به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد ، بهمن میری در دیدار شورای اسلامی استان با مسئولان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: بنیاد مسکن با حداقل امکانات در حال انجام اقدامات خوبی است اما چندین نکته وجود دارد.
وی گفت: هزینههای دریافتی ناشی از تفکیک و واگذاری اراضی ملی در روستاها برای مردم مسئله ساز شده است چرا که باید قسمتی از این هزینهها صرف ایجاد پیادهروها و معابر میشده که این اتفاق نیفتاده است.
نائب رئیس شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری بیان داشت: مرجع صدور پروانهها در روستاها دهیاریها هستند و دهیاریها هنگام تبدیل زمین کشاورزی به زمین مسکونی عوارض از مالک دریافت میکنند که پس از این کار بنیاد مسکن هم هزینهای دریافت میکند، در نتیجه دو بار از یک مالک هزینه دریافت میشود لذا باید تفاهم بین این دو نهاد صورت گیرد تا فشار و بار هزینه از دوش مردم برداشته شود.
دهیاریها حتی توان پرداخت هزینههای جاری خود را ندارند
میری با اشاره به تراکم ساخت در روستاها تصریح کرد: قانون باید اجرا شود اما باید به نفع مردم باشد تا ارزش پیدا کند، گاهی در روستا یک فردی دارای زمین 160 متری است اما تمام مسئولان سطح کشور تا مسئولان استانی اجازه ساخت به او نمیدهند چرا که زمین این فرد به حد نصاب بنیاد مسکن نرسیده است.
نائب رئیس شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری گفت: امروز دهیاریها حتی توان پرداخت هزینههای جاری خود را ندارند و نمیتوانند با این قراردادهای بسیار سنگین برای مردم قیر تهیه کنند و از کوچکترین خدمات که آسفالت است مردم را بهرهمند کنند.
وی با اشاره به استفاده از نیروها، مهندسین و مشاورین غیربومی در استان، مطرح کرد: در استان چهارمحال و بختیاری نیروهای خیلی خوبی وجود دارد و نباید با توجه به این ظرفیتها از نیروهای غیر بومی استفاده کرد.
میری بیان داشت: انتظار میرود بنیاد مسکن قانون را به نفع مردم اجرا کند چرا که همین مردم برای کشور باقی خواهند ماند و قوانین دست و پاگیر هرگز کار را جلو نخواهند برد.
برخی ادارات در شهرستان خانمیرزا مستقر نیستند
محمد یعقوب باقری، نماینده استان چهارمحال و بختیاری در شورای عالی استانها نیز در این جلسه اظهار داشت: اعتبارات تملک دارایی استان از هزار میلیارد به 9 هزار میلیارد تومان رسیده است که این رشد 9 برابری را نشان میدهد، امید است با تخصیص اعتبار بسیاری از مسائل استان حل شود.
وی بیان داشت: شهرستان خانمیرزا نوپا است که متاسفانه برخی از ادارات در شهرستان مستقر نیستند و جایگاهی ندارند، انتظار میرود با توجه به تعدد روستاها، بنیاد مسکن و دیگر ادارات در این شهرستان مستقر شود.
نماینده شهرستان خانمیرزا در شورای استان گفت: قیر رایگان موضوع مهمی است که در سال گذشته 21 روستا در شهرستان خانمیرزا برای دریافت قیر رایگان مشخص شدند، هزینهها پرداخت شده و پیمانکاران مشخص هستند، از بنیاد مسکن انتظار میرود حوالههای قیر را صادر کند تا بتوان کارهای عمرانی را در سطح روستاها انجام داد.
وی با اشاره به ایرادات طرح هادی، گفت: با توجه به اینکه روستاها محدود هستند بهتر است از طرح هادی زمینهای بیشتری آزاد سازی شود تا تنها یک نفر فقط بهره نبرد و برای اکثریت افراد مطلوب باشد.
دلیل گرانی زیاد مسکن در لردگان کمبود ساخت و ساز و عدم نظارت است
عطاالله حسین پور، نماینده شهرستان لردگان در شورای اسلامی استان و عضو شورای اسلامی استان در ادامه این جلسه با اشاره به گرانی زمین و مسکن در شهر لردگان، اظهار داشت: دلیل گرانی بیش از حد مسکن در شهر لردگان به دلیل کمبود ساخت و ساز و عدم نظارت است، گاهاً زمینهای تفکیک نشده با قیمت بالا به فروش می رسد که اینها نیاز به نظارت دارند.
وی گفت: شهرستان لردگان دارای بیشترین روستا در استان است و اگر این روستاها از نظر طرح هادی، قیر رایگان، بازسازی و وامهای مسکن حمایت نشوند، جمعیت روستاها با کاهش مواجه میشود که این خود مشکلات بسیاری دربردارد.
حسینپور تصریح کرد: روستای سید احمد باید جا به جا شود که متاسفانه تأمین اعتبار نشده است، انتظار میرود مساعدتهای لازم در این جهت صورت گیرد.
نماینده شهرستان لردگان در شورای اسلامی استان گفت: اخیراً برای صدور پروانه ساخت نیاز به تنظیم سند است که پس از آن، پروانه ساخت صادر شود، متاسفانه این روند طولانی و زمانبر مردم را به کار غیر قانونی سوق میدهد که باید این مسئله حل شود.
انتهای پیام/7540/ی