فرهنگ غلط خرید مرغ چاق در جامعه باید اصلاح شود

ایرنا جمعه 20 اسفند 1400 - 09:47
کرمانشاه – ایرنا - رییس اتحادیه مرغداران گوشتی استان کرمانشاه با اشاره به نسبت میزان سلامت غذایی لاشه گوشت مرغ کمتر از ۲ کیلوگرم به وزن بیشتر از آن گفت: به خاطر سلامت و امنیت غذایی خانوارها باید فرهنگ غلط خرید و مصرف گوشت مرغ چاق در جامعه اصلاح شود.
فرهنگ غلط خرید مرغ چاق در جامعه باید اصلاح شود

«کامران کشاورز» روز جمعه در گفت و گو با ایرنا، افزود: میانگین استاندارد جهانی سایز و وزن لاشه مرغ گوشتی برای مصرف خانوارها  ۱.۸ کیلوگرم است، در حالی که مردم ما مرغ کمتر از۲ کیلو گرم نمی خرند و علاقه فراوان به خرید مرغ چاق دارند.

او با تاکید به اینکه نیاز به فرهنگ سازی مصرف گوشت مرغ استاندارد در جامعه داریم؛ گفت: گوشت مرغ ۲ کیلو گرمی را به کشور عراق صادر کردیم اما به خاطر جا افتادن فرهنگ مصرف گوشت مرغ استاندارد بین اوزان ۱.۲ تا ۱.۸  کیلو گرم  در آنجا، مردم نخریدند و آن را پس فرستاند زیرا مردم آنها می دانند مرغ بالای ۲کیلو گرم غیر استاندارد است.

کشاورز در توضیح اینکه چرا مردم باید مرغ کمتر از ۲ کیلو گرم و استاندارد بخرند، بیان داشت: ابتدا لازم است گفته شود در مرغداری های صنعتی هیچ داروی هرمونی به مرغ ها تزریق نمی شود، اما داروهای آنتی بیوتیک دار در پرورش آنها استفاده می شود، به همین خاطر مرغی که ۴۰ ،۴۵ روزه باشد بسیار سالم تر و بهداشتی تر از مرغی است که برای گرفتن وزن مدت زمان بیشتری باقی می ماند.

او گوشت مرغ را اصلی ترین منبع غذایی تامین پروئتین جامعه عنوان کرد و گفت: وقتی خانوارها غذای سالم تری مصرف کنند، سلامت جامعه نیز  افزایش می یابد به همین دلیل در این راستا مصرف گوشت مرغ کم وزن و استاندارد را  باید فرهنگ سازی کنیم.

رییس اتحادیه مرغداران گوشتی استان کرمانشاه در ادامه خرید گوشت مرغ کم وزن  و استاندارد در حد ۲ کیلو گرم را برای خانوارها از نظر اقتصادی به صرفه تر دانست  افزود: علاوه بر بحث های بهداشتی، لاشه گوشت مرغ سه و ۲و نیم کیلوگرم ضایعات و چربی بین بافتی بیشتری دارد ، که هم از نظر وزن و هم از نظر قیمت به صرفه مصرف کنندگان  نیست.

تولید مرغ گوشتی بالای ۲ کیلوگرم برای مرغداری ها به صرفه نیست

کشاورز در بخش دیگر از صحبت های خود؛ پرورش مرغ گوشتی استاندارد را برای مرغداری ها نیز بسیار به صرفه تر و باعث افزایش شاخص های بهره وری آنها دانست و اظهار کرد: اگر دوره پرورش مرغ گوشتی  از ۵۵ و ۶۰ روز به ۴۰ و ۴۵ روز کاهش یابد؛ هم در مصرف انرژی سوختی مانند برق، گاز و آب، برای مرغداری ها صرفه جویی شده، هم هزینه نگهداری کاهش یافته هم هزینه نهاده و خوارک مرغداری ها که ۶۰ تا ۷۰ درصد هزینه های مرغداری ها را تشکیل می دهد به طرز چشم گیری کاهش می یابد که می تواند در راستای ارتقاء شاخص های بهره وری مرغداری ها به کارگرفته شود.

 او  یکی از دلایل بسیار مهم تولید مرغ های گوشتی استاندارد کمتر از۲کیلو گرم را به صرفه نبودن خوراک نهاده ها دامی دانست و گفت: برای آن که مرغ های بالای ۲ کیلو گرم به حدود سه کیلو گرم برسند باید حدود ۲ کیلو گرم خوراک و دان  هزینه آنها شود که اصلا به صرفه اقتصادی نیست.

این کارشناس همچنین با اشاره به اینکه تامین گوشت مرغ امنیت غذایی جامعه را بالا می برد گفت: به دنبال تولید و تهیه مواد غذایی سلامت تر برای مردم هستیم لذا خواستار ترویج و فرهنگ سازی نحوه مصرف صحیح گوشت مرغ به عنوان مواد غذایی سالم هستیم نه اینکه خدای نکرده این منبع غذایی با ارزش به سم تبدیل شود.

روزانه حدود ۱۳۰ تن گوشت مرغ در استان کرمانشاه مصرف می شود

رییس اتحادیه مرغداران گوشتی استان کرمانشاه در بخش پایانی صحبت های خود با بیان اینکه۷۷۰ مرغداری در سطح استان کرمانشاه داریم گفت: هر دوره یا فصل توان تولید ۱۲ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه مرغ در مرغداری های استان وجود دارد  که در سال نزدیک به ۴۸ میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه مرغ می شود.

کشاورز با بیان اینکه مصرف روزانه گوشت مرغ در استان ۱۲۰ تا ۱۳۰ تن است افزود: در سال نزدیک به ۴۳ هزار تن مرغ در استان مصرف می شود، اما ظرفیت تولید ۶۳ هزار تن  گوشت مرغ را داریم.

او با بیان اینکه آمار تولید مرغ مرغداری ها در هر دوره متغییر است گفت: هر مرغداری در هر دوره ممکن است بر حسب توان مالی، داشتن نهاد های دامی و دیگر عوامل مختلف تولیدش را افزایش یا کاهش دهد بنابراین آمار دقیقی از این نظر در دست نیست.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.