بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، فرزاد مخلصالائمه ظهر امروز در مراسم تکریم و معارفه سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی با اشاره به وضعیت اقتصاد استان اظهار داشت: اقتصاد استان مرکزی اقتصاد فعال و پویایی است و جزو اقتصاد نفتی کشور نیست اگرچه بخش صنعت نفت در استان فعال است و سهم خوبی در تولید استان دارد.
وی افزود: به تعبیر مقام معظم رهبری نفت علت بسیاری از فروریختگیهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در طول تاریخ حیات اقتصاد کشور بوده به ویژه از سالهای آغازین دهه 50 که با افزایش شدید قیمت نفت مواجه شدیم اقتصاد و نحوه اداره کشور به سمتی حرکت کرد که اکنون با پدیده ناکارآمدی ناشی از دیوانسالاری درگیر هستیم که محصول اقتصاد و سیاست نفتی در طول بیش از 100 سال صنعت نفت کشور است.
استاندار مرکزی ادامه داد: برای حرکت به سمت آینده سه مولفه وزن گذشته، فشار حال و کشش آینده مورد توجه است و مثلثی را شکل میدهد که قدرت هر یک از راسها مسیر ما را در حرکت به سمت جلو ترسیم میکند.
مخلصالائمه تصریح کرد: نظام اداری کشور درگیر وزن گذشته ناشی از اقتصاد نفتی است و به یک بروکراسی مفرط و زمینگیر تبدیل شده که توانایی درمان خود را هم ندارد اما نقاط بسیار امیدبخشی در مسیر پیشرو قرار دارد که به آن کشش آینده گفته میشود.
وی ادامه داد: امیدواریم این کشش در استان مرکزی آنقدر قدرتمند باشد که وزن گذشته و فشار حال را خنثی کند و ما را به سمت آینده مطلوب و ایده آل در حوزههای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی حرکت دهد.
استاندار مرکزی تصریح کرد: برای پیمودن این مسیر در جلسات متعدد تاکید شده که گفتمان حاکم بر نظام اداری استان گفتمان مسئلهمحوری است و همه دستگاهها و اجزای این نظام اداری در سطح استان و هر بخشی که با این حکمرانی همکاری و همراهی میکند باید توجه جدی و اساسی به سمت مسائل بخش خود داشته باشد.
مخلصالائمه افزود: مسئله مانع بین وضع موجود و مطلوب قرار میگیرد و اجازه نمیدهد که سامانه، سازمان و جامعه به شرایط مطلوب برسد و با موانعی که در میان راه قرار دارد یا موجباتی که مسیر حرکت به سمت شرایط ایده آل را به مسیر دیگری تغییر میدهد در نهایت در شرایط مطلوب قرار نمیگیریم.
وی ادامه داد: بعضی اوقات این موانع امنیت، سلامت و پایداری یک مجموعه را به طور کامل به خطر میاندازد و تاحدودی برخی از بخشهای نظام اداری کشور درگیر این پدیدهها هستند بنابراین درخواست از همه مدیران در نظام اداری استان این است که به این گفتمان توجه کنند و مسائل خود را با کمک فعالان همان بخش شناسایی کنند که این کار انجام شده است.
استاندار مرکزی بیان کرد: مهمتر از موانع، نظامواره شدن آنها به یکدیگر است به طوری که باید با یکدیگر زنجیر شوند تا مردم بدانند چه موضوعی در حوزه صنعت با حوزه اقتصاد، کشاورزی، فرهنگ و غیره ارتباط دارد و کار بسیار مهم این است که مسائل اولویتبندی شوند.
مخلصالائمه با اشاره به شرایط کلی بروکراسی کشور و مشکلات اقتصادی که دولت با آن درگیر است، گفت: مردم میدانند دولت سیزدهم اقتصاد کشور را درچه شرایطی از رشد اقتصادی، بهرهوری، میزان بدهی، وضعیت تورم و شاخصهای نقدینگی گرفت، در شرایطی که با محدودیتهای جدی از جمله نیروی انسانی، منابع مالی و زمان و فرصتهای موجود مواجه هستیم باید مسائل را اولویتبندی کنیم و بر مسئلهای تمرکز داشته باشیم که رفع آن مسئله بیشترین تاثیر را داشته باشد و سبب تولید سایر مسائل نشود.
وی ادامه داد: یکی از دستگاههایی که در راس برنامهها قرار میگیرد سازمان صمت و واحدهای مرتبط با این حوزه است و مخاطبان و ذینفعان این حوزه بسیار است و در حکمرانی باید مدیران ارشد اجرایی تلاش کنند تا ذیحقان بر سایر ذینفعان ارجحیت پیدا کنند و با کمک ذینفعان مجموعه به ویژه ذیحقان سازمان صمت نظام مسائل شکل گیرد و مسائل شناسایی شود.
استاندار مرکزی افزود: مسائل از جنس دانستهها است و بر اساس دانسته و علم شکل میگیرد به عبارتی وضعیت موجود، مطلوب و مانع را میشناسیم و باید به دنبال مانع باشیم تا مسیر به سمت جلو و قدرتمندتر و بانفودتر حرکت کند.
مخلصالائمه تصریح کرد: امسال در دولت سیزدهم کانون تمرکز دولت بر موضوع بیماری کرونا و واکسیناسیون بود که با کمک فعالان این بخش از جمله بهداشت و درمان و همراهی مردم توفیقات خوبی حاصل شد به طوری که در پیک ششم میزان تلفات مشابه سایر کشورها و پیکهای قبلی نیست و امیدواریم تا هفته آینده از این پیک عبور کنیم.
وی افزود: کشور به ثبات و آرامشی رسید و برای نوروز برای یک زندگی عادیتر و بهتر نسبت به دو سال گذشته آماده میشویم اگرچه بیماری کرونا سبک زندگی را به طور کامل تغییر داده، در سال 1401 کانون تمرکز دولت بخش رشد اقتصادی است به طوری که 8 درصد رشد اقتصادی در کشور و 7.2 درصد در استان مرکزی هدفگذاری شده است.
وی ادامه داد: همه فعالان بخش اقتصادی استان از جمله صنعت، معدن و تجارت و کشاورزی و خدمات را دعوت میکنیم تا در مسیر چهارچوب سازمان برنامه و بودجه کشور و استانداری همکاری کنند تا بتوانیم هدفی که نجاتبخش شرایط فعلی باشد و در کوتاهمدت و میانمدت تاثیرگذار باشد، انجام شود و رشد اقتصادی داشته باشیم.
استاندار مرکزی افزود: سازمان صمت استان در دوره جدید مدیریتی خود باید افزایش رضایتمندی همه ذینفعان در حوزه صنعت، معدن و تجارت را در اولویت کاری خود قرار دهد که یکی از ابزارهای جلب آن تسهیلگری است و در استان در زمینه حمایت از تولید تلاش میکند.
مخلصالائمه خاطرنشان کرد: در زمینه موضوعاتی که در سطح استان قابلیت برطرف شدن دارند، اعلام آمادگی میکنیم و باید نیازهای واقعی مردم نیز رعایت شود اما برخی از مشکلات در سطح ملی است به طوری که در زمینه وضعیت گاز مکاتباتی با معاون نخست ریاست جمهوری انجام شد و خوشبختانه دستورات لازم داده شده است.
وی ادامه داد: قیمت گاز از حالت شناور به وضعیت باثباتی رسید، باوجود این که افزایش قیمت انرژی و گاز در کشور داشتیم و شاید بازگشت به قیمت قبل انتظار درستی نیست اما تا حدودی این موضوع به وضعیت بهتری برگشت و مواردی که نیازمند اقدام در سطح ملی است پیگیری میشود.
استاندار مرکزی افزود: باید به همه شهرستانهای استان توجه کرد به طوری که تقریبا همه شهرستانهای استان صنعتی هستند و نیازمند نگاهی یکسان و همه جانبه است.
وی با اشاره به اینکه ارزیابیها نشان میدهد اتاق اصناف استان همراهی ویژه داشتند، گفت: با توجه به اینکه در آستانه نوروز 1401 و سپس ماه مبارک رمضان هستیم اتاق اصناف استان باید نظارتهای بیشتر و دقیقتری داشته باشد تا در این روزهای تغییر سال و تغییر ساختار بودجه 1401 آسیبی نداشته باشیم و رضایتمندی مردم را جلب کنیم.
انتهای پیام/713/ش