امسال ۶۰ پزشک در استان همدان جذب کردیم

خبرگزاری ایسنا یکشنبه 21 دی 1399 - 18:52
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای همدان با بیان اینکه در سال جاری ۶۰ پزشک جذب کردیم، گفت: اولویت ما تکمیل تیم تخصصی در شهرستان‌ها بود تا فقط بیماران در صورت نیاز به فوق‌تخصص به مرکز استان مراجعه کنند چراکه مشکلی در تیم‌های تخصصی نداریم.

دکتر ابراهیم جلیلی ظهر یکشنبه ۲۱ دی ماه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: از زمان شیوع کروناویروس هر روز وضعیت استان را رصد کردیم و هیچ گونه چالشی نداشتیم که نتوانیم آن را مدیریت کنیم و در هر سه پیکی که در استان تجربه کردیم، مشکلی در ارائه خدمت به مردم وجود نداشته است. 

وی با بیان اینکه اغلب متخصصان عفونی، داخلی و بیهوشی درگیر بیماران مبتلا به کووید۱۹ هستند، تصریح کرد: برنامه‌ریزی ما در استان به گونه‌ای بوده که سایر پزشکان نیز با آموزش‌هایی که دریافت کردند، خدماتی ارائه دهند و در همه مراکز بخش خاصی برای کووید ۱۹ درنظر بگیریم تا هر بیمارستان به بیماران خود ارائه خدمت کند و نیازی به جابه‌جایی بیماران نباشد. 

وی خاطرنشان کرد: از زمان شیوع کروناویروس تاکنون ۸۰تخت ICU و هفت دستگاه اکسیژن ساز به بیمارستان‌های استان اضافه کردیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا با بیان اینکه در پیک اول و دوم نیازی به نیروهای جهادی نداشتیم، ادامه داد: ۳۰۹ نیروی جهادی در استان وجود داشت که ۴۵ نفر از آنها را ساماندهی و در پیک سوم از آنها استفاده کردیم که در حوزه بهداشت کمک شایانی به ما کردند همچنین با بیمه تکمیلی قرارداد بستیم که پوشش بیمه ای هم داشته باشند.

جلیلی در رابطه با وضعیت بیمارستان امام حسن(ع) فامنین، توضیح داد: این بیمارستان ۳۲ تخت بستری دارد و تیم تخصصی هم برای آن ارسال شده اما به علت کمبود تعداد بیماران با توجه به اینکه افراد تمایل دارند برای انجام روند درمان به همدان بیایند، نیروهای ما ماندگاری نداشتند و پس از اتمام طرحشان از آنجا رفتند اما در تلاش هستیم آن بیمارستان را به ۶۴ تخت برسانیم تا مرکز را توسعه بدهیم و تجهیزات دیالیز را هم در آنجا مستقر کنیم.

وی با بیان اینکه در سال جاری ۶۰ پزشک جذب کردیم، گفت: اولویت ما تکمیل تیم تخصصی در شهرستان‌ها بود تا فقط بیماران در صورت نیاز به فوق‌تخصص به مرکز استان مراجعه کنند چراکه مشکلی در تیم‌های تخصصی نداریم.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای همدان نیز از عدم مشاهده موارد ابتلا به کروناویروس جهش یافته انگلیسی و آفریقایی در استان خبر داد و گفت: مراکز ۱۶ ساعته به بیماران مبتلا به کروناویروس ارائه خدمت می‌کنند و سایر مراکز درمانی آماده ارائه خدمت روتین و مراقبت های لازم دیگر هستند.

دکتر منوچهر کرمی در رابطه با طرح شهید سلیمانی تصریح کرد: طرح شهید سلیمانی با هدف شناسایی زودتر موارد بیماری و قطع زنجیره انتقال و کاهش موارد بستری آغاز شده است که ۶۰۷ تیم مراقبتی از ابتدای آذرماه تاکنون ۳۶ هزار نفر از اطرافیان بیمار را بررسی کردند و ۱۰۲۲ تست سریع انجام دادند همچنین ۵۰ تیم مراقبت در منزل تشکیل دادند.

وی با بیان اینکه تیم‌های نظارتی ما در آذرماه ۱۷۳ مکان را پلمب کردند و به ۱۳۳۰ مکان تذکر و اخطار دادند، اعلام کرد: مراجعه زودهنگام به مراکز ۱۶ ساعته در کنار رعایت پروتکل‌ها، استفاده از ماسک، اجتناب از دست دادن و روبوسی و عدم ملاقات با افرادی که از مسافرت برگشتند، در کنترل این بیماری بسیار موثر است.

کرمی با بیان اینکه در تلاش هستیم آزمایشگاه کووید ۱۹ را در استان راه اندازی کنیم، افزود: تاکنون ۲۵ مرکز ۱۶ ساعته شبانه روزی را به تست PCR مجهز کردیم همچنین همدان به عنوان پایلوت برنامه مدیریت موردیابی بیماران در اپلیکیشن «ماسک» انتخاب شده است.

وی با بیان اینکه همزمان با کاهش موارد شدید بستری،شاهد کاهش مرگ هستیم، گفت: رویکرد کنونی ما این است باید بلافاصله پس از مواجهه با فرد بیمار خودمراقبتی انجام داده و به مراکز ۱۶ ساعته مراجعه شود تا با شناسایی اطرافیان بیمار، زنجیره آلودگی را قطع کنیم.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا اذعان کرد: قطعا در ایام شیوع کرونا مانند هر اتفاقی مشکلات ناشی از سوگ را خواهیم داشت بنابراین تلاش ما این است که با «مشاوره سوگ» مشکلات را کاهش دهیم هرچند در سطح جامعه با الگوهای جدیدی مواجه خواهیم شد. 

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین آیتم‌ها توجه به مسئله سلامت روان است، ادامه داد: تمامی مراکز خدمات جامع سلامت و مراکز بهداشت به محض ورود غربالگری اولیه سلامت روان را انجام می‌دهند و اگر نتایج مثبت شود غربالگری تکمیلی با ارجاع به پزشک انجام می شود و سپس از طریق روانشناسان بالینی تحت مراقبت قرار می‌گیرند.  

کرمی افزود: در طرح شهید سلیمانی همدان تنها استانی بود که سلامت روان را مورد توجه قرار داد و هم استانی ها می توانند از طریق تماس با سامانه ۳۱۴۳ خدمات مربوط به سوگ ناشی از کرونا را دریافت کنند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا اعلام کرد: در سطح دانشگاه علوم پزشکی همدان کارهای تکمیلی برای تهیه اطلس اقدام به خودکشی در دستور کار قرار دارد. 

وی در رابطه با توزیع واکسن آنفلوآنزا در استان، گفت: واکسن آنفلوآنزا در گروه‌های هدف وزارت بهداشت مانند زنان باردار و پرسنل کادر بهداشت و درمان به صورت رایگان توزیع شده و برای تزریق به کودکان هم فراخوان دادیم در صورتی که شرایط برای تزریق به سایر افراد فراهم شود اطلاع رسانی خواهیم کرد چراکه تا بهمن‌ماه فرصت برای تزریق آن وجود دارد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای همدان نیز گفت: کروناویروس انگلیسی توانسته در بحث اتصال جهش‌هایی داشته باشد. یکی از تفاوت‌های کروناویروس انگلیسی با نوع چینی آن در این است که کودکان و نوجوانان را درگیر می‌کند.

دکتر محمد طاهری ادامه داد: از زمان شیوع کروناویروس تاکنون دو میلیون انسان زیر ۲۰ سال به این ویروس مبتلا شدند که فقط یک میلیون نفر از آنها در ماه گذشته بوده است.

وی در رابطه با علائم کروناویروس انگلیسی توضیح داد: علائم اختصاصی و مشخصی ندارد چراکه با توجه به ژنتیک افراد در کشورهای مختلف علائم متفاوتی داشته است.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.