به گزارش ایرنا، سخنان آیت الله رییسی حول محور ایجاد آرامش واطمینان برای مردم بود چرا که از این اقدام رییس جمهور به عنوان بهبود اقتصادی یا به تعبیری جراحی بوده که دولت های قبلی پس از مرحله دوم انتخابات رییس جمهوری در نیمه دوم سال دوم اجرا می کردند که با اعتراض های شدید مردم مواجه می شدند.
شفاف و صادقانه صحبت کردن با مردم از یک سو و فراهم کردن بستر پذیرش واقعیت ها خود می تواند قوت قلبی برای مردم باشد که با واقعیت ها آشنا شوند تا بتوانند دولت را در ادامه این راه سخت وپر پیچ وخم اقتصادی همراهی کنند.
اما۱۰ محور اعلامی رییس جمهور می تواند هریک را به نوعی تحلیل کرد که در گذشته چگونه اجرا می شد واکنون ما باید در برابر داشته های خودمان چطوری مراقبت کنیم تا دچار خسران و زیان های مضاعف نشویم که نان در راس آن قرار دارد.
هم اکنون طبق آمارهای اعلامی بدلیل ارزان بودن قیمت آرد بخش زیادی از این مواد غذایی پر مصرف قاچاق می شود و یک کیسه آرد برای نانوایی ۸۰۰هزار ریال بوده اما همین آرد کیسه ای ۶ میلیون ریال در مرزهای شرقی فروخته می شود.
قدر مسلم این عدالت نیست که با این تفاوت قیمتی آرد عرضه شود چرا که نانوا سود در فروش غیر قانونی می داند تا پخت در داخل لذا رییس جمهور این حقیقت را با مردم در میان گذاشت که به جای گران کردن نان ، بازهم حامی نانوایان شد و یارانه ما به تفاوت پرداخت کند.
از سوی دیگر درحال حاضر هدر رفت و دور ریز نان تا ۳۰درصد بوده درحالیکه بخشی ازاین اقلام وارد و بخش زیادی از کشاورزان کشور خریداری می شود ولی بازهم ما قدر این سختی و هزینه ها را نمی دانیم و بدلیل ارزان به آن اهمیت قائل نمی شویم.
درخصوص بنزین نیز رییس جمهور با اعلام اینکه گران نمی شود قصه تمام کرد اما واقعیت این است که ما از این ثروت ملی بواسطه ارزانی و قابل دسترس بودن ، درست استفاده نمی کنیم چرا که احساس می شود ما که داریم پس باید مصرف کنیم درحالیکه این ثروت هم زمانی تمام می شود.
یکی از دلایل قدر ندانستن از این موهبت الهی در سر زمین ایران به این خاطر باشد که چون بزرگترین تولید کننده بنزین در منطقه هستیم و پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس تمام عیار در خدمت تولید بنزین است و هم اکنون قیمت از آب شرب و خیلی از خوراکی ها ارزان تراست، متوجه نیستیم.
یکی از دغدغه های دیگر مردم دارو بوده که باز هم رییس جمهور دراین گفت و شنود تلویزیونی یاد آور شد که گران نمی شود اما این معنی این نیست که ما مصرف دارو را کاهش ندهیم، در مصرف دارو تعادل داشته باشیم و همه می دانیم که بخشی از کشو یخچال های ما به داروهای جور واجور اختصاص دارد.
درهمین راستا بیماران خاص و داروهای خاص نیاز به حمایت دارند که دولت بایستی برای این قشر سنگ تمام بگذارد و ما با کم کردن مصرف داروهای غیر ضرور به این بخش کمک کنیم ، دولت هم با بیمه همه مردم جا مانده از بیمه ، برق امید و خرسندی در مردم ایجاد کرد.
۱۰ برابر شدن یارانه ها ، این قولی بودکه دولت های قبلی داده بودند و اجرا نشد لذا دولت سیزدهم با همه سختی های اقتصادی قبول کرد که یارانه ها از ۴۵هزارتومان به ۴۰۰هزار تومان برساند که هزینه های گزافی دارد ولی برای دهک های پایین یک ضرورت بود.
می دانید زمانی وقتی یارانه ها ۴۵هزار توامان بود برخی از مردم کم بضاعد و از کار افتاده که تحت پوشش حمایتی بوده و یا نبودند با همین مقدار زندگی بخور و نمیر داشتند ولی حالا بیش از ۱۲سال گذشته و قیمت ها هم دهها برابر افزایش یافته که با آن یارانه ها قابل جمع نبود.
و اما ارز ۴۲هزارتومانی که به نام ملت ولی به کام دلالان و به تعبیری سارقان اقتصادی بود و مثل زالو خون مردم می مکند، کالاهای غیر واقعی وارد می کردند ، بازی با قیمت ها داشتند، هر موقع می خواستند از گمرک ترخیص می کردند و مثل یک سایه بازار را تیره و تار می کردند.
این ارز به معنای واقعی فساد زا بود با وجود ارزانی ارز ، اما روز به روز قیمت کالاها گران می شد به طور که مردم در یک سر درگمی عجیب گیر کرده که هم پولمان می رود وهم جانم می رود ودستتمان از همه جا کوتاه شده لذا این روزنه فساد هم بسته می شود.
چگونه می شود به فردی ارز ۴۲۰۰تومانی بدهی ولی نظارت نکنید که فرد هر کالایی غیر از کالای اساسی و مواد اولیه وارد کند و بعد هم به چند برابر بفروشد وکسی ازاو حساب نکشد حالا وضع فرق کرده که قیمت ارز واقعی و شفاف باشد.
یکی دیگر از محورها این برنامه ، ناتوانی منتقدان در نقد تدبیر اقتصادی دولت و حمله به نحوه ضبط برنامه بود که دولت به موقع مدیریت کرد و جلو هرگونه شک وشبهه گرفت تا کسانی که در خارج گود نشسته با طرح های انحرافی ، ذهن مردم مسوولان را مخدوش نکنند.
به هر صورت این دولت آمده که به گفته رییس جمهور حامی مردم باشد و سر شعارهای دوران انتخاباتی خود هست ومی داند که مردم حامی اول وآخر بوده و تا پای جان باید در خدمت به این مردم که صادقانه در تمام عرصه ها حضور داشته وامتحان خود پس داده اند.
ما حل بحران واکسن، تامین کالاهای اساسی، آغاز اصلاحات ساختار اقتصادی را نباید فراموش کنیم که این سه موضوع هریک به تنهایی بحران زا بود که دولت در اولین اقدام با حمایت از تولید کنندگان داخلی واکسن و واردات توانست جلو این بیماری مهلک را بگیرد.
هرچند در ابتدای ورود کرونا ما توان وتجربه لازم برای کنترل نداشتیم و واکسن هم اختیار نداشتیم و بیش از ۱۴۰هزار نفر از هموطنانمان جان خودشان را از دست دادند که برای هر انسان که بین ما رفت دهها خانواده دغدار کرد و خانواده ها با مشکل مواجه نمود ولی دولت سیزدهم تما قوای خود برای مهار آن گذاشت.
یادمان نرفته که روزی بی شاز ۷۰۰نفر براثر نبود واکسن و شرایط سخت کرونایی در کشور جان خود از دست می داند و هیچ کاری هم نمی شد ولی حالا به زیر ۱۰نفر رسیده که همین مقدار هم زیاد است ولی به لطف خدا و مدیریت دولت مهار شد.
تامین کالاهای اساسی یکی دیگر از این محورها بود که وقتی دولت سیزده روی آمد نگرانی زیادی برای تامین کالاهای اساسی بود که با مدیریت اقتصادی ضمن آنکه اجازه استقرار خارجی و بانک مرکزی نداد وبا همکاری مردم توانست این بخش هم به کنترل در بیاورد.
همه اینها در ساختار اقتصادی دولت می گنجد که چگونه دولت را از آن شرایط طوفان زده دربیاورد و درحالیکه فشار تحریم هابر گلوی مردم بود و کشورمان در همه ابعاد حتی دارو غذا تحریم شدید کرده ، دولت سرپا ماند و امروز به سمتی می رود که مردم به رفاه نسبی برسند بطور حتم دراین راه سختی هایی دارد.
و در نهایت زنده شدن «امید مردم» با اقدام شجاعانه و مدبرانه دولت از مهمترین محورهای سخنان رییس جمهور بود که مردم پس ازاین سخنان به یک آرامش رسیدند و متوجه شدند که دولت در پی عزت وسربلندی مردم بوده و برای آن هزینه می کند.
این اقدام رییس جمهور که به صورت رو درو و شفاف سخن گفتن به عنوان جهاد تبیین یاد می شود که همه در این نظام یاد بگیریم از بزرگان به ویژه حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب در سخنرانی روز گذشته خود و دکتر رییسی در شبکه یک سیما با وجود همه ترکش و نگرانی ها بابت اقدام پیش رو صادقانه صحبت و قضاوت به مردم واگذار کنیم.