به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، سفال مند گناباد با قدمت بیش از 5 هزار سال یکی از جاذبه های گردشگری و صنایع دستی این شهر میباشد که همه ساله تعداد زیادی گردشگر را جذب میکند.
سفالگری در گناباد حداقل پیشینهای پنج هزار ساله دارد که با مراکز تمدنی هم عصر خود از شیوهای یکسان پیروی میکرده، اما «سفال مند» با مصالح و تزیینات متفاوت بهعنوان پدیدهای نوظهور از اواخر قرن یازدهم هجری در «مند» رایج شده و از اوایل این قرن، نوعی سفال جدید با ویژگیهای خاص در گناباد به وجود آمد که به سفال بدل چینی معروف است و با سفالهای میبد یزد، اصطهبان فارس و شهررضای اصفهان شباهت داشته و اگرچه در طول زمان تا حدودی از محیط نیز تأثیر پذیرفته و عواملی مانند ذائقه مصرفکننده و اعمال سلیقه سازنده به آن رنگ و بوی خاص داده است، استفاده غالب از نقش مایههای سنتی و رنگهای گرم و شاد سفال «مند» را جذاب و قابل طرح در مجامع هنری نگاه داشته است.
سفال مند از لحاظ نوع مواد تشکیلدهنده به دو گروه جسمی و چینی تقسیم میشود.با توجه به قدمت سفال در این شهرستان و به خصوص در روستای مند نخستین دوره رقابتهای ملی آزاد مهارت سفال کشور در این محل با حضور شرکت کنندگان از چند استان برگزار شد.
مهدی مروج، رئیس مرکز فنی و حرفه ای گناباد که میزبانی این دوره از مسابقات را برعهده دارد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: هدف ما از برگزاری این دوره از مسابقات در فنی و حرفه ای کشف استعدادها و پرورش مهارتها است.
وی خاطرنشانکرد: از مجموع 190 نفر که از استانهای مختلف کشور شامل خراسان رضوی، تهران، همدان، مازندران، کرمان، اصفهان، هرمزگان، ایلام، فارس، خراسان شمالی، یزد و آذربایجان شرقی، برای حضور در این رقابتها ثبت نام و اعلام آمادگی کردند 134 نفر مورد تایید قرار گرفتند و در این رقابتها شرکت کردهاند.
انتهای پیام/281/س