آغازی بر پایان رکود واحدهای تولیدی همدان/سفره‌هایی که رنگین می‌شوند

خبرگزاری فارس یکشنبه 11 اردیبهشت 1401 - 12:23
آغازی بر پایان رکود واحدهای تولیدی همدان/سفره‌هایی که رنگین می‌شوند

خبرگزاری فارس-همدان: به وقت اردیبهشت زمانی که کوه و دشت سرمست از عطر شکوفه‌اند، دود واحدهای صنعتی مابین شهرهای استان کهن همدان هم یکایک به آسمان برمی‌خیزد. غبار تحریم و ناکارآمدی اندک اندک و به همت دو بال پرتوان بخش دولتی و خصوصی کنار می‌رود و طنین گام‌های انسان‌ها در میان صدای پرابهت ماشین‌ها، سمفونی تولید و اشتغال را می‌نوازد.

به وقت بهار، محصول ماه‌ها تلاش شبانه‌روزی مسؤولان ارشد استان، کم‌کم به بار می‌نشیند و میلیاردها سرمایه بر زمین مانده ثمر می‌دهند. بدون شک مسأله تولید و اشتغال در دستور کار قرار دارد و با بسیج امکانات و به‌کارگیری مدیران و کارشناسان احیای واحدهای موجود در گام نخست و جذب سرمایه‌های جدید در گام‌های بعدی، مد نظر است.

 اتفاقی که می‌توان نتایج آن را به صورت ملموس در شهرک‌ها و نواحی صنعتی به چشم دید و سر سفره کارگران درک کرد، بنابراین در راستای جهاد تبیین مورد تأکید مقام معظم رهبری به همراهی متولیان اقتصاد استان رهسپار سوله‌هایی شدیم که تا دیروز گرد تعطیلی بر روی آنها انباشته بود و به مدد اقدامات جهادی ماه‌های گذشته سر پا شده‌اند.

 در این راه برآنیم تا آمارها و سخنرانی‌ها با تکیه بر اسناد و مدارک قوت قلب مردم و امید به آینده روزهای بهتر را درون جامعه متبلور کند؛ به همین منظور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار به همراه معاون صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت همراه تیم رسانه‌ای فارس شدند تا دوربین خبرگزاری و قلم خبرنگار به رصد آنچه در این ماه‌ها گذشته بپردازد و گزارشی را به سمع و نظر مردم برساند. در این میان سخنان بخش خصوصی را هم شنیدیم و آن را عرضه می‌کنیم.

بدون تردید احیای  واحدهای موجود در استان مصداق بارز شعار سال مدنظر مقام معظم رهبری یعنی تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین است و باید به این سرمایه‌های هنگفت بیش از آنکه از دست بروند بیشتر توجه کرد؛ نمونه‌هایی از آن را با هم بررسی می‌کنیم.

واحدهای تملیک شده به تولید بازمی‌گردد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری درباره احیای واحدهای تولیدی به عنوان یکی از دستاوردهای دولت سیزدهم  در همدان سخن به میان آورد و تأکید کرد: با توجه به سیاست‌های دولت و استاندار همدان در زمینه افزایش ظرفیت تولید واحدهای تولیدی استان در راستای تثبیت اشتغال و ایجاد اشتغال جدید فعالیت می‌کنیم، همچنین احیای واحدهای راکد استان در دستور کار است.

 ظاهر پورمجاهد با بیان اینکه شناسایی و بررسی مشکلات واحدهای راکد از اهم اقدامات است یادآور شد: در صنایع راکد که مالک علاقمند به احیا باشد با اجاره به شرط تملیک مجددا واحد راه‌اندازی می‌شود اما چنانچه علاقه‌ای از سوی مالک در بین نباشد با رعایت دستورالعمل‌های بانکی واحد در اختیار سرمایه‌گذاران جدید قرار می‌گیرد.

وی از تلاش شبانه‌روزی برای احیای واحدهای راکد استان در سال گذشته یاد کرد و گفت: تمام سعی ما بر این است که واحدهای صنعتی با تولید کمتر از ظرفیت و واحدهای غیرفعال به چرخه تولید بازگردند و مجددا راه‌اندازی شوند.

احیای ۷۰ واحد تولیدی راکد در سال ۱۴۰۰

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان با اشاره به اینکه امیدوارم شاهد پویایی تمام واحدهای تولیدی در استان و کشور باشیم متذکر شد: به منظور پیگیری و احیای واحدهای تولیدی تملک شده توسط بانک‌ها به صورت مستمر جلسه برگزار می‌شود، علاوه بر مدیر امور استان‌ها با روسای کشوری هم مذاکره می‌شود چراکه هدف بهره‌وری از سرمایه‌های راکد است.

وی آماری از احیا و افزایش ظرفیت تولید ارائه داد و افزود: بالغ بر ۷۰ واحد تولیدی در سال گذشته زیر نظر جهاد کشاورزی، سازمان صمت و میراث فرهنگی استان احیا شد و گزارش این رخداد در راستای  جهاد تبیین مدنظر مقام معظم رهبری به مردم ارائه شد.

پورمجاهد با اشاره به اینکه آمار واحدهای احیا شده و افزایش ظرفیت تولید ماحصل مصوبات ستاد تسهیل استان به ریاست استاندار است خاطرنشان کرد: مصوبات جلسات ستاد تسهیل در دستور اکید قرار دارد و مداوم پیگیری می‌شود.

وی  از پایش۱۴۶ واحد تولیدی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان خبر داد  و گفت: دلیل تعطیلی این  واحدها و یا کاهش تولید نسبت به ظرفیت اسمی آنها مشخص شده بنابراین درصدد رفع این مشکلات هستیم ضمن اینکه واحدهایی که امکان رفع سریع موانع را دارند در دستور کار ستاد تسهیل قرار گرفته‌اند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان تاکید کرد: پیش‌بینی می‌شود در سال جاری هم ۷۰ واحد تولیدی راکد همچون سال گذشته به چرخه تولید بازگردانده شود به ویژه اینکه تعداد واحدهای راکد سیال هستند.

وی با بیان اینکه تولیدکنندگانی که به هر دلیلی امکان تولید و فعالیت ندارند به منظور خروج از رکود واحد صنعتی خود حتما به متولیان امر مراجعه کنند اضافه کرد: امروز کاری جدی‌تر از شتاب تولید و جذب سرمایه‌گذاری نداریم، به نحوی که با ورود هر چه بیشتر سرمایه‌گذاران اشتغال بیشتری ایجاد و رونق تولید روزافزون خواهد شد.

پورمجاهد از فرهیختگان، نخبگان و دلسوزان استان خواست تا راهکارها و نقطه نظراتشان را در جهت بهبود شرایط ارائه کنند و گفت: پیشنهادات و انتقادات سازنده خود را در راستای ایجاد سرمایه‌گذاری‌های جدید، تکمیل سرمایه‌گذاری‌های پیشین و بهبود تولید در استان ارائه و ما در این مسیر یاری دهید.

زنده کردن ۳۰۰ فرصت شغلی

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان با بیان اینکه در سازمان صمت سال گذشته ۵۰ واحد مستقر در شهرک‌های صنعتی و خارج از شهرک‌های صنعتی مجددا راه‌اندازی شده است گفت: این واحدها به طرق مختلف اعم از واگذاری به سرمایه‌گذار جدید، خروج طرح از  هیات ورشکستگی و احیا واحد پیشین احیا شدند.

حمید بهزادی‌شریف اشتغال ایجاد شده در احیای این تعداد واحد تولیدی را بالغ بر ۳۰۰ نفر دانست و یادآور شد: در شهرک‌های صنعتی تعدادی واحد صنعتی تعطیل و راکد وجود دارد اما با توجه به خلأ قانونی، شرکت شهرک‌های صنعتی امکان برخورد قهری به منظور فعال‌سازی این واحدها را ندارد.

وی با اشاره به اینکه طبق قوانین پس از احداث واحد صنعتی سند مالکیت به نام سرمایه گذار صادر می‌شود اضافه کرد: چنانچه این خلا قانونی رفع شود سازمان صمت و شهرک‌های صنعتی می‌توانند با ارائه راهکار قانونی در راستای بهره‌وری از واحدهای غیرفعال اقدام کنند.

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان واحدهای تعطیل را یک نوع سرمایه راکد تلقی کرد و متذکر شد: بهره‌وری از سوله‌های غیر فعال در واقع بکارگیری از سرمایه راکد است و نتیجه آن زودبازده شدن طرح‌های اقتصادی خواهد بود.

وی در ادامه به برنامه ویژه سال ۱۴۰۱ در این زمینه اشاره کرد و افزود: دو برنامه ویژه پیش رو داریم، یک مورد احیای  واحدهای تعطیل استان و مورد دوم افزایش ظرفیت تولید واحدهای صنعتی است.

بازآفرینی پس از ۲۰ سال خاک خوردن

واحد پایا توسعه مهام آریا نمونه بارز احیای یک واحد غیرفعال است، این واحد به همت مسؤولان و مجری طرح با سرمایه‌گذاری ۲۵ میلیارد تومانی بعد از ۲۰ سال خاک خوردن راه‌اندازی شده است.

وحید  پورنجفی، مدیرعامل این شرکت از احیای این واحد غیرفعال یاد کرد و گفت: این واحد با ماشین‌آلات به‌روز و بدون رقیب در کشور فعالیت خودش را از سال پیش آغاز کرد به طوری که تولیدات دانش‌بنیان و بر اساس نیاز روز کشور را مدنظر قرار داد.

وی به تولید محصول وارداتی اشاره کرد و افزود: تا کنون این محصول از طریق واردات تامین می‌شد اما با راه‌اندازی این واحد و استخدام نیروی کار تخصصی کاملا بومی تولید می‌شود.

این فعال اقتصادی با تأکید بر اینکه ۱۳ نفر اشتغال مستقیم در فاز اول ایجاد شده است خاطرنشان کرد: این طرح زنده و پویا با جذب بازار داخلی موفق شده رونق را به این واحد تولیدی برگرداند چراکه تا کنون سنگ ساب از چین وارد کشور و در قبال آن سالانه ۴۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج می‌شد، در حالی که امروز در داخل تولید می‌شود.

وی به جذب ۱۵ درصدی بازار داخل اشاره کرد و یادآور شد: با اجرای طرح توسعه در این واحد می‌توان جذب بازار داخل را صد درصدی  و ایجاد بازار صادراتی را تضمین کرد.

پورنجفی از کیفیت تولیداتش یاد کرد و گفت: تولیدات این شرکت با محصولات اروپایی و چینی قابل رقابت است و حرف برای گفتن دارد.

وی به مزایای احیای واحدهای راکد تأکید کرد و افزود: به نظرم احیای واحدهای راکد و غیرفعال تسریع سرمایه‌گذاری جدید  را به دنبال دارد و سرعت شروع به کار و اشتغالزایی زودهنگام را به ارمغان می‌آورد از همین رو استفاده از واحدهای صنعتی راکد در زمان و سرمایه صرفه‌جویی می‌کند.

دری که راه فرار ارز را می‌بندد

واحد درنا درب دی، از دیگر واحدهای احیا شده در استان است که همکاری بخش دولتی و همت بخش خصوصی آن را به گردونه تولید کشانده است.

مسعود فرهپور، مدیرعامل این شرکت یادی از سوله و سالن مخروبه این شرکت کرد و یادآور شد: با حمایت‌های مقامات ارشد استان این واحد مخروبه و تملیکی بانک صادرات احیا و مشکلات متعدد آن حل شد.

وی با بیان اینکه با پیگیری‌های مستمر متولیان و جلسات مکرر با بانک صادرات این  واحد صنعتی با ۶۰ نیروی کار جدید احیا شد اضافه کرد: ۱۸۰ اشتغال غیر مستقیم و ایجاد نمایندگی در سراسر کشور از برکت احیای این واحد تولید است.

این فعال اقتصادی جوان خاطرنشان کرد: درب‌های ضد حریق تا پیش از این از کشور ترکیه وارد می‌شد، اما در حال حاضر به کیفیت به مراتب مطلوب‌تر در داخل تولید می‌شود، ضمن اینکه در دستورالعمل‌های اخیر و ضوابط  تأکید به استفاده از تجهیزات مقاوم الزامی است.

وی با تأکید بر اینکه به دنبال توسعه دو خط تولید هستیم تا علاوه بر ایجاد شغل بیشتر، محصول با کیفیت داخلی تولید ‌شود به طوری که ۲۰۰ نفر اشتغالزایی جدید ایجاد کنیم.

واحدی که ۱۱۰ سفره را رنگین کرد

نساجی پردیس هم از واحدهای احیا شده و به چرخه تولید بازگشته است که همراه معاون امور اقتصادی استاندار و معاون صنایع سازمان صمت مورد بازدید قرار گرفت.

امیرماهان حیدری، مدیر داخلی این شرکت از احیای خط ریسندگی این نساجی خبر داد و گفت: از سال ۹۲ با بروز و ظهور مشکلات متعدد خط ریسندگی کارخانه تعطیل و دستگاه‌ها از واحد تولیدی خارج شد.

وی در ادامه یادآور شد: با پیگیری‌های صورت گرفته در سال ۱۴۰۰ این خط با سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیارد تومانی احیا و ۱۱۰ نفر شغل ایجاد کرد.

این فعال اقتصادی از اشتغال ایجاد شده یاد کرد و افزود: نیروی کار جدید همگی از جوانان منطقه و از روستاهای اطراف جذب شدند به نحوی که ۱۱۰ خانوار رزق حلال کسب می‌کنند.

وی متذکر شد: در این خط از پنبه نخ تولید می‌شود و در سایر قسمت‌های کارخانه بافته، رنگرزی و در نهایتا پارچه با کیفیت درجه یک تولید می‌شود، در حقیقت با احیای این خط زنجیره تولید نساجی در استان تکمیل شد.

حیدری با اشاره به اینکه پیش از احیا این خط، مواد اولیه تولید پارچه از دیگر نقاط به شرکت ارسال می‌شد عنوان کرد: خوشبختانه با راه‌اندازی این خط تولید پارچه از صفر تا صد در همین مجموعه انجام می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: شرایط پیچیده‌ای بود اما با یاری خداوند و نگاه بلند مسؤولان احیای این خط انجام شد، ضمن اینکه این واحد به عنوان صنعت سبز هم در استان مطرح شده است.

انتهای پیام/89033/

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.