چهره‌های سرشناس بدانند موضع‌گیری‌های آنان یک موضع گیری شخصی نیست

خبرگزاری مهر دوشنبه 22 فروردین 1401 - 20:01
قم-عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: اشخاص معروف و چهره‌های سرشناس باید بدانند موضع‌گیری‌های آن‌ها یک موضع گیری شخصی نیست و نخبگان می‌توانند در اصلاح یا فساد جامعه تاثیرگذار باشند.
چهره‌های سرشناس بدانند موضع‌گیری‌های آنان یک موضع گیری شخصی نیست

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام محمد حاج ابوالقاسم دولابی بعد از ظهر دوشنبه در مراسم ترتیل خوانی قرآن کریم حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) که در شبستان امام خمینی (ره) برگزار می‌شود اظهار داشت: اگر خواص امت یعنی ثروتمندان، صاحبان قدرت و سایر گروه‌های مرجع که خداوند به آنها ویژگی‌هایی اعطا کرده در جهت حمایت از جامعه اسلامی باشند در این صورت می‌توان به ریشه کنی فقر و از میان برداشتن مشکلات امیدوار بود اما در نقطه مقابل اگر این دسته از اشخاص خودشان به کانون ثروت و قدرت تبدیل شوند و فقط به فکر افزایش ثروت و قدرت خودشان باشند مانعی بر سر راه اقتدار امت اسلام خواهند شد.

استاد حوزه علمیه قم افزود: قرآن کریم از اینگونه اشخاص با عنوان ملأ یاد کرده است و این واژه در لغت به معنای افراد صاحب نفوذ است که مردم به دلیل موقعیت اجتماعی از آنان تأثیر می‌پذیرند و در تصمیم‌گیری‌های خود از آنها پیروی می‌کنند.

حاج ابوالقاسم بیان داشت: کسانی که در جامعه صاحب قدرت یا ثروت و دارای نفوذ هستند اگر اینها در مسیر الهی قرار بگیرند می‌توانند مایه اقتدارجامعه باشد اما اگر در نقطه مقابل قرار بگیرند به عاملی برای تضعیف قدرت جامعه تبدیل می‌شوند.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: در طول تاریخ نمونه‌های منفی فراوانی از ملأ مشاهده می‌شود یکی از آنها عبید الله بن عباس است که در سپاه امام حسن (ع) بود و وقتی به سمت سپاه معاویه حرکت کرد حدود ۸ هزار نفر را با خود همراه ساخت.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: سران برخی از خوارج در مقابل امیرالمومنین علیه السلام ایستادند و ۱۲ هزار نفر را در مقابل حضرت قرار دادند و حر نیز که سرانجام در رکاب امام حسین علیه السلام شهید شد وقتی در برابر حضرت ایستاد همین امر موجب شد تا اقوام و قبیله وی از یاری اباعبدالله پرهیز کنند.

وی گفت: در تاریخ کسانی که سرشناس بودند و توانستند مایه اقتدار جبهه اسلام شوند نیز بسیار سراغ داریم که حضرت عبدالمطلب و حضرت ابوطالب از جمله شخصیت‌های برجسته ای بودند که با حمایت ویژه از رسول گرامی اسلام موجب شدند تا گروه‌های بسیاری از مردم به سمت اسلام هدایت شوند.

نخبگان می‌توانند در اصلاح یا فساد جامعه تأثیرگذار باشند

حاج ابوالقاسم ادامه داد: نخبگان می‌توانند در اصلاح یا فساد جامعه تأثیرگذار باشند و عامل قدرتمند و یا در نقطه مقابل؛ عامل تضعیف اسلام و جامعه باشند که دانشجویان و اساتید حوزه و دانشگاه و نیز هنرمندان و ورزشکاران در کنار ثروتمندان همه از همین قبیل اند.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه نخبگان در جامعه رسالت سنگینی بر عهده دارند بیان داشت: نخبگان باید بدانند گمراهی و ضلالت بسیاری از مردم به پای آنها نوشته می‌شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: اشخاص معروف و چهره‌های سرشناس باید بدانند موضع‌گیری‌های آن‌ها یک موضع گیری شخصی نیست و آنان می‌توانند در جامعه تأثیرات بسزایی داشته باشند و اگر نخبگان درست حرکت کنند هدایت عده زیادی به پای آنها نوشته می‌شود و آنها می‌توانند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.