به گزارش ایسنا، ۲۹ بهمن سال ۱۳۶۵، اصابت موشکهای رژیم بعثی عراق به یکی از محرومترین نقاط آن روز شیراز، یک کلاس درس را ویران و ۲۱ زن و ۳ کودک را شهید کرد؛ زنانی که همراه با کودکانشان برای فرار از بن بست جهل و بیسوادی، در کلاس درس نهضت سوادآموزی گرد آمده بودند.
حالا و در سی و چهارمین سال آن جنایت وحشیانه، یادواره شهدای آن کلاس نهضت سوادآموزی شهرک دهپیاله (شهید دوران) در شیراز برگزار و ضمن تجلیل از خانواده آن شهدا و ایثاگران، یاد و خاطرهشان گرامی داشته شد.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش فارس در مراسم یادواره شهدای کلاس نهضت سوادآموزی شیراز، گفت: معرفی و شناساندن فرهنگ ایثار و شهادت به مخاطبان سوادآموزی و تاکید بر ارزشهای اصیل انقلاب و توجه به بعد اجتماعی سواد و همچنین معرفی چهره های مذهبی و ملی کشور همچون سردار حاج قاسم سلیمانی از جمله وظایف اصلی سواد آموزی است.
به گزارش ایسنا به نقل از آموزش و پرورش فارس، دکتر بهزاد نوروزی چگینی در این مراسم که با همکاری شهرداری شیراز برگزار شد گفت: شیراز تنها شهریست که یک کلاس سوادآموزی آن براثر بمباران در دوران دفاع مقدس، آسیب دید و از میان سوادآموزان، شهدایی تقدیم نظام کرد.م
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش فارس با یادآوری زمان بمباران کلاس درس نهضت در شیراز توسط رژیم بعث عراق، گفت: آموزشیار آن کلاس درس، خانم مریم ذوالقدر بود که در آن حمله به مقام شامخ جانبازی نائل شد.
نوروزی چگینی گفت: یکی از مسئولیت های اصلی ما در این حوزه در ۴۱ سالی که از تاسیس سازمان نهضت سوادآموزی میگذرد و همواره نیز بر آن تاکید شده است شناساندن و معرفی ارزشهای اصیل و ارزشمند انقلاب اسلامی به مخاطبان سوادآموزی بوده در کنار آموختن سواد اجتماعی که یکی از ابعاد مهم و ارکان اصلی سواد است .
وی خاطر نشان کرد: ارزش و مقام والای شهدای سواد آموزی شهر شیراز آن گاه بیشتر بیان می گردد و اهمیتش چند برابر میشود که توجه کنیم که این عزیزان در راه کسب علم و دانش و در مکان مقدسی به نام کلاس درس به درجه والای شهادت رسیدهاند.
این مقام مسئول با اشاره به اولین سالگرد شهادت سردار رشید انقلاب و ایران حاج قاسم سلیمانی، وی را چهره ای مذهبی، ملی و میهنی و حتی فراملی برشمرد که برای دفاع از دین و میهن جان خود را فداکارانه و با منتها درجه اخلاص نثار کشور و ولایت نمود. نوروزی چگینی گفت: خلوص نیت و اخلاص در عمل از جمله ویژگی های مشخص و مبرزی بود که باعث شد سردار سلیمانی به حق سردار دلها لقب گیرد به طوری که میلیونها ایرانی و غیر ایرانی در شهادت او به سوگ نشستند و یک تشییع باشکوه و کم نظیر برای وی برگزار کردند.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش فارس همچنین گفت: بر اساس سرشماری سال ۹۵ جمعیت ۶ سال به بالای شهرستان شیراز ۱ میلیون ۷۰۹ هزار و ۴۱۱ نفر بوده که از این تعداد ۱۱۶ هزار ۵۲۸ نفر بی سواد هستند، یعنی حدود ۹۳ درصد جمعیت ۶ سال به بالای این شهرستان از نعمت سواد برخوردار هستند .
نوروزی چگینی در تشریح وضعیت باسوادی و بی سوادی در مناطق شهری و روستایی و نیز با توجه به تفکیک جنسیتی در شهرستان شیراز، گفت: بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت بی سواد در مناطق شهری شهرستان شیراز ۹۵ هزار و ۵۸۳ نفر یعنی حدود ۶ و یک دهم درصد و در مناطق روستایی ۲۰ هزار و ۹۴۵ نفر یعنی ۱۵ درصد بوده است.
معاون آموزش و پرورش فارس افزود: از مجموع افراد بیسواد ۶ سال و بیشتر در شهر شیراز، ۴۳ هزار و ۹۰۳نفر یعنی ۵ و دو دهم درصد آقایان و ۷۲ هزار و ۶۲۵ نفر یعنی هشت و ۶ دهم درصد بانوان هستند. وی در پایان خاطرنشان کرد: در جمعیت بین ۱۰تا۴۹سال که مخاطبان اصلی سوادآموزی هستند بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ حدود ۹۷ و ۵ دهم درصد مردم شیراز باسواد هستند.
انتهای پیام