پخت آشی آیینی در پاوه

صدا و سیما سه شنبه 13 اردیبهشت 1401 - 11:41
مراسم پخت آش آیینی "کشکک" در تکیه خالصی پاوه در کرمانشاه به مناسبت عید سعید فطر برگزار شد.

پخت آشی آیینی در پاوهبه گزارش خبرگزاری صداوسیما، کشکک؛ آشی با قدمت ۱۲۰ سال در پاوه است که هرساله در شب عید فطر با مشارکت مردم شهر در تکیه خالصی این شهر پخت و در روز عید توزیع می‌شود.
عزیز مصطفایی کارشناس میراث ناملموس میراث فرهنگی کرمانشاه گفت: کشکک نوعی آش قدیمی است که هرساله در شب اعیاد قربان و فطر در تکیه خالصی پاوه پخت می‌شود.
وی با بیان اینکه کل مواد مورد نیاز برای پخت این آش از محل نذر و نذورات مردم تامین می‌شود، افزود: گندم، گوشت و قلمه گوسفندی مواد اصلی برای پخت این آش هستند.
مصطفایی گفت: قدمت پخت این آش در پاوه به حدود ۱۲۰ سال قبل برمی‌گردد که از تکیه طالبانی کرکوک عراق وارد روستای نجار شد.
وی افزود: این آش از غروب روز قبل از عید بارگذاری می‌شود تا صبح عید پخته و بین تمام مردم شهر توزیع خواهد شد.
مصطفایی با اشاره به تقدس این آش در بین مردم پاوه، گفت: این آش در مکانی مقدس پخت می‌شود و برای مردم قداست دارد و حوزه نفوذ آن تا تهران و کردستان و حتی عراق رفته و برای مردمی که درخواست دارند، از آن ارسال می‌کنند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.