خزانه یا در اصطلاح مازندرانی تیمجار زمینی است که در اواخر پاییز با بیل یا وسایل دیگر شخم زده میشود و در اواخر زمستان روی ان کود دامی میریزند سپس آن را با خاک مخلوط میکنند. پس از آن در تیمبجار آب ریخته و با تیلر زمین را شخم میزنند تا سنگ و کلوخ موجود برداشته شودو پس ازپاشیدن کود با ماله یا وسایل دیگر زمین را صاف و بعد زمین را مرزبندی و در کنار مرز جوی هایی ایجاد میکنند برای عبور آب،
بعد از آماده سازی خزانه مقداری آب در خزانه ها نگه داشته می شود و بذر ها را می پاشند. از این زمان به بعد روزها در داخل خزانه آب است و در هنگام غروب خارج می کنند. چون کاشت در اوایل فروردین ماه انجام میشود و هوا سرد است از پلاستیک استفاده می شود در روز های آفتابی پلاستیک کنار زده تا هوا جریان پیداکند. رشد نشا ۲۵ تا ۳۰ روز طول میکشد.
با توجه به شرایط آب و هوا کشاورزان غرب استان مازندران زودتر اقدام به آماده سازی تیمبجارهای خود می نمایند و با همت و همراهی کشاورزان استان سطح کشت دوم زمینهای کشاورزی به کمترین میزان خود رسید که بزرگترین آسیب آن افزایش قیمت برنج می باشد صنعت کشاورزی مازندران نیاز به آب دارد و وقتی کشاورز آب کافی نداشته باشد چاره ای جز استفاده از سموم و کود شیمیایی ندارد.
منبع خبر "
پارسینه" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.