مسعود صحراگرد روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این خط لوله انتقال آب مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد است که قرار است از سد کوثر در جنوب بهبهان به شهرستان بهمئی در شمال بهبهان اجرا شود و به دلیل اینکه دور زدن کوه هزینههای طرح را زیاد میکند، عبور خط لوله از محوطه باستانی ارجان مدنظر آنها بوده است.
وی افزود: با توجه به اینکه این خط لوله از محدوده باستانی ارجان عبور میکرد با آن مخالفت کرده و یک سال پیش طرح را متوقف کردیم، اما حدود هشت ماه پیش ۲ هیات از تهران برای بررسی مجدد به بهبهان آمدند که بعد از توضیحاتی که داده شد تایید کردند این خط لوله به محوطه ارجان آسیب وارد میکند.
صحراگرد اضافه کرد: دیروز از طریق رییس پایگاه تاریخی ارجان باخبر شدیم که مجوز احداث این خط لوله از سوی وزارت میراث فرهنگی صادر شده با این شرط که مسیر خط لوله تغییر کند و از محدوده ارجان عبور نکند اما این مجوز هنوز به ما ابلاغ نشده و از جزییات و نقشههای آن اطلاعی نداریم.
وی با تاکید بر رعایت ضوابط قانونی و کارشناسی در اجرای پروژهها، گفت: اگر مشاهده کنیم که این خط لوله باعث آسیب به محوطه تاریخی ارجان میشود، قطعا با اجرای آن مخالفت کرده و آن را متوقف خواهیم کرد حتی اگر وزیر میراث فرهنگی این مجوز را امضا کرده باشد.
صحراگرد تصریح کرد: مجریان طرحها وقتی با مانعی روبرو میشوند از طریق مرکز اقدام میکنند، در این مورد نیز چنین بوده و ما در صدور مجوز دخیل نبودیم و تهران تصمیم گیرنده بوده است.
وی افزود: اداره شهرستان با هر گونه فعالیتی که منجر به تخریب محوطه باستانی شود مخالفت میکند و در ماههای اخیر نیز اجازه عبور خط لوله گاز برای یکی از روستاهای واقع در محدوده محوطه ارجان را نداده است.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بهبهان همچنین درباره انتشار ویدیوی اشکهای یغمایی باستانشناس سرشناس کشور برای محوطه باستانی ارجان در روزهای اخیر، اظهار داشت: این ویدیو برای سال ۱۳۹۱ بوده و افرادی برای اهداف خاص آن را منتشر کردهاند تا به نظر بیاید مربوط به شرایط فعلی است.
وی افزود: بعد از انتشار این ویدیو با هجمه سنگین مردم بهبهان و اعتراض آنها نسبت به تخریب محوطه ارجان مواجه شدیم که فشار زیادی بر من و خانوادهام وارد کرده است، در حالیکه از ابتدا مخالف اجرای این خط لوله بودم.
بر اساس این گزارش، انتشار ویدیوی اشکهای اسماعیل یغمایی باستانشناس سرشناس کشور برای محوطه باستانی ارجان در روزهای اخیر واکنشهای بسیاری به دنبال داشته است.
محوطه باستانی ارجان با وسعت حدود ۵۰۰ هکتار در کنار رودخانه مارون در ۱۲ کیلومتری شمال شرقی بهبهان واقع شده است. کارشناسان بر این باورند که این محوطه باستانی که قدمتش به دوره عیلام میرسد، با ساخت طرحهای عمرانی همچون سد مارون و چاههای نفت با تخریب مواجه شده است.
به گزارش رسانهها در آبان ۱۴۰۰، شورای فنی میراث فرهنگی، به بهانه اجرای خط انتقال آب سد کوثر به شهرستان بهمئی تصمیم به بازنگری و تغییر عرصه و حریم محوطه تاریخی ارجان گرفته است.