مازندران رتبه دوم تولید توت‌فرنگی کشور

خبرگزاری ایسنا چهارشنبه 17 فروردین 1401 - 18:40
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: ۱۶ هزار تن توت فرنگی در استان تولید می شود که از این حیث مازندران دارای جایگاه دوم تولید در کشور است.
مازندران رتبه دوم تولید توت‌فرنگی کشور

حسن عنایتی‌کلیجی با بیان اینکه یکی از میوه‌هایی که در کمتر از نیم قرن گذشته پرورش تجاری و اقتصادی آن در منطقه متداول شده و به عنوان میوه نوبری نام برده می شود، توت فرنگی است گفت: از دیرباز گونه‌ها و نژادهای خودرو و وحشی توت فرنگی در نواحی جنگلی استان وجود داشته و با نام‌های محلی شناخته می‌شود.

عنایتی «کاماراسو»، «سلوا» و «پاجرو» را از ارقام اصلاح شده تجاری و اقتصادی توت فرنگی معرفی کرد و با بیان اینکه این ارقام مناسب تولید هستند گفت: توت فرنگی در مازندران در فضای آزاد و گلخانه ای کشت و از اوایل سال تا اواسط تیرماه برداشت می‌شود.

وی مازندران را یکی از قطب‌های مهم توت فرنگی و دومین تولیدکننده این محصول در کشور برشمرد و خاطرنشان کرد: میوه نوبری توت فرنگی به لحاظ ارزشمندی و مرغوبیت از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و استان مازندران جایگاه دوم تولید این محصول را در کشور از آن خود کرده است.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به سطح زیرکشت ۱۵۰۰ هکتاری توت فرنگی و تولید ۱۶ هزار تن از این محصول در استان تاکید کرد: بابلسر، سیمرغ، قائمشهر، جویبار، ساری، بابل، نکا، بهشهر، سوادکوه، آمل و محمودآباد از مهمترین شهرستان‌هایی هستند که کشت توت فرنگی در آن ها انجام می‌شود.

عنایتی با بیان اینکه ۴ هزار نفر در مازندران به پرورش توت فرنگی مشغول هستند خاطرنشان کرد: به‌کارگیری واریته‌های اصلاح شده و تجاری به جای ارقام محلی، تغییر شیوه کشت از حالت سنتی به کشت مدرن، برگزاری کارگاه‌های تخصصی توت فرنگی برای ارتقاء دانش فنی بهره‌برداران، بسته‌بندی و درجه‌بندی توت فرنگی برای فراهم کردن صادرات آن به سایر استان‌ها از جمله عواملی است که باعث افزایش میزان تولید محصول و رقابت پذیری محصول می‌شود.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران ارزش اقتصادی کل توت فرنگی تولیدی در استان مازندران را ۱۶۰ میلیارد تومان اعلام و اظهار کرد: توسعه ارقام تجاری و اصلاح شده، نصب و راه‌اندازی پرکولینگ، توسعه مکانیزاسیون و تولید محصول سالم و ارگانیک از برنامه‌های در دست اقدام جهاد کشاورزی استان در راستای تولید این محصول است.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه توت فرنگی مصرف تازه خوری دارد به همین دلیل تولید محصول ارگانیک اهمیت زیادی دارد و باید از مصرف سموم نباتی در مزارع توت فرنگی جلوگیری کرد و برای افزایش کیفیت محصول از کودهای آلی و بیولوژیک استفاده کرد.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.