«قاسم کاظمی» روز سهشنبه در جمع خبرنگاران افزود: اقلام صادر شده شامل مینای فلز، گیوه، احجام چوبی(پیکرتراشی)، قلم زنی(فلزکاری)، سفال و آثار چوبی است که به هشت کشور دنیا ارسال شده است.
وی تصریح کرد: ۴۲۶ مجوز صنایعدستی از ابتدای سال جاری تاکنون با هدف حمایت از هنرمندان صنایعدستی استان مرکزی صادر شد.
به گفته کاظمی، از این تعداد ۳۶۶ پروانه تولید انفرادی برای متقاضیانی که دارای تخصص، تجربه و آشنایی به فرآیند تولید و توانایی ساخت محصول در یکی از رشتههای صنایعدستی بودهاند، صادر شد.
وی اظهار داشت: ۲ مجوز پروانه تولید کارگاهی نیز از ابتدای سال جاری صادر شده که باعث ایجاد اشتغال برای هشت نفر در رشتههای مختلف صنایعدستی شده است.
معاون صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی گفت: از ابتدای سال جاری ۵۵ فقره کارت شناسایی نیز توسط این اداره برای صنعتگران صادر شده که متقاضیان پس از گذراندن دورههای آموزشی و کسب مهارتهای اولیه زیر نظر این ادارهکل و قبولی در آزمونهای کتبی و عملی موفق به دریافت این مجوزها میشوند.
کاظمی افزود: ۳۰۰ میلیون ریال به هنرمندان صنایعدستی استان مرکزی خسارت دیده از کرونا نیز کمک بلاعوض شده است.
وی اظهار داشت: ۹۷ طرح مشاغل خانگی با تأیید کارگروه اشتغال استان موفق به دریافت تسهیلات مشاغل خانگی به مبلغ هشت میلیارد و ۳۳ میلیون ریال از بانکهای عامل شدهاند.
کاظمی افزود: آموزش بیش از ۳۳۸ نفر در حوزه صنایعدستی در رشتههای منبت چوب، معرق چوب، گلیم بافی، تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، سراجی سنتی، حصیربافی، قلاب بافی و رودوزیهای سنتی، ایجاد ۹ کارگاه صنایعدستی در خانه قنبری شهرستان اراک، تجهیز ۲ کارگاه صنایعدستی در شهرستان اراک و ساوه در رشته چلنگری، باززنده سازی رشته چلنگری در شهرستان اراک، بهرهمندی ۶۱ نفر از هنرمندان صنایعدستی از بیمه روستاییان و عشایر از اقدامات دیگر این معاونت در سال جاری بوده است.
معاون صنایعدستی استان مرکزی با اشاره به ساخت و راهاندازی ۲ بازارچه دائمی صنایعدستی از ابتدای سال جاری گفت: با راهاندازی این دو بازارچه دائمی تمامی شهرستانهای استان دارای بازارچه دائمی صنایعدستی خواهند شد که با افتتاح این بازارچهها تعداد بازارچه های استان به ۱۱ مورد خواهد رسید.
۳۴۸ رشته صنایع دستی در کشور وجود دارد که از این تعداد ۱۱۰ رشته در استان مرکزی فعال است.