به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، پنجمین جلسه رسیدگی به پرونده ١۶ هزار میلیارد تومانی عباس ایروانی و ۵ متهم دیگر در شعبه چهارم دادگاه ویژه جرایم اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
این پرونده ۶ متهم دارد که اتهام متهم ردیف اول عباس ایروانی، اخلال عمده در نظام اقتصادی از طریق اخلال در نظام پولی و بانکی به میزان ١۵ هزار و ٧۵٣ میلیارد و ٢۶۶ میلیون و ۶١۵ هزار و ۴٢٨ تومان است.
در این پرونده شکایت بانکهای مسکن، سپه، صادرات، توسعه صادرات، ملی و سازمان بازرسی کل کشور مطرح است.
عباس ایروانی فرزند رضا کارخانه دار، عبدالرحیم گرامند فرزند غلامرضا کارمند، فریدون ساعی فرزند محمدعلی مدیرعامل شرکت بازرسی مشاوران، همایون نکونام فرزند محمدرضا مدیرکل وقت دفتر نظارت سازمان ملی استاندارد ایران، حسین زارع میرک آباد، منصور مسعودی فرزند شهیداله کارمند متهمان این پرونده هستند.
بیشتر بخوانید
در ابتدای جلسه متهم همایون نکونام به اتهام دریافت رشوه به مبلغ ۲۵ میلیون ریال از آقای ساعی، معاونت در جعل جوابیه شرکت بازرسی مستقر در سوئیس، تحویل اسناد دولتی و اشخاص غیر صلاحیت دار در جایگاه مخصوص قرار گرفت.
سپس شاه محمدی نماینده دادستان خطاب به وی گفت: صحبتهایی که شما در دفاع از خود در جلسه پیش انجام دادهاید خلاف واقع بود. شما مبلغ ۲۵ میلیون تومان به عنوان رشوه دریافت کردید و همسرتان منزلی را در کرج خریداری کرد و ۲۵ میلیون تومانی را به عنوان ثمن معامله پرداخت کرده است.
سپس قاضی صلواتی گفت: شما کارمند سازمان بودید، نباید رشوه دریافت میکردید.
متهم نکونام گفت: من پول قرض گرفتم و به عنوان رشوه چیزی دریافت نکردم.
قاضی صلواتی گفت: شما در هیئت تخلفات سازمان هم محکوم شدهاید و به جای آن که صداقت داشته باشید چیز دیگری میگویید، وقتی در یک پرونده ۲۵ میلیون تومان رشوه گرفتهاید معلوم نیست که در پروندههای دیگر چقدر به عنوان رشوه دریافت کردهاید.
نماینده دادستان بیان کرد: شما نامهای را در اختیار سازمان قرار دادهاید و پاسخنامه جعلی را صادر کردهاید و برای آن وجوهی به شما رسیده است، آن وقت چطور میگویید که پولی نگرفتهاید؟
متهم نکونام گفت: در آن زمان قرض داشتم و از آقای زارع پول به عنوان قرض گرفتم.
نماینده دادستان گفت: حتی بر اساس تحقیقات انجام شده شما واردات روغن و لاستیک انجام دادهاید، شما ناظر سازمان استاندارد بودهاید، چه ناظری است که خودش بر مبنای تعرفه رشوه میگیرد.
قاضی صلواتی گفت: شما با چکی که به عنوان رشوه دریافت کردهای خانه خریدهای؟
متهم گفت: من چک گرفتم، اما از همکار اداری خود به عنوان قرض بوده است، من ماهی ۱۲ میلیون تومان حقوق میگرفتم و دیگر لنگ ۲۵ میلیون تومان نبودم.
قاضی صلواتی گفت شما مدیرکل وقت دفتر نظارت بر وضعیت بودید، آفرین خوب نظارت کردید.
سپس در ادامه جلسه حسین زارع کارمند وقت دفتر نظارت سازمان استاندارد به اتهام دریافت رشوه به مبلغ ۲۵ میلیون تومان از آقای ساعی، معاونت در جعل جوابیه شرکت بازرسی مستقر در سوئیس، تحویل اسناد دولتی و اشخاص غیر صلاحیت دار در جایگاه مخصوص قرار گرفت.
وی گفت من فریب نکونام را خوردم و قربانی شرایط اقتصادی بد خودم شدم. من رشوه دریافت نکردم، اما به دلیل آن که تازه ازدواج کرده بودم دستم تنگ بود و پول به عنوان قرض گرفتم، اگر میدانستم که رشوه است اصلاً چک را نقد نمیکردم اعترافات ساعی و نکونام در راستای قربانی کردن من بوده است.
سپس نماینده دادستان گفت: البته به دلیل همکاریهای خوبی که آقای زارع داشته، از دادگاه برای وی تقاضای تخفیف میکند، اما آقای زارع این پولی که شما گرفته اید پول قرض نبوده است، شما خود چک را گرفته اید.
سپس قاضی صلواتی از متهم زارع پرسید: آیا به آقای نکونام پول قرض دادهاید.
متهم پاسخ داد: خیر.
در حال تکمیل...