صدور پروانه حفر چاه برای کارکنان شرکت آب منطقه‌ای کردستان قانونی است

خبرگزاری فارس سه شنبه 30 فروردین 1401 - 09:15
صدور پروانه حفر چاه برای کارکنان شرکت آب منطقه‌ای کردستان قانونی است

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، استان کردستان دارای ۱۸ محدوده مطالعاتی شامل ۹ محدوده اصلی و ۹ محدوده مشترک و متوسط بارندگی سالانه ۴۵۵ میلی‌متر است.

این استان دارای  ۹ دشت است که ۵دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر در جنوب استان واقع شده است، دشت‌های قروه و دهگلان و چاردولی در شرق استان، جزو دشت‌های ممنوعه کردستان به شمار می.آیند.

  اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی شامل انسداد چاه‌های غیرمجاز، نصب کنتورهای هوشمند و حجمی، اجرای پروژه تغذیه مصنوعی و پخش سیلاب از اقداماتی است که در راستای صیانت از منابع آب استان انجام گرفته است.

کشاورزی یکی از اصلی‌ترین محورهای توسعه در کردستان است و اقتصاد کشاورزی با توجه به ماهیتی که دارد وابسته به آب است.

بر اساس اصل 45 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آبهای دریاها و آبهای جاری در رودها و انهار طبیعی و دره‌ها و هر مسیر طبیعی‌دیگر اعم از سطحی و زیرزمینی و سیلا‌ب‌ها و فاضلاب‌ها و زه‌آب‌ها و دریاچه‌ها و مرداب‌ها و برکه‌های طبیعی و چشمه‌سارها و آب‌های معدنی و منابع آبهای‌زیرزمینی از مشترکات بوده و در اختیار
حکومت اسلامی است و طبق مصالح عامه از آنها بهره‌برداری می‌شود.

مسئولیت حفظ و اجازه و نظارت به‌بهره‌برداری از آنها به دولت محول می‌شود.

استفاده از منابع آب‌های زیرزمینی  از طریق حفر هر نوع چاه و قنات و توسعه چشمه در هر منطقه‌از کشور با اجازه و موافقت وزارت نیرو باید انجام شود و وزارت مذکور با توجه به خصوصیات هیدروژئولوژی منطقه (‌شناسایی طبقات زمین و آبهای‌زیرزمینی) و مقررات پیش بینی شده در این قانون نسبت به صدور پروانه حفر و بهره‌برداری اقدام می‌کند.

مشکلات پیرامون کمبود و نبود آب تنها مختص به استان کردستان نیست؛ اما یکی از مشکلات اصلی کشاورزی کردستان (به زعم کشاورزان) برخی سومدیریت و یک سری اقدامات غیرقابل قبول در شرکت آب منطقه‌ای کردستان است.

فخرالدین رضایی دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان کردستان چند روز پیش در دیدار نمایندگان بخش کشاورزی با استاندار کردستان گفت: شرکت آب منطقه‌ای برای تمام کارمندان خود سهیمه چاه قایل می‌شود و حتی کارمندی که زمین کشاورزی نداشته باشد سهمیه چاه را با قیمت گزاف به کشاورزان می‌فروشد.

آرش آریانژاد مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان در جریان پیگیری این موضوع به خبرنگار فارس گفت: هر کارمند که زمین داشته باشد و این زمین به صورت 6 دانگ به نامش سند خورده باشد در مناطقی که تخصیص داشته باشیم که الان فقط این امکان را در شهر سنندج داریم نهایتا یک لیتر در ثانیه آب اختصاص پیدا می‌کند.

وی گفت: در طول یک سال و چند ماه مدیریت بنده در شرکت آب منطقه‌ای موردی که یک کارمند این شرکت اقدام به فروش امتیاز در سطح استان کرده باشد سراغ ندارم چرا که نظارت جدی در فرایند این کار وجود دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از ۱۴ هزار حلقه چاه آب مجاز دارای پروانه بهره.برداری در استان وجود دارد و تعداد چاه‌های غیرمجاز نیز حدود ۸ هزار حلقه است.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته ۲۷۷ حلقه چاه غیرمجاز با حجم آب برگشتی ۸.۲ میلیون مترمکعب در استان مسدود شد.

آریانژاد عنوان کرد: ۱۲۰ حلقه چاه غیرمجاز در حوزه سفیدرود با حجم برگشتی ۴.۴۵ میلیون متر مکعب و ۱۲۶ حلقه چاه غیرمجاز با حجم برگشتی ۳.۰۴ میلیون مترمکعب در حوضه کرخه و مرزی غرب طی سال گذشته مسدود شده است.

انتهای پیام/2330/71

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.