علی علیپور سهشنبه 16 فروردین به خبرنگاران گفت: برداشت محصول صیفی در شهرستان خُنج اواسط فروردین شروع میشود و تا پایان خرداد ادامه دارد.
علیپور با بیان اینکه در سال زراعی جاری، 1500 هکتار از مزارع شهرستان خُنج زیر کشت محصولات جالیزی رفته است، گفت: پیشبینی میشود که امسال حدود 60 هزار تن محصول برداشت و روانه بازار داخلی و خارجی شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه غالب محصولات سبزی و صیفی کشت شده در این شهرستان را هندوانه، شمام، طالبی، خیارسبز و گوجه فرنگی تشکیل میدهد، گفت: کورده، فیدویه، گرمشت و باغان از توابع بخش مَحمَله از مناطق عمده کشت صیفی در این شهرستان است.
علیپور با بیان اینکه، تولید محصولات خارج از فصل در این شهرستان باعث رونق اقتصادی منطقه، اشتغال زایی بالا و تامین نیازهای غذایی کشور میشود، افزود: محصولات خارج از فصل به روش های تونلی فصلی یا کشت زیر پلاستیک توام با مالچ پلاستیکی کف و در هوای باز با بهره گیری از مالچ پلاستیکی، کشت میشود.
وی ادامه داد: از مزایای عمده این روش کشت، مصرف بهینه آب، افزایش راندمان تولید، کاهش هزینه و تولید محصول نوبرانه و خارج از فصل است.
به گفته مدیرجهادکشاورزی خُنج، محصولات زراعی تولید شده در این شهرستان به کشورهای حاشیه خلیج فارس، عراق، ترکیه و برخی کشورهای شمالی نظیر روسیه و آذربایجان، صادر میشود.
"فیدویه" روستای نمونه در آبیاری نوین
این مقام مسئول همچنین اعلام کرد که در این سال زراعی، کُل مزارع در روستای "فیدویه" شهرستان خُنج، به امکانات آبیاری نوین مجهز شده است.
علیپور با بیان اینکه اراضی باغی و زراعی فیدویه، بیش از 500 هکتار است، گفت: افزایش عملکرد، کاهش هزینه های کارگری، تغذیه مناسب گیاه، مصرف بهینه آب را می توان از مهم ترین مزایای آبیاری نوین دانست.
وی با اشاره اقلیم گرم شهرستان خُنج و افت شدید سطح منابع آب زیرزمینی، گفت: تبعات منفی ناشی از خشکسالی باعث خشک شدن مزارع و باغات، بیکاری روستاییان و مهاجرت آنان شده بود که نیاز به یک اقدام جدی و فعالیت برنامه ریزی شده برای تامین آب پایدار برای قشر زحمتکش روستایی از طرف مسئولین داشت که با همت بزرگ و تلاش ها و سرمایه گذاری بهره برداران و تسهیلات کم بهره ی توسط دولت و تلاش مضاعف کارشناسان جهادی منطقه، فرهنگ اجرای شیوه های نوین آبیاری و مصرف بهینه آب ترویج و عملیاتی شد.
علیپور ادامه داد: در سالی که مزین به شعار (تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین) شده، امید است که سایر روستاها بتوانند با الگو گیری از کشاورزان روستای فیدویه، قدم موثر و مفیدی در ارتقای شاخص های بهره وری آب، جهش تولید و بهبود اقتصاد کشور بردارند.
به گزارش ایسنا، شهرستان خُنج، با توجه به جغرافیای منطقه، گرمای هوا و شوری خاک، محدودیت شدید منابع آبی و خاکی وجود دارد اما علیرغم این محدودیتها، بالغ بر ۹۰درصد اراضی مستعد مجهز به شیوه آبیاری تحت فشار شده است.
انتهای پیام