افزایش مراودات با جمهوری آذربایجان و مهمترین اخبار هفته گذشته اردبیل

ایرنا شنبه 30 بهمن 1400 - 09:09
اردبیل- ایرنا- افزایش مراودات ایران و جمهوری آذربایجان، تامین مسکن بیش از سه هزار مددجوی بهزیستی، وجود ۲۰ هزار میلیارد ریال مالیات معوق و اجرای ۲۹۰ طرح هادی روستایی از جمله عناوین مهمترین رویدادهای خبری استان اردبیل در هفته گذشته است.
افزایش مراودات با جمهوری آذربایجان و مهمترین اخبار هفته گذشته اردبیل

مراودات اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان افزایش می‌یابد

به گزارش ایرنا، استان اردبیل که با جمعیت بیش از یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر همجوار با گیلان، آذربایجان‌شرقی و زنجان در شمال‌غربی ایران واقع شده، دارای ۳۸۰ کیلومتر مرز خشکی با کشور جمهوری آذربایجان است.

ایران در مقایسه با کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در نیمه نخست سال‌جاری میلادی، بیشترین مبادلات تجاری را با جمهوری آذربایجان داشته، به طوری که ارزش مبادلات تجاری میان ۲ کشور در این مدت به بیش از ۱۹۴ میلیون دلار رسیده است.

سفیر ایران در جمهوری آذربایجان در این زمینه گفت: سطح مراودات تهران و باکو به خاطر شیوع کرونا به ویژه در مناطق مرزی آسیب دیده اما مقام‌های ۲ کشور مصمم به ارتقا و افزایش آن در کوتاه مدت هستند.

سید عباس موسوی در حاشیه بازدید از پایانه مرزی بیله‌سوار افزود: حجم مبادلات تجاری ۲ کشور در سطح  ۴۰۰ میلیون دلار است اما پیش‌بینی می‌شود با تسهیل روند تجاری بین ۲ کشور این رقم در ۲ سال آینده به یک میلیارد دلار برسد.

وی با اشاره به اینکه افزایش سهم مبادلات مرزی با جمهوری آذربایجان در دستور کار است، عنوان کرد: استان اردبیل و شهرستان بیله‌سوار نقش موثری در این  گسترش ارتباطات سیاسی و اقتصادی بین ۲ کشور دارند.

موسوی با بیان اینکه کرونا تردد مرزی بین مرزنشینان ۲ کشور در بیله‌سوار مغان را متوقف کرده است، بیان کرد: در جلسه آتی کمیسیون مشترک اقتصادی ۲ کشور از سرگیری ترددهای مرزی از پایانه مرزی بیله‌سوار مغان مطرح شده و درباره آن تصمیم‌گیری خواهد شد.

بیش از سه هزار مددجوی بهزیستی خانه‌دار می‌شوند

از بعد خانوار در مجموع ۵۸ هزار نفر در استان اردبیل تحت پوشش بهزیستی قرار دارند که در حال حاضر از ۳۸ هزار پرونده موجود، حدود ۳۲ هزار توانخواه از خدمات غیرنقدی، حمایتی و مستمری استفاده می‌کنند.

علاوه بر اشتغال، خدمات حمایتی و وسایل کمک توانبخشی یکی از مهمترین دغدغه‌های جامعه معولان و افراد زیر پوشش بهزیستی این استان مسکن مناسب بوده که با توجه به افزایش سرسام‌آور در این بخش تامین آن برای مددجویان با دشواری‌های بسیاری همراه شده است.

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل در این زمینه گفت: افزون بر سه هزار نفر از مددجویان زیر پوشش در این استان در چند سال آینده به تدریج صاحب مسکن خواهند شد.

بهزاد ستاری تشریح کرد: تعداد یک‌هزار و ۵۰۰ نفر تا کنون در طرح نهضت ملی مسکن به صورت شخصی نام‌نویسی کرده‌اند و مجموعه بهزیستی هم تعداد یک‌هزار و ۶۰۰ نفر را برای دریافت مسکن مددجویی معرفی کرده است.

وی افزود: همچنین تعداد ۹۹ واحد مسکونی در امسال به مددجویان واگذار شده و با احتساب ۶۵ واحدمسکونی افتتاح شده در دهه مبارک فجر، مجموع واحدهای واگذار شده به مددجویان به ۱۶۴ باب رسیده است.

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل اظهار کرد: ۳۰واحد مسکونی نیز تا پایان امسال تکمیل و به مددجویان زیر پوشش واگذار خواهد شد و با این وجود کل واحدهای واگذار شده به مددجویان تا پایان سال‌جاری به حدود ۲۰۰ واحد خواهد رسید.

وی اضافه کرد: همچنین تاکنون به ۲۰۶ نفر از خانوارهای زیر پوشش بهزیستی اردبیل مسکن چند معلولی تحویل داده شده و برای ۱۰۹ خانوار هم کار در مرحله شناسایی و آغاز عملیات ساخت قرار دارد.

۲ هزار میلیارد تومان مالیات معوق وجود دارد

بیش از یک‌هزار و ۴۵ واحد صنعتی کوچک و بزرگ، ۵۵ هزار واحد صنفی و تولیدی و ۶۲ دستگاه اجرایی در استان اردبیل فعالیت دارند و مازاد مالیات وصولی در ۱۰ ماه امسال ۲۰۵ میلیارد تومان بوده است.

۲۰ درصد وصولی مربوط به اشخاص حقوق غیردولتی، ۲ درصد مربوط به حقوق کارکنان، ۹ درصد مربوط به مالیات مشاغل و ۳۳ درصد مربوط به مالیات غیرمستقیم می‌باشد، به طوری که ۳۴ صدم کل وصولی کشور مربوط به این استان است.

مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل در این زمینه گفت: از سال ۸۷ تاکنون ۲ هزار میلیارد تومان معوقات مالیاتی در این استان وجود دارد که ۸۰ درصد آن مربوط به کارت‌های بازرگانی و جرایم مربوطه است.

ابراهیم قلی‌زاده در نشست خبری با اشاره به اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی برای جلوگیری از فرار مالیاتی، افزود: این طرح از مواردی است که برای جلوگیری از فرار مالیاتی در نظر گرفته شده و به شفاف‌سازی مالیاتی کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه رویکرد سازمان امور مالیاتی شفاف‌سازی وصول درآمدهای مالیاتی با اجرای طرح مالیات هوشمند است، بیان کرد: با اجرای عدالت مالیاتی و تشویق مودیان به طرح خود اظهاری مالیاتی و تمکین در پرداخت به موقع مالیات شاهد ارتقای نظام سلامت اداری خواهیم بود.

مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل با اشاره به اینکه ۸۹ درصد درآمدهای این استان از محل مالیات تامین می‌شود، اظهار کرد: امسال ۹۴۰ میلیارد تومان مالیات در اردبیل وصول شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۴ درصد افزایش یافته است. 

تدوین طرح آمایش صنعتی و کشاورزی ضروری است

اردبیل با وجود ۷۸۰ هزار هکتار زمین زراعی و بیش از یک‌هزار واحد صنعتی جزو استان‌های در حال توسعه به شمار می‌رود و هم‌اکنون رتبه دوم را در زمینه صدور جواز تاسیس در کشور دارد اما زیرساخت‌های استان همگام با این موضوع رشد نکرده‌ است.

از این رو بخش خصوصی در استان با مشکلاتی در فضای کسب و کار، کسب نتیجه از بابت استعلام‌ها، جوابگو نبودن به موقع سازمان‌ها، مشکلات مربوط به تامین اجتماعی، صادرات غیرنفتی و مسایل مرتبط با سازمان امور مالیاتی مواجه است.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اردبیل در این زمینه گفت: ضروری است طرح آمایش صنعتی و کشاورزی در این استان تهیه و تدوین شود.

بهنام پیرموذن افزود: در کنار تدوین طرح آمایش صنعتی و کشاورزی مشوق‌های سرمایه‌گذاری در استان مشخص شود ضمن اینکه صدور مجوز برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی هم تسهیل شود تا رونق تولید در استان تحقق یابد.

وی با بیان اینکه تعدد قوانین یکی از مشکلات اساسی بخش تولید است، افزود: تعدد قوانین و نبود نظارت به اجرای صحیح  قوانین جاری یکی از مشکلات اصلی در صدور مجوزها است که برای رفع این مشکلات راه‌اندازی پنجره واحد سرمایه‌گذاری تشکیل شده ولی هنوز به صورت کامل اجرا نشده است.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اردبیل با اشاره به مشکلات واحد های تولیدی اردبیل بیان کرد: اغلب واحدهای تولیدی این استان با ۳۰ درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند و برای افزایش این ظرفیت‌ها باید موانع موجود برطرف شود.

وی اظهار کرد: یکی از مشکلات اساسی در این زمینه مشکل تامین مواد اولیه با توجه به بورسی و سهمیه‌ای شدن مواد اولیه است که امید می‌رود این مشکل با دستور رییس جمهور و وزرای مرتبط برطرف شود.

طرح استانداردسازی عسل اجرایی نشد

سالانه به طور میانگین بیش از هفت هزار تن عسل در استان اردبیل تولید می‌شود که با توجه به کوچ زنبورداران به مناطق و ییلاقات پرگل و تهیه عسل در مراتع غنی کوهستانی از مرغوبیت بالایی برخوردار است.

۱۵ کارخانه بسته بندی عسل در استان اردبیل فعالیت دارند و با وجود این حجم از تولید، سالانه تنها ۳۵۰ تن عسل به کشورهای مختلف صادر می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل در این زمینه گفت: طرح استانداردسازی اجباری عسل در مقطعی از زمان در این استان آغاز ولی به طور کامل اجرایی نشده است.

بهلول تکلوی اظهار کرد: اجرای این طرح با هدف دستیابی به اهداف تولید عسل مرغوب و اطمینان مشتری در زمان خرید از سالم بودن این محصول کشاورزی ضرورت دارد.

وی اظهار کرد: برای بهره‌وری بهتر از این محصول تولیدی کشاورزی نیازمند ایجاد صنایع پایین دستی و بسته‌بندی مناسب، فراوری محصول، استانداردسازی و کنترل کیفی محصول تولیدی هستیم.

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل با اشاره به ضرورت راه‌اندازی آزمایشگاه‌های نوین برای تکمیل اجرای طرح استانداردسازی عسل افزود: در حالی که میانگین برداشت عسل به طور عادی، بدون افزودنی‌های خوراکی و تنها با فعالیت زنبورعسل در برداشت شهد از گل‌ها در هر دوره از یک کندوی عسل هفت کیلوگرم است، هم‌اکنون پرورش‌دهندگان زنبورعسل در این استان از هر کندو ۱۷ تا ۲۰ کیلوگرم عسل برداشت می‌کنند.

۲۹۰ طرح هادی روستایی در دست اجرا است

طرح هادی با هدف ساماندهی معابر و محیط روستایی با هدف زیباسازی محیط و افزایش تردد گردشگران به روستاها اجرا می‌شود؛ این اقدام اساسی که آثار آن در تمام روستاهای هدف قابل مشاهده است، میزان بهره‌مندی روستاییان به عنوان تولیدکنندگان اصلی کشور از خدمات نظام را افزایش می‌دهد.

استان اردبیل در مجموع یک هزار و ۸۵۶ روستا و آبادی دارد که بدون در نظر گرفتن روستاهای تک خانواری، به بیش از یک هزار و ۷۸۰ روستای دارای سکنه می‌رسد و طرح هادی تا کنون در تعداد قابل توجهی از روستاهای مستعد به اجرا درآمده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اردبیل گفت: طرح هادی ۲۹۰ روستای استان اردبیل در سال جاری با پیش بینی اعتبار یک هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال در دست اجرا است.

فرهاد سبحانی با اشاره به نیاز بالای اعتباری برای اجرای طرح‌های هادی روستایی افزود: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اردبیل در زمینه تعداد و کیفیت اجرای طرح هادی روستایی در مقایسه با سایر استان‌های کشور در رتبه ممتاز قرار دارد.

وی با اشاره به مطالعه و تهیه طرح هادی برای یک‌هزار و ۱۷ روستای بالای ۲۰ خانوار استان اردبیل، اضافه کرد: علاوه بر این تعداد، طرح هادی برای ۱۸۰ روستای زیر ۲۰ خانوار استان نیز تهیه شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اردبیل بازنگری طرح هادی روستاهایی را که طرح آنها بیش از ۱۰ سال پیش تهیه شده است، ضروری خواند و بیان کرد: تاکنون بازنگری بیش از ۲۵۰ طرح هادی روستایی این استان انجام شده و بازنگری ۶۵ روستای دیگر نیز در دست اقدام است.

خیرین ۴۰۰ باب مدرسه احداث کردند

سه هزار و ۴۰۰ واحد آموزشی شامل ۱۰ هزار کلاس درس در استان اردبیل، حدود ۲۵۰ هزار دانش‌آموز پایه‌های پیش‌دبستانی تا دبیرستان را میزبانی می‌کند که پاسخگوی این حجم از دانش‌آموزان نیست.

بر این اساس استان اردبیل ۱۳۱ خیر مدرسه‌ساز بزرگ و صدها خیر مدرسه‌ساز دیگر دارد که با مشارکت در اقدام خالصانه ساخت فضاهای آموزشی اثر ماندگاری از خود به یادگار گذاشته‌اند.

رییس مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان اردبیل گفت: خیرین تاکنون ۴۰۰ مدرسه در قالب یک‌هزار و ۷۰۰ کلاس درس در مناطق مختلف این استان ساخته‌اند و تحویل آموزش و پرورش داده‌اند.

جواد قرآن‌نویس در این زمینه افزود: ۱۱۰ مدرسه دیگر نیز در قالب ۳۴۰ کلاس درس در استان اردبیل ساخته و در آینده نزدیک تحویل آموزش و پرورش خواهد شد.

وی بیان کرد: در سال‌های اخیر به علت گران شدن مصالح و افزایش هزینه ساخت و ساز نگران مشارکت خیرین مدرسه‌ساز در ساخت مدارس بودیم ولی با مشارکت خیرین و تعامل مطلوب بین آموزش و پرورش و نوسازی مدارس، پروژه‌های نیمه‌تمام مدرسه‌سازی در استان تکمیل شد.

رییس مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان اردبیل با اشاره به اینکه ۳۰ درصد مدارس کشور توسط خیرین ساخته شده است، اظهار کرد: در مدت چهار سال همکاری آموزش و پرورش، اداره‌کل نوسازی و مجمع خیرین مدرسه‌ساز، کارهای ماندگاری در استان انجام شده است.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.