صنعت چرم ایران از صنایع باشکوه و چندهزارساله در کشور محسوب می شود و دارای قدمتی طولانی مدت است. سالها قبل، این صنعت دارای چالش های بسیاری بوده که از مهمترین آن می توان به وجود برند های خارجی در بازار داخلی اشاره کرد. گفته می شود امروز برندهای خارجی فروش زنجیره ایی در بازار ندارند و فاکتورهای توسعه این صنعت هم مزید بر علت شده تا مشتری های چرم با این صنعت آشتی کنند و رونق به این صنعت بازگردد. درباره تولیدات، بازارهای هدف و چالش این صنعت با مهدی یوسفی فر فعال صنعت چرم به گفتگو نشستیم که در ذیل میخوانید. با گسترش نیوز همراه باشید:
مهدی یوسفی فر فعال صنعت چرم، در گفتگو با گسترش نیوز گفت: « شرایط کنونی در صنعت چرم در بازارهای داخلی دارای شرایط خوبی است چرا که پس از آنکه برای فروش برندهای خارجی محدودیت ایجاد کردند و کمبودی در بازار احساس نشد».
وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر برند خارجی در بازار داخلی به فروش می رسد ؟ پاسخ گفت: «ممکن است فروش اینترنتی همچنان موجود باشد اما برای فروش زنجیره ای محدودیت و ممانعت وجود دارد و این موضوع باعث شده تا امروز فرصت بسیار مناسبی برای مطرح شدن برندهای داخلی فراهم شده و با متمرکز شدن بر روی ظرفیتها، طراحی و ساخت محصولاتشان تلاش کنند قابل رقابت با سایر برندهای خارجی در بازارهای هدف نیز پیش روند».
این فعال صنعت چرم در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این که فرصت مناسبی برای تولیدکنندگان داخلی با به روز کردن ماشین آلاتشان بوجود آمده که بتوانند خلاء نبود برندهای خارجی در کشور است را جبران کند ادامه داد: « برندهای داخلی در بحثهای مواد اولیه و محصولات نهایی موفق شدند قابل رقابت با سایر برندهای خارجی قرار گیرند».
به گفته یوسفی فر، بسیاری از فعالان صنعت چرم موفق شده اند توسعه فروشگاهی را پیش برده و هر ساله تعداد قابل توجهی از این فروشگاه ها را فعال کنند که این نشان دهنده حضور و استقبال مشتریان این صنعت است. به عبارتی، بسیاری از مشتریان با صنعت چرم آشتی کرده اند و این خبر خوبی برای فعالان این حوزه است».
یوسفی فر درباره بازارهای هدف صنعت چرم ایران گفت: «در حال حاضر، بازار روسیه مهمترین بازار این صنعت بوده و با توجه به تحریم این کشور از سوی اتحادیه اروپا، این اتفاق میتواند برای ایران خوشایند باشد. پیش از این، روسیه هم یکی از بازارهای هدف کشور ترکیه بوده اما چون هزینه نیروی کار و انرژی در ترکیه به شکل عجیبی چندین برابر شده در نتیجه ترکیه حاضر نیست تولید کننده باشد اما در زمینه برند سازی چرم حمایت کننده است».
این کارشناس حوزه چرم در ادامه افزود: «در نتیجه اگرچه ترکیه تولید کننده نیست اما به ترکهای فعال و برندساز در این حوزه تسهیلاتی همچون پرداخت ۵۰ درصد هزینه اجاره فروشگاه، هزینه پرسنل و ۵۰ درصد هزینه انرژی پرداخت می شود تا این فعالان اقتصادی با برند ترک وارد بازارهای بین المللی شوند».
وی ادامه داد: «دیگر ترکها در روسیه نمیتوانند با قیمت های گذشته محصولات خود را ارائه کنند بنابراین محصولات داخلی در کشور ما دارای سه مزیت است که از آن جمله می توان به انرژی مناسب، مواد اولیه و نیروی جوان و خلاق که کمک میکند بتوانیم جای ترکیه در بازار روسیه را بگیریم».
به گفته یوسفی فر، ایران می تواند بازار ۵۰۰ میلیون نفری اوراسیا را تصاحب کند.
وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر چالشهای صنعت چرم در بازار داخلی چیست ؟ پاسخ گفت: «هزینه واردات مواد اولیه و دباغی چرم از مهمترین چالش های این صنعت است. به شکلی که واردات مواد اولیه از کشورهای صنعتی همچنان آلمان و هلند سخت شده که همین موضوع قیمت تمام شده محصول نهایی را بالا می برد.»