شام را دیروقت صرف نکنید

بهداشت نیوز یکشنبه 21 دی 1399 - 17:37
به گزارش بهداشت نیوز ،آزاده مظفری متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: خوردن شام در دیر وقت باعث افزایش وزن و قند بدن می شود و این مسئله بدون در نظر گرفتن این موضوع است که این وعده غذایی چقدر کالری داشته است. اگر غذای خود را به جای ساعت 6 بعدازظهر در ساعت 10 شب میل کنید این می تواند باعث شود که گلوکز خون بالا برود و سوزاندن چربی نیز اتفاق نیفتد.
 
دکتر مظفری عنوان کرد: در این رابطه تحقیقاتی هم انجام شده است. کسانی که دیر شام می خورند با 20 درصد قند خون بیشتر مواجه خواهند شد ضمن اینکه جربی سوزی در بدن آنها 10 درصد کاهش می یابد.
 
این متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه زمان صرف شام برای دوری از اضافه وزن خیلی مهم است افزود: صرف کردن دیر هنگام شام ارتباط قابل توجهی با مسئله افزایش وزن دارد.   جالب اینجاست که مهم نیست آن وعده غذایی چه باشد، مهم این است که وقتی به فاصله کمی از خوابیدن شما صرف می شود قند خون بالا می رود و مقدمات اضافه وزن فراهم می شود.
 
متخصص رژیم درمانی ادامه داد: البته این موضوع ممکن است در مورد همه افراد یکسان نباشد. متابولسیم بدن افراد با یکدیگر متفاوت است و بدن برخی نسبت به غذا واکنش متفاوت تری نسبت به سایر افراد دارد. در واقع همه به یک اندازه آسیب پذیر نیستند.
 
وی گفت: احتمالات بیولوژیکی یا توضیحات بیولوژیکی در مورد چگونگی تأثیر زمان بندی غذا بر نحوه برخورد بدن شما با این کالری ها وجود دارد. برای یکی کمتر است و برای یکی بیشتر.
 
دکتر مظفری تاکید کرد: در اعمال رژیم های غذایی متفاوت افراد بیشتر بر روی نوع غذا تاکید می کنند نه زمان غذا. اما همه ما باید نسبت به این موضوع واقف و آگاه باشیم؛ زمان وعده های غذایی می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت و بیماری های قلبی را کاهش و یا افزایش بدهد و همچنین بر روی مسئله اضافه وزن نیز تاثیرگذار باشد.
 
این متخصص تغذیه یادآور شد: اگر بنابه دلایلی مجبور شدیم تا پایان شب گرسنه بمانیم بهتر است به جای مصرف غذاهای چرب، شور و سنگین از غذاهای بسیار سبک مانند ماست استفاده کنیم. غذای سبک کمی اشتها را مهار می کند. انتخاب های دیگر می تواند شامل سالاد کم حجم، مرغ کبابی و یا یک ظرف سوپ و یا حتی شیر باشد.
 
مظفری در پایان گفت: نباید فراموش کرد که بزرگ ترین و حجیم ترین وعده غذایی مربوط به ظهر است و نه شب. این باید به یک عنوان یک قانون در نظر گرفته شود و به منظور حفظ سلامتی هرگز این قانون شکسته نشود.
 
هیلدا حسینی خواه 
 
منبع:جام جم آنلاین 
 

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.