قراردادهای جدید کارگری کشت و صنعت لرستان به نفع کارگران است

ایرنا پنج شنبه 18 فروردین 1401 - 09:25
خرم آباد - ایرنا - سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: قراردادهای کارگری جدید شرکت کشت و صنعت استان مشکلی نداشته و به نفع کارگران تنظیم شده است.
قراردادهای جدید کارگری کشت و صنعت لرستان به نفع کارگران است

"علی جهانی" روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا در خصوص اعتراض برخی کارگران شرکت کشت و صنعت به قراردادهای جدید و انتخاب پیمانکار جدید افزود : کارگران نگران امنیت شغلی خود نباشند چراکه مزایا و حقوق امسال آنان طبق قانون کار لحاظ شده است.

وی ادامه داد: بازدیدهای مکرری از کشت و صنعت و دیدار با مدیران و کارگران این مجموعه صورت گرفته و سخنان ۲ طرف شنیده شده است که در نهایت کارگران نباید نگران قراردادهای جدید باشند چراکه نمی گذاریم حقی از آنها تضییع شود.

وی تصریح کرد: بدون شک قرارداد این کارگران طبق قانون کار  خواهد بود و علاوه بر اینکه اقدامات قانونی لازم برای حمایت از واحد تولیدی و صادراتی استان انجام می شود در عین حال هیچ کارگری اخراج نخواهد شد.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان بیان کرد: در قراردادهای جدید نیز بررسی های لازم صورت گرفته و تیم بازرسی این اداره کل نیز نظارت های مستمری انجام داده است بنابراین کارگران کشت و صنعت لرستان همانند گذشته با اطمینان به فعالیت خود ادامه دهند.

 شرکت کشت و صنعت فجر صفای لرستان که همواره به عنوان ویترین اقدامات اشتغال‌زا و احیای واحدهای راکد در استان لرستان شناخته می‌شد در روزهای اخیر دچار مشکلاتی شده که برخی از کارگران این مجموعه تجمع های اعتراضی داشته اند.

به گزارش ایرنا عصر روز سه شنبه حدود ۲۰۰ کارگر این مجتمع با تجمع و اعتصاب خواهان رسیدگی به وضعیت نامعلوم خود شده‌ بودند.

این تعداد کارگر با تغییر پیمانکار قبلی و بکارگیری پیمانکار جدید نگران از دست دادن جایگاه کاری؛ تنزل میزان حقوق و از بین رفتن سابقه کاری و بیمه‌ای ‌خود هستند و با تجمع خواستار رسیدگی به این وضعیت نابسامان شدند.

مجتمع کشت و صنعت لرستان پس از ۱۶ سال رکود، سال ۹۵؛  با نام جدید شرکت کشت و صنعت و گردشگری فجر صفا لرستان با حضور سرمایه گذار خارجی افتتاح شد.

مجتمع کشت و صنعت لرستان در سال ۱۳۵۴ در حومه جنوبی خرم آباد با هدف پرورش دام و طیور تاسیس شد، این مجتمع دارای ۲۵۰ سوله نگهداری دام و طیور است که هر سوله یک هزار راس دام در آن نگهداری می شد، به طوری که سالانه ۲۵۰هزار راس دام و طیور در آن پروار می شد.

۲۳ سیلوی فلزی دو هزار تنی، چهار دستگاه انبار فلزی، چهار کارخانه خوراک دام و ۶۶ استخر پرورش ماهی سردابی و گرم آبی از دیگر داشته های این مجتمع تولیدی است که ظرفیت اشتغالزایی یکهزارو ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم را داراست.

تا پیش از سال ۶۶، صادرات این مجتمع به کشورهای حوزه خلیج فارس انجام می شد، همچنین علاوه بر تهیه گوشت قرمز و سفید چندین کارخانه کالباس و سوسیس در ردیف فرآورده های دامی، در این مجتمع احداث شد که با تعطیلی مجتمع، این کارخانجات نیز به خارج از محدوده استان منتقل شدند.

با تمامی این ظرفیت ها، مجتمع عظیم کشت و صنعت لرستان در سال ۱۳۸۳ بنا بر تصمیم دولتمردان به بخش خصوصی واگذار شد تا بدین وسیله شاید بتوان شاهد پیشرفت چشمگیر و توسعه بیشتر این مجموعه باشیم.

اما بعد از این تصمیم گیری، کارگران اخراج شدند به این امید که بعد از واگذاری به بخش خصوصی و راه انداری، دوباره دعوت به کار شوند که به دلیل ناکارآمدی مالکان بخش خصوصی این مجتمع، نه تنها کارگران اخراج شده جذب نشدند، بلکه هیچ نیروی کار جدیدی هم استخدام نشد و در نهایت ماشین آلات و ابزار کار و سوله ها و برخی از تجهیزات و موجودی های منقول و غیر منقول هم توسط مالکان خصوصی فروخته شد.

دهه ۹۰ احیا این مجتمع عظیم در دستور کار قرار گرفت و در نهایت با رایزنی های بسیار؛ موفق به جذب سرمایه گذار چند میلیون دلاری و عملیات احیا و راه اندازی مجدد آن با سرمایه گذاری اولیه ۲۰۰میلیون دلاری بخش خصوصی آغاز شد.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.