بیان می‌کنند با صحبت‌ها و شعارهایی که مسئولین مربوط  بیان می‌کنند همخوانی ندارد.

با توجه به اهمیت پیگیری منویات مقام معظم رهبری در زمینه رفع موانع تولید و سرمایه گذاری، خبرگزاری ایسنا بر خود مفروض می دارد که گلایه های سرمایه گذاران و تولید کنندگان را مطرح کرده و مباحث آنها را برای حل مشکلات بررسی کند. در این رابطه بدیهی است که برای تکمیل این گزارش، مدیران شهرداری، شورای شهر، استانداری و... نیز می توانند مباحث خود را مطرح کنند تا بتوانیم ضمن ارایه گزارش عادلانه تر، زمینه حل مشکلات فعالان اقتصادی استان را نیز فراهم آوریم.

قطعا پاسخ مدیران مسئول در استان در این تریبون رسانه ای، محفوظ است و ارتباط با این مدیران در خصوص پاسخگویی نسبت به این پروژه ها موضوع بخش دوم گزارش خواهد بود.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.