جواد چراغی در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با شعر و تاثیر آن در فرهنگ، اظهار کرد: انسانها مشغلههای مختلفی در زندگی خود دارند که در کنار زندگی فعالیت و کار خود را نیز انجام میدهند ولی مسئله شعر اینگونه نیست و برای یک شاعر جدای از زندگی نبوده و شعر خود زندگی است.
وی افزود: شعر یک نوع درد لذتبخش برای شاعران است و همواره شاعران در جستوجوی این درد بوده و مانند دیگران به فکر درمان درد نیستند.
این شاعر زنجانی با اشاره به اینکه شعر در وادی هنر تقسیم میشود که هنر نیز خود در وادی فرهنگ تقسیمبندی میشود، تصریح کرد: در زمان شاعران بزرگی مانند حافظ و سعدی نیز شاهانی زندگی میکردند که شاید در آن زمان شناختهتر از این شاعران بودند ولی الان بعد از گذشت چندین قرن حتی افراد عادی نیز شاعران بزرگی مانند حافظ و سعدی را میشناسند ولی کسی چهرههای دیگر آن دوران را نمیشناسد، مگر اینکه مطالعه تاریخی داشته باشد و وقتی اسم این شاعران مطرح میشود مردم به وسیله آنها یک آیینهای از فرهنگ و آیین هفتصد سال گذشته را میبینند.
چراغی با بیان اینکه شعر آیینه فرهنگهای مختلف است، ادامه داد: شکلگیری تمدن صرفاً با صنعت، فلسفه یا علوم دیگر نیست، تمدن با فرهنگ شکل میگیرد و ادبیات یکی از شاخههای مهم در فرهنگ محسوب میشود که شعر نیز فرزند فرزانه همین ادبیات است.
شاعر زنجانی در رابطه با وضعیت کنونی شعر و بیان اینکه یک هنرمند شاعر از طریق شعر درآمدی ندارد، بیان کرد: در حال حاضر شعر در حاشیه است و علاوه بر موضوع درآمدی، ضعف و کمکاری شاعران، شرایط جامعه و نیز متولیان فرهنگی و سیاستگذاریهای آنها نیز در حاشیه بودن شعر موثر است.
چراغی عنوان کرد: در استان زنجان استعدادهای خوب و فراتری در زمینه شعر وجود دارد ولی حمایتهای صورت گرفته از این قشر ضعیف است که در صورت وجود حمایت موثر میتواند باعث شروع یک جریان ادبی از استان شود.
وی با بیان اینکه امیدواریم مدیران فرهنگی به زندگی مادی یک هنرمند ادبیات نیز توجه کنند و در مسائل مربوط به هنرمندان از تجربه خود هنرمندان نیز استفاده کنند، خاطرنشان کرد: ویروس کرونا از لحاظ روحی تاثیراتی را در زندگی همه مردم داشته ولی از لحاظ کاری با توجه به اینکه یک شاعر از طریق شعر درآمدی ندارد، محدودیتی نیز برای شاعران به وجود نیاورده است.
انتهای پیام