به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، ناصر شمس ظهر امروز در سومین نشست از سلسله نشستهای مدیران پاسخگو اظهارداشت: استان فارس نخستین استانی است که قرارگاه جهادی مسکن را راهاندازی کرده که نقش اصلی آن سرعت بخشیدن به تحقق جهش و نهضت ملی مسکن است.
وی با بیان اینکه تامین زیرساختهای حوزه مسکن در این قرارگاه پیگیری میشود، گفت: با توجه به تجربه مسکن مهر تلاش میشود آنچه شایسته مردم محقق شود و بر این اساس 280 هزار نفر در سامانهها ثبت نام کردند.
قائم مقام استاندار فارس در قرارگاه مسکن استان فارس با بیان اینکه پایش ثبتنامها در حال انجام است، افزود: در برخی از شهرها بیش از 50 درصد و در برخی از شهرها نیز 100 درصد انجام شده است.
شمس با بیان اینکه قانون استفاده از تسهیلات نیز ابلاغ شده است، عنوان کرد: تامین زمین در شهرها نیز انجام شده و 70 درصد از زمین مورد نیاز نهایی شده است که تا پایان اردیبهشت ماه بحث زمین نهایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه هماهنگی برای تسهیلات نیز با بانکها انجام شده است، تصریح کرد: در برخی از شهرها نیز در مرحله صدور پروانه از سوی شهرداریها برای شروع ساخت است.
دبیر قرارگاه مسکن استان فارس با بیان اینکه استان در طرح اقدام ملی مسکن رتبه 30 را در کشور داشته است، افزود: در 3.5 ماه گذشته و به استناد وزارت راه و شهرسازی در طرح نهضت ملی مسکن در جایگاه 21 قرار گرفتیم و برنامهریزی وجود دارد که تا شهریور ماه به 5 استان اول برسانیم.
شمس با بیان اینکه مشکل تامین زمین در تمام کلانشهرها وجود دارد، افزود: غیر از شیراز در همه شهرستانها بیش از 90 درصد زمین تامین شده است و در شیراز هم با همکاری دستگاهها علاوه بر اراضی دولتی سراغ اراضی مازاد دستگاهها و توافق با مالکان خصوصی رفتهایم و پیشبینی این است که تامین زمین در استان تا اردیبهشت ماه 100 درصد حل شود.
وی همچنین با بیان اینکه در شهرداری شیراز هم قرارگاه مسکن شروع به کار کرده است که سبب رونق ساخت و ساز میشود، گفت: نوسازی 1200 واحد در بافت فرسوده شروع شده اما چون دولتی نیست در آمار مطرح شده نمیگنجد.
قائم مقام استاندار فارس در قرارگاه مسکن استان با بیان اینکه نهضت ملی مسکن برای خانهدار شدن کسانی که خانه ندارند، تلاش میکند، افزود: تاکنون امکان واگذاری تقاضای ثبتنامی وجود ندارد و
با حضور اصحاب رسانه اعلام آمادگی میکنیم که بازدید سرزده از فرایند ثبتنام و پیگیری متقاضیان داشته باشیم.
امیرحسین جمشیدی؛ مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس نیز در این نشست با بیان اینکه یکی از سیاستهای اصلی دولت تولید مسکن بود و به تبع آن پیگیری برای جهش تولید مسکن انجام شده است، گفت: در شهرهای مختلف بسته به قیمت زمین 20 تا 50 درصد از قیمت مسکن بحث زمین است و تمهیداتی در قانون مسکن صورت گرفته تا این قیمت کاهش یابد.
وی با بیان اینکه در این جریان اولویت با زمینهایی است که مربوط به منابع ملی و راه و شهرسازی است تا افزایش قیمت مسکن ناشی از زمین از دوش مردم برداشته شود، افزود: در استان فارس هم اتفاق خوبی افتاد هم از جهت کمیت و هم کیفیت زمین تامین شد.
جمشیدی با بیان اینکه 5500 هکتار زمین تامین شده و مراحل تصویب در کارگروههای مختلف انجام شده است، بیان کرد: 12 هزار هکتار دیگر زمین نیز است که مناسب تشخیص داده شده و بررسیهای لازم انجام شده و آمادگی داریم که 260 هزار سهمیه استان فارس را طی 4 سال آینده محقق کنیم.
وی درباره شهرهای جدید مصوبه شورای عالی شهرسازی تصریح کرد: سرریز جمعیتی کلانشهرها در شهرها و شهرکهای جدید قرار داده میشوند چراکه امکان توسعه بیش از این در شیراز وجود ندارد.
مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس با بیان اینکه 4 نقطه پیشنهاد شده است، گفت: بعضاً و سه سایت دیگر هم در نظر گرفته شده که یکی سمت کوهمره و دیگری سمت سروستان است و یکی هم در داریان است که هنوز مراحل تصویب را نگذرانده است و شهر تابناک در نزدیکی لامرد نیز در نظر گرفته شده است که 4 سال پیش تصویب شده و مراحل اجرای آن در حال انجام است.
جمشیدی با بیان اینکه کیفیت ساخت و ساز مسکن مهر با توجه به تعداد و حجم کار مشکلاتی در اجرا داشت، گفت: یک نکته دیگر مسکن مهر خودساز است که به مردم واگذار میشود و خودشان احداث بنا میکنند اگر چنین شود بهترین کار برای ارتقای کیفیت مسکن مهر است.
محمد حسین حمیدیزاده، معاون مسکن راه و شهرسازی استان فارس نیز در این نشست با بیان ادغام طرح اقدام و نهضت ملی مسکن گفت: این طرح متقاضیمحور است که در مجموع با تفاهمنامههای دستگاهها به 414 هزار مسکن میرسد البته بعد از پایش ممکن است کاهش یابد.
وی با بیان اینکه برای اجرای مسکن تسهیلات در کنار آورده متقاضیان در نظر گرفته شده است، افزود: بازپرداخت تسهیلات با نرخ 18 درصد است که مابقی نیز آورده متقاضیان است که به صورت اقساط پرداخت میشود.
حمیدیزاده درباره استفاده از بافت فرسوده نیز توضیح داد: با توجه به زیرساختهای موجود در بافت این تمایل وجود دارد اما این سوال که زیرساختها تحمل این جمعیت را دارد، نیز مطرح است.
وی با بیان اینکه در بافت فرسوده اکثر اراضی ملک شخصی است و مردم باید استقبال و از تسهیلاتی که در نظر گرفته شده استفاده کنند، افزود: باید مردم را برای استفاده از تسهیلات نوسازی بافت فرسوده تشویق کنیم چراکه ملک خودشان بهترین راه برای خانهدار شدن مردم است.
معاون مسکن راه و شهرسازی استان فارس با بیان اینکه تا سال گذشته تسهیلات کمتر بود اما امسال افزایش تسهیلات میتواند علاقهمندی بیشتری ایجاد کند، بیان کرد: بازسازی بافتهای ناکارآمد در برنامههای اجرایی است اما عامل اصلی مردم هستند که باید ورود کنند.
انتهای پیام/424 /ی