سونیا لطفاللهی در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با ورزش برای افراد سالمند، اظهار کرد: با افزایش سن عملکرد فیزیولوژیکی و مکانیکی بدن دچار افت میشود و افراد با انجام فعالیتهای روزانه خود میتوانند با خمیدگی رخ داده در این سن مقابله کنند. بیتحرکی باعث پیری زودرس شده و انجام فعالیتهای سادهای حتی مثل فعالیتهای روزانه سرعت پیری بدن را کاهش میدهد.
این مسئول تصریح کرد: افراد سالمند برای ورزش کردن میتوانند روزانه به مدت ۵ الی ۶ دقیقه در خانه پیادهرویهای ساده و آهستهای انجام دهند و اگر احساس کردند که توانایی ادامه دادن ورزش را دارند و مفاصل آنها دچار درد نمیشود، میتوانند آهسته و آرام، در صورت احساس نکردن درد در بدن، دویدن آهسته یا بعد از گرم شدن بدن، حرکات کششی ساده را نیز انجام دهند.
لطفاللهی ادامه داد: سالمندان باید در نظر داشته باشند که در هر لحظهای از ورزش که احساس درد و مشکل مانند درد قفسه سینه یا سرگیجه احساس کردند، بلافاصله ورزش را قطع کرده و برای ادامه باید با پزشک خود حتما مشورت کنند؛ همچنین در رابطه با بحث مصرف آب نیز افراد سالمند باید به مقدار کافی آب مصرف کرده و آبرسانی عالی داشته باشند و نباید اجازه دهند که بدن آنها تحت فشار قرار گیرد.
کارشناس ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان زنجان در ورزش دوران سالمندی، افراد نباید بدن خود راتحت فشار قرار دهند، بیان کرد: ورزشهای ایزومتریک (قدرتی) که ممکن است باعث افزایش فشار خون شود نیز برای افراد سالمند توصیه نشده و این افراد باید ورزشهای بسیار سبکی انجام دهند.
وی در رابطه با تاثیرات ورزش در دوران سالمندی خاطرنشان کرد: ورزش علاوه بر تاثیری که در کاهش سرعت پیری بدن دارد، باعث ایجاد نشاط و شادابی و آرامش در سالمندانی که ورزش میکنند نیز میشود و ورزش در جلوگیری از افسردگی در این سن نیز موثر است.
انتهای پیام