به گزارش ایرنا مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر روز چهارشنبه در آیین افتتاح این طرح ها گفت:سه پروژه از این هفت طرح با مشارکت بخش خصوصی و کشتیرانی اجرا شده است.
نوراله اسعدی با اشاره به احداث هشت پست اسکله پانتون و گردشگری با اعتباری معادل ۲۴۰ میلیارد ریال در بندر خرمشهر افزود: هر اسکله ۳۰ متر طول و ۱.۲ متر ارتفاع دارد.
وی راه اندازی سامانه نظارت تصویری با اعتبار ۱۱۳میلیارد ریال ، ساخت شناور بایندر با ۱۰میلیارد ریال اعتبار، شناور باک بوم با اعتباری معادل ۱۵۲میلیارد ریال و ظرفیت ۵۰۰ تن را از جمله این پروژه ها عنوان کرد.
اسعدی همچنین به افتتاح ساختمان آتش نشانی بندر و دریانوردی خرمشهر با ۴۵میلیارد ریال اعتبار و نیز احداث سوله تعمیرگاه تجهیزات صنعتی در مساحتی حدود پنج هزار متر مربع و ۶۰ میلیارد ریال اعتبار اشاره کرد و گفت:ساختمان اداری ترمینال کانتینری نیز در مساحت یکهزار و ۸۷۵ مترمربع و ۹۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری به بهره برداری رسید.
امام جمعه خرمشهر نیز در این آیین گفت: در استفاده از ظرفیت بندر خرمشهر باید به ۲ بعد توسعه فیزیکی و لایروبی اروندرود توجه کرد.
حجت الاسلام محمدجواد عادل پور لایروبی آبراهه اروند را مطالبه ملی خواند و افزود: آبخور فعلی اروندرود در حد آن نیست که به فراخور آن بندر خرمشهر توسعه پیدا کند لذا لایروبی اروندرود نیازمند توجه جدی مسئولان است.
امام جمعه خرمشهر در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده برای توسعه خرمشهر بر لزوم پیشرفت و توسعه این بندر تاکید کرد و گفت:توسعه خرمشهر به توسعه ظرفیتهای آن از جمله بندر بستگی دارد.
بندرخرمشهر با برخورداری از ۲۰ پست اسکله، ۲۳۰ هکتار وسعت، تجهیزات پیشرفته، قرار گرفتن در محدوده منطقه آزاد تجاری اروند، بهره مندی از سیستم حمل و نقل چند وجهی و اتصال به کریدور بندرامام خمینی(ره) به عنوان سومین بندر آزاد کشور در حوزه خلیج فارس محسوب می شود.
این بندر با موقعیت استراتژیک خود و نزدیکی به بازار کشورهای عراق و کویت یکی از مهمترین بنادر تجاری کشور در زمینه صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس به شمار می آید.