فرهاد اکبری در گفتوگو با ایسنا، درباره بیمه محصولات کشاورزی در طارم، اظهار کرد: باتوجه به تغییرات اقلیمی معمولاً شاهد خسارتهای عوامل محیطی روی محصولات کشاورزی هستیم و این عوامل روی تولید محصولات اثر میگذارد که این عامل باعث شده تا امنیت تولید و ریسک تولید محصولات برای کشاورزان افزایش یابد.
وی افزود: باغداران میتوانند برای امنیت فکری، درآمدی و امنیت تولیدی محصولات به بیمهگری بپردازند و برای انجام این کار میتوانند به نمایندگیهای تحت نظارت بانک کشاورزی مراجعه کنند.
این مسئول با بیان اینکه بیمه محصولات بر روی عملکرد باغات کار میکند و اگر عوامل محیطی از لحاظ کیفی و کمی روی محصولات تاثیرگذارند به پرداخت خسارت میپردازد، تصریح کرد: در چند سال گذشته تعهدات بیمه برای محصولات کشاورزی پایین بود و به این دلیل سطع بیمه در شهرستان کاهش یافته بود ولی در سالجاری با تدابیر دولت، تعهدات بیمه برای کشاورزان بهتر شده و از طریق کلاسهای آموزشی و ... به اطلاعرسانی پرداختهایم.
اکبری با بیان اینکه صندوق بیمه محصولات کشاورزی در زمان بیمهگری باغات را بیمه میکند، ادامه داد: در بحث بیمهگری، بیشتر محصولات استراتزیک مطرح است و در طارم نیز در بین محصولات باغی زیتون و انار وجود دارد. اگر برای سایر محصولات کشاورزی نیز متقاضی وجود داشته باشد، بیمهگری صورت میگیرد ولی به دلیل کوچک بودن سطح مزارع، کشاورزان طارمی برای محصولات دیگر متقاضی نیستند.
معاون فنی اداره جهادکشاورزی طارم با اشاره به اینکه بارش برف در این شهرستان باعث شده حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از شاخههای درختان زیتون که اکثراً درختان بزرگ هستند، شکسته شود و قطعاً در بحث جوانههای گل هم تاثیر خواهد داشت ولی میزان خسارات در حال حاضر قابل پیشبینی نیست و بعد از رشد درختان مشخص خواهد شد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر تنها بحثی که برای باغداران زیتون در طارم مطرح است، بحث مدیریت باغبانی است.
انتهای پیام