رئیس دادگستری خلخال: پرونده‌های تخریب محیط زیست بدون نوبت بررسی می‌شوند

ایرنا یکشنبه 25 اردیبهشت 1401 - 14:18
اردبیل-ایرنا-رییس دادگستری خلخال فعالیت فاقد نظارت کارگاه‌های تولید شن و ماسه را زمینه‌ساز تخریب مراتع و افزایش آلودگی محیط زیست عنوان کرد و گفت: به صورت جدی خواستار پیشگیری از تخریب منابع ملی و طبیعت بوده و به پرونده‌های مربوط به آلودگی‌های زیست محیطی و تخریب منابع ملی خارج از نوبت رسیدگی می‌کنیم.
رئیس دادگستری خلخال: پرونده‌های تخریب محیط زیست بدون نوبت بررسی می‌شوند

به گزارش ایرنا، علی نباتی امروز در جلسه شورای فرهنگ عمومی خلخال اظهار کرد: صدور مجوزهای راه‌اندازی کارگاه تولید شن و ماسه دانه‌بندی شده از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل و بدون توجه به بحث آلودگی‌های زیست محیطی این گونه صنایع لطمات سنگین و جبران‌ناپذیری به طبیعت و محیط زیست این شهرستان وارد کرده است.

وی با انتقاد از عملکرد برخی از مسئولین اجرایی این شهرستان در انجام وظایف قانونی و شرعی محوله در امر حفظ و حراست از محیط زیست منطقه اظهار داشت: در حالی که در گذشته براحتی می شد از صدور مجوزهای راه‌اندازی این گونه صنایع آلاینده هوا جلوگیری کرد، کوتاهی برخی از مسئولین وقت، شهرستان را با معضل آلودگی‌های زیست‌محیطی ناشی از فعالیت کارگاه‌های تولید شن و ماسه را مواجه کرده است.

رییس دادگستری خلخال اضافه کرد: راه‌اندازی کارگاه‌های شن و ماسه به بهانه ایجاد اشتغال برای چند نفر محدود به قیمت سنگین از بین رفتن طبیعت، آلودگی رودخانه‌ها و محیط زیست این شهرستان تمام شده است.

نباتی گفت:هرچند در حال حاضر صدور هرگونه مجوز راه‌اندازی این گونه کارگاه های صنعتی در خلخال مشروط به دریافت مجوز از شورای تامین این شهرستان است ولی تعداد بالای مجوزهای صادر شده قبل و فعالیت تعداد قابل توجهی از کارگاه‌های شن و ماسه حیات محیط زیست این شهرستان را همچنان تهدید می کند.

رئیس دادگستری خلخال مطالبه‌گری را از جمله وظایف بسیار مهم مدیران اجرایی برای توسعه و پیشرفت خلخال عنوان کرد و افزود: دستگاه قضایی این شهرستان به صورت جدی خواستار پیشگیری از تخریب منابع ملی و طبیعت منطقه بوده و به پرونده‌های مربوط به آلودگی‌های زیست محیطی و تخریب منابع ملی وطبیعی خارج از وقت رسیدگی می‌کند.

وی بیان کرد: در حالی که بخشی از مشکلات مربوط به فعالیت واحدهای صنعتی آلاینده ناشی از صدور مجوز بی‌حساب و کتاب از سوی سازمان صمت در مرکز استان است، بخش دیگر از دلایل هم ناشی از ضعف عملکرد دستگاه‌های مرتبط با این کار از جمله حفاظت محیط زیست، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و منابع طبیعی است.

نباتی یادآورشد: در حالی که برخی از طرح‌های گردشگری تاثیرگذار در توسعه اقتصادی منطقه از جمله پروژه پل معلق  به علت ضعف سرمایه‌گذار و یا داشتن معارض در تفرجگاه ازناو ابتر مانده است، برخی از این طرح‌ها به علت سنگ اندازی دستگاه‌های اجرایی شهرستان متوقف مانده است.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.