به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد، این روزها شاهد تاختوتاز کرونایی در خراسانشمالی هستیم و آمار بستریها و فوتیهای کرونا افزایش نگرانکنندهای پیداکرده است و از سوی دیگر قرمز شدن شهرهای خراسانشمالی زیر سایه عادی انگاری و واکسن گریزیها نشان از تنگتر شدن مرزهای سلامت خراسانشمالی دارد.
اگرچه کارشناسان سلامت به تزریق دُز سوم واکسن بهعنوان تنها سلاح در برابر سویهای که واکسن گریزاست، تأکیددارند، اما باوجود طغیان کرونا و شیوع گسترده آن، هم چنان شاهد عادی انگاری و انکار مبتلایان به کرونا و عدم رعایت مدتزمان قرنطینه و پروتکلهای بهداشتی هستیم.
عادی انگاری و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی
کافی است تعاملات یک روز کاری را در سطح شهر بررسی کنید تا متوجه شوید که دیگرکسی میلی به جدی گرفتن اُمیکرون ندارد و همه خود را روئینتن بهحساب میآورند.
باید گفت متأسفانه چه باورمان بشود و چه نشود بازهم در پیک ششم کرونا و باوجود سرفه، سردرد و بدندرد شدید، همگی اصرار دارند سرماخوردهاند و حاضر نیستند خودشان را قرنطینه کنند و این روزها این جمله را زیاد میشنویم که من کرونا ندارم و سرماخوردهام!
گذشته از بیتوجهی افراد واجد شرایط برای تزریق دز سوم و یادآور واکسن کرونا، میزان مراجعات سرپایی افراد مبتلا یا مشکوک به اُمیکرون هم در استان رو به افزایش است و با مراجعه به یکی از مراکز درمانی بهخوبی میتوان متوجه این مقوله شد.
یکی از شهروندان که با علائم اولیه به یکی از درمانگاههای سطح شهر مراجعه کرده است، از شلوغی این مراکز میگوید و اینکه برای ویزیت شدن توسط پزشک، باید حداقل بیش از ۲ ساعت منتظر ماند.
وی ادامه داد: با توجه به قدرت بالای سرایت اُمیکرون، حتی حضور در کنار دیگر بیماران هم میتواند منجر به ابتلا به کرونا و شیوع بیشتر این بیماری شود.
روزانه با صدها نفر سروکله میزند و آنچه میبیند حاکی از این است که جامعه کششِ پیک و موجهای بعدی کرونا را ندارد و مردم خسته شدند و نمیدانند باید در برابر اُمیکرون چهکار کنند، اینها بخشی از صحبتهای یکی از رانندگان این وسایل نقلیه عمومی است.
احمدی اضافه کرد: متأسفانه برخی افراد هم سویه اُمیکرون را بیخطر و در حد یک سرماخوردگی معمولی میدانند و ادعا میکنند که اُمیکرون مرگومیر ندارد و فقط بیماری مسری است و همین مسئله موجب شده است تا توجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی نداشته باشند.
با اینکه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی از روند نگرانکننده آمار مبتلایان به کرونا در استان خبر داده و اعلام کرده است در صورت رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی، تعداد مبتلایان به سویه «اُمیکرون» رکورد سویه «دلتا» را میشکند، اما هم چنان اُمیکرون بهپای ثابت رفتوآمد و حضور ما در اماکن عمومی و خصوصی تبدیلشده است و رفتوآمد در بازار و مراکز خرید و تردد مردم نشان میدهد که پروتکلها حتی در حد استفاده از ماسک هم چندان رعایت نمیشود.
خراسانشمالی در رتبه نخست تزریق واکسن
در این میان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی تعداد کل واکسنهای تزریقشده را یکمیلیون و ۲۸۹ هزار و ۷۷۴ دوز بیان کرد و گفت: ۲۰۵ هزار و ۶۰۶ دوز سوم، ۵۰۸ هزار و ۱۷۳ دوز دوم و ۵۷۵ هزار و ۹۹۵ دوز اول تزریقشده است و خراسانشمالی با ۹۶ درصد رتبه نخست را در واکسیناسیون دارد.
پور نقی با توجه به هزار و ۱۴۴ تخت فعال بدون احتساب اورژانس در بیمارستانهای استان، درصد اشتغال تخت بیمارستانها را ۵۶.۱% و میزان اشتغال بیمارستان کرونا را حدود ۱۹:۳۲% بیان کرد و گفت: بر این اساس تعداد بیماران بستری کرونا نسبت بهروز گذشته کاهش داشته است.
وی همچنین با توجه به ۸ تخت فعال PICU ، درصد اشتغال تخت در بیمارستان امام علی(ع) را ۳۷.۵ اعلام کرد و اظهار داشت: با توجه به بستری ۲ بیمار کرونایی از میان ۳ بیمار بستریشده، تعداد بیمار کرونایی نسبت بهروزهای گذشته در این بیمارستان روند افزایشی داشته است.
پور نقی همچنین با توجه به ۱۱۵ تخت فعال اطفال در بیمارستانهای استان و اشغال ۱۹.۱۳% از تختها توسط اطفال کرونایی، میزان شاخص اشتغال را در بیمارستان امام علی (ع) ۵۵.۸۸% و بیمارستان جوادالائمه را ۷۱.۴۳% عنوان کرد.
وی همچنین درصد اشتغال کرونا در بخش ICU را ۳۴.۱۸ و اعلام و از روند افزایشی این بخش سخن گفت و ادامه داد: شاخص درصد اشتغال تخت بیمارستان آیت ا... هاشمی و امام حسن (ع) نیز با احتساب تختهای اختصاصیافته و نیافته به کووید ۱۹ به ترتیب صد در صد و ۸۷.۵ درصد است.
درگیری ۲۰ درصدی کودکان
پور نقی همچنین یکی از تفاوت پیک ششم با پیکهای قبلی را درگیری و ابتلای کودکان برشمرد و بر اساس بازدید میدانی از بخش اطفال و ICU اطفال بیمارستان امام علی (ع) اظهار داشت: در حال حاضر، حدود ۲۰ درصد از اطفال درگیر کرونا هستند که خوشبختانه خیلی از اینها سرپایی هستند و به اقدامات خاص بیمارستانی نیاز ندارند اما درصدی هم به بستری نیاز دارند.
وی شرایط استان را به لحاظ درمانی پایدار دانست و به وجود تخت کافی اشاره و تصریح کرد: تمام تلاش ما این است که با اقدامات واکسیناسیون که در کودکان بالای ۵ سال آغازشده و رعایت شیوهنامههای بهداشتی بتوانیم از فراگیر شدن ناگهانی این بیماری جلوگیری کنیم تا اقدامات درمانی ما در فرصت مناسب کفاف و پاسخگوی نیاز مردم باشد.
وی از ضرورت رعایت دقیق و سختگیرانه شیوهنامههای بهداشتی برای جلوگیری از افزایش بیماران مبتلابه کووید ۱۹ بهخصوص در کودکان سخن گفت و با تأکید بر این جدی گرفتن واکسیناسیون در اطفال و بهویژه بزرگسالان، خاطرنشان کرد: افراد واجد شرایط باید با تکمیل واکسیناسیون خود و تزریق دز سوم، زدن ماسک و دیگر توصیههای بهداشتی، مانع شیوع بیشتر این بیماری شوند.
پور نقی بهواسطه اینکه سیستم بهداشتی و درمانی تجربه زیادی در مورد این موج در اطفال ندارد از مردم خواست تا مسئله را جدی بگیرند تا با حداقل بستریها و آسیبهای ناشی از فوت بتوانیم بهسلامتی از این پیک هم عبور کنیم.
پیشازاین هم معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی هم به آغاز واکسیناسیون کودکان ۵ سال به بالا در تمام مراکز تجمیعی و پایگاههای واکسیناسیون سطح استان اشارهکرده و گفته بود: واکسنهای مورد تأیید برای این گروه سنی، پاستوکووک و سینوفارم است.
دلشاد بابیان اینکه انتظار داریم والدین، برای تزریق واکسن به فرزندانشان اقدام کنند، اظهار کرد: خوشبختانه هماکنون انواع واکسنها را در اختیارداریم، بنابراین افراد منتظر واکسن خاصی نباشند و حتماً برای دریافت دزهای عقبافتاده و دز سوم واکسن خود به مراکز تزریق واکسن مراجعه کنند.
پوشش ۵۰ درصدی واکسیناسیون
وی همچنین خاطرنشان کرد: پوشش واکسیناسیون دز سوم در استان به حدود ۵۰ درصد رسیده است و با توجه به اهمیت و تأثیر تزریق واکسن در کاهش میزان بستری و فوتیهای کرونا در افراد واکسن زده نسبت به افرادی که واکسن نزدهاند، از مردم میخواهیم در زدن واکسن اهمال نکنند.
انتهای پیام/ی