اسفندیار حسنیمقدم، در گفتوگوبا ایسنا اظهار کرد: تعیین قیمت کالا برعهده وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین سازمان حمایت از مصرف و تولید کننده است و دراین زمینه سازمان جهاد کشاورزی نهایت تلاش و همکاری را برای تعیین قیمت محصولات کشاورزی در سه سطح تولید کننده، عمده فروش و خرده فروش را انجام خواهد داد.
وی با اشاره به اینکه دو مقوله گرانفروشی و گران بودن محصولات کشاورزی باعث نارضایتی مصرف کنندگان شده، عنوان کرد: گرانی متأثر از هزینههای تولید بوده و امری طبیعی در این فرآیند محسوب میشود و فارغ ازاین دیگر هزینهها مانند بستهبندی، انبارداری وحملونقل در تعیین قیمتها اثرگذار است.
حسنیمقدم افزود: همین عوامل و وجود شبکههای دلالی و سودجو باعث بیثباتی در قیمت رسمی و تعیین شده در بازار فروش و در شرایط فعلی تبدیل به چالش شده، لذا ضروری است با عقلانیت و هوشمندی به بازار نظمی بدهیم تا شاهد این بینظمی در قیمتها نباشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به نقش کارکردی قرارگاه ١٧ ربیعالاول در زمینه نظارت بر قیمتهای محصولات کشاورزی در بازار فروش، عنوان کرد: در این راستا بعداز دستور مقام معظم رهبری فرماندهی سپاه استان یک قرارگاهی تحتعنوان قرارگاه ١٧ ربیع الاول باهدف حل و فصل مشکلات بازار و نظارت بر قیمتها تشکیل و به عبارتی میتوان گفت تنظیم بازار جهاد کشاورزی درحوزه تعیین قیمتگذاری ایفای نقش میکند وقرارگاه ١٧ ربیعالاول نقش نظارت بر قیمت محصولات را برعهده دارد.
وی ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی لرستان میزان هزینههای محصولات را برای تولید کنندگان محاسبه کرده و بعد از تجزیه و تحلیل لیست قیمتهای نهایی محصولات را به قرارگاه ارائه میکند و این قرارگاه با مشارکت دیگر ارگانها ازجمله دادستانی، نیروی انتظامی و سایر دستگاههای مرتبط ورود میکنند تا بدین شکل نظمی به بازار قیمتها داده شود.
حسنیمقدم عنوان کرد: برخی از محصولات وارداتی بوده و نرخ مشخصی ندارند و همچنین مشکلاتی در برخی محصولات زراعی در زمینه قیمتگذاری داریم اما ضروری است در این راستا همانند دیگرمحصولات بخش کشاورزی کارگروهی را تشکیل و با خرد جمعی، برنامه مدون و منسجمی را ارائه دهیم تا مشکلات این بخش نیز مرتفع شود.
انتهای پیام