قصابان گوشت یا سلامت مردم

خبرگزاری ایسنا شنبه 14 اسفند 1400 - 12:41
اتاق پیش سرد کشتارگاه صنعتی دام برای پیشگیری از بیماری‌های احتمالی مانند تب کریمه کنگو، اهمیت زیادی دارد. همچنین، فعالیت باکتری‌ها موجب کهنه شدن بافت ماهیچه‌ای و عوض شدن طعم گوشت می‌شود.
قصابان گوشت یا سلامت مردم

سرما موجب تاخیرافتادن این وضعیت می‌شود. فاسدشدن سریع گوشت و آلوده شدن گوشت در مراحل بعد از ذبح دام در کشتارگاه، سرد کردن فوری گوشت را الزامی می‌کند بنابراین کشتارگاه صنعتی دام بایستی دارای اتاق پیش سرد باشد. اتاق پیش سرد موجب کاهش افت وزن لاشه و همچنین کاهش تغییر رنگ آن بعد از کشتار می‌شود.

شهرداری بروجرد برای سلامت مردم پیش سردخانه‌ای را در کشتارگاه دام بروجرد ساخته است که با توجه به تعداد دام‌های مورد نیاز شهرستان، پاسخگوی نیاز نیست.

با این وجود اصرار بر انجام این کار و مشکلات به وجود آمده در توزیع گوشت در سطح شهر اعتراض صنف قصابان را در پی داشت.

پیش سرد باعث کم شدن حجم گوشت می‌شود

ابوالفتحی یکی از قصابان بروجرد دراین‌باره به ایسنا، گفت: وقتی گوشت پس از کشتار ۲۴ ساعت در پیش سرد بماند کیفیت اولیه خود را از دست می‌دهد و مقداری از حجم آن کم می‌شود.

وی تصریح کرد: نباید گوشت در پیش سرد بماند و باید پس از کشتار بلافاصله به قصابی منتقل و تا قصابان هرچه زودتر گوشت را به دست مشتری برسانند.

افت در هر لاشه کمتر از ۳۰۰ گرم است

محمدرضا جباری، رئیس دامپزشکی بروجرد دراین‌باره، اظهار کرد: یکی از مراحل استاندارد داشتن مرحله‌ای بعد از کشتار به‌عنوان پیش سرد هست به نسبت شرایط لاشه باید ۲۴ الی ۴۸ ساعت در پیش سرد قرار بگیرد.

وی تصریح کرد: بیماری‌هایی مانند تب کریمه و یا بیماری‌های دیگری که مشترک بین انسان و دام است فقط از طریق پیش سرد از بین می‌رود که این اقدام یک ضرورت بهداشتی در کشتارگاه است.

رئیس دامپزشکی بروجرد خاطرنشان کرد: تا قبل از این به مردم توصیه می‌شد که گوشت را بلافاصله گوشت را استفاده نکنند و در داخل فریزر قرار دهند.

جباری اضافه کرد: در این راستا قصابان با گذاشتن لاشه در پیش سرد مخالف هستند و می‌گویند که حجم گوشت افت پیدا می‌کند درحالی‌که این افت در هر لاشه کمتر از ۳۰۰ گرم است.

کشتارگاه دام بایستی دارای اتاق پیش سرد باشد

یحیی عیدی بیرانوند شهردار بروجرد نیز دراین‌باره، اظهار کرد: اتاق پیش سرد کشتارگاه صنعتی دام برای پیشگیری از بیماری‌های احتمالی مانند تب کریمه کنگو، اهمیت زیادی دارد.

وی تصریح کرد: همچنین، فعالیت باکتری‌ها موجب کهنه شدن بافت ماهیچه‌ای و عوض شدن طعم گوشت می‌شود.

شهردار بروجرد خاطرنشان کرد: سرما موجب تاخیرافتادن این وضعیت می‌شود و فاسدشدن سریع گوشت و آلوده شدن گوشت در مراحل بعد از ذبح دام در کشتارگاه، سرد کردن فوری گوشت را الزامی می‌کند.

عیدی بیرانوند با بیان اینکه بنابراین کشتارگاه دام بایستی دارای اتاق پیش سرد باشد، بیان کرد: اتاق پیش سرد موجب کاهش افت وزن لاشه و همچنین کاهش تغییر رنگ آن بعد از کشتار می‌شود.

وی با اشاره به تجهیزات اتاق پیش سرد کشتارگاه صنعتی دام، افزود: روش‌های مختلفی برای خنک‌سازی در اتاق پیش سرد استفاده می‌شود که خنک‌سازی هوایی معمول‌ترین آن است.

شهردار بروجرد ادامه داد: این سیستم خنک کاری هوایی بایستی دارای دمای هوای پایین، سرعت هوای زیاد، رطوبت نسبی بالا و ظرفیت تبرید زیاد باشد.

عیدی بیرانوند عنوان کرد: تجهیزات مورد استفاده در این اتاق شامل سیستم سردخانه مانند کمپرسور، کندانسور، اپراتور و همچنین ریل و قلاب برای نگهداری لاشه است.

وی اظهار کرد: با تکنولوژی امروزی، زمان رسیدن به این دما بین ۱۶ تا ۲۴ ساعت در لاشه‌های کوچک و تا ۴۸ ساعت در لاشه بزرگ است.

شهردار بروجرد با اشاره به شرایط نگهداری لاشه در سردخانه کشتارگاه دام، تصریح کرد: دمای هوا باید نزدیک صفر درجه سانتیگراد بوده و از منفی یک درجه کمتر نشود زیرا باعث یخ‌زدگی گوشت می‌شود. سرعت هوا در فضای خالی اتاق پیش سرد بین ۰.۷۵ تا ۱.۵ متر بر ثانیه است.

این مسئول خاطرنشان کرد: سرعت هوا بین لاشه‌ها بیشتر خواهد بود. سرعت بیشتر هوا، زمان سردسازی را کاهش می‌دهد ولی در عوض می‌تواند مصرف انرژی را افزایش داده و میزان کاهش وزن لاشه را بیشتر کند.

شهردار بروجرد اضافه کرد: مرحله اصلی سرد کردن با رسیدن دمای گرم‌ترین نقطه لاشه به ۷ درجه سانتی‌گراد کامل می‌شود.

قصابان ضرر نخواهند کرد

عیدی بیرانوند بیان کرد: چیدمان لاشه‌ها در سالن زیر نظر کارشناس دامپزشکی صورت می‌پذیرد، همچنین میزان رطوبت درون سالن می‌بایست بین ۶۰ تا ۸۰ درصد بوده باشد که سالن پیش سرد کشتارگاه شهرداری مجهز به سیستم مه پاش جهت ایجاد رطوبت لازم است.

وی اظهار کرد: قصابان اطمینان خاطر می‌دهیم که با این اقدام هرگونه ویروس و میکروب گوشت از بین می‌رود و گوشت سالم به دست مردم می‌رسد و قطعاً قصابی‌ها با این اقدام ضرر نخواهند کرد.

شهردار بروجرد تصریح کرد: با عنایت به ایام آخر سال، ذبح روزانه دام (گوسفند) در کشتارگاه شهرداری تحت نظارت اداره دامپزشکی جهت ارسال به پیش سرد و عرضه به همشهریان در مراکز توزیع مواد پروتئینی در چند نقطه از شهر توسط شهرداری صورت می‌پذیرد.

 عیدی بیرانوند خاطرنشان کرد: در پی حواشی اخیر پیرامون عرضه گوشت به همشهریان، سازمان ساماندهی مشاغل شهری جهت رفع مشکل کمبود گوشت قرمز و تعدیل قیمت اقدام به کشتار دام و عرضه گوشت زیر قیمت بازار کرده است.

وی اضافه کرد: جهت رفاه حال همشهریان تا پایان سال همه‌روزه از ساعت ۳ بعدازظهر گوشت قرمز در بازارچه شهروند واقع در خیابان ۴۵ متری بسیج و بازارچه نسترن واقع در خیابان امام حسین (ع) عرضه خواهد شد.

راه‌اندازی پیش سرد شماره ۲

مجید منعمی سرپرست فرمانداری ویژه بروجرد نیز دراین‌باره، اظهار کرد: موضوع امنیت غذایی و سلامت شهروندان همواره مورد توجه دولتمردان است.

وی تصریح کرد: در جهت کاهش نگرانی مردم برای تأمین گوشت قرمز مورد نیاز شب عید و نیز ارتقای سلامت و بهداشت فرآورده‌های گوشتی اقدامات لازم با همکاری دامپزشکی و شهرداری صورت گرفته است.

سرپرست فرمانداری ویژه بروجرد خاطرنشان کرد: برای ارتقای سلامت و بهداشت گوشت کارگروه بهداشت تشکیل و برای بهبود سلامت دام‌های کشتار شده دستگاه پیش سرد شماره یک کشتارگاه که از قبل پیگیری شده بود راه‌اندازی شد.

منعمی اضافه کرد: با توجه به نزدیک شدن ایام نوروز و افزایش تقاضا برای گوشت قرمز باید ظرفیت پیش سرد کشتارگاه ارتقا یابد.

وی بیان کرد: تا اول فروردین‌ماه کشتار دام سنگین با نظارت بیشتر بهداشت طبق روال قبل بدون نیاز به‌پیش سردکن توزیع خواهد شد و دام سبک با توجه به اینکه ظرفیت پیش سردکن کشتارگاه پاسخگو است به‌صورت پیش سرد توزیع خواهد شد.

سرپرست فرمانداری ویژه بروجرد ادامه داد: شهرداری مکلف شد که در اسرع وقت نسبت به تأمین ماشین حمل گوشت که استاندارد حمل گوشت را دارد اقدام کند و پیش برد شماره دو با قید فوریت راه‌اندازی شود که از اول فروردین سال آینده کشتار دام سنگین نیز وارد پیش سرد شود و به شبکه توزیع برسد و با یک بهداشت سطح بالای شهروندان به گوشت دسترسی پیدا کنند.

نگهداری لاشه‌های دام کشتار شده در پیش سردخانه به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۰ تا ۴ درجه سانتی‌گراد سبب طی شدن جمود نعشی و در نتیجه از بین رفتن بسیاری از بیماری‌ها می‌شود و گوشت‌هایی که در پیش سردخانه کشتارگاه نگهداری می‌شوند دارای کیفیت بالاتری بوده و از نظر بهداشتی مناسب‌تر هستند.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.