به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، محمدکاظم منزوی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه و خبرنگاران استان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: بزرگترین ابداع دولت سیزدهم به گونهای در در ابتدای شروع کار، همین مبحث اصلاح اقتصادی و حذف ارز ترجیحی است.
وی افزود: تجربه هدفمندی یارانه در دولت دهم نیز وجود داشت، در آن زمان اصل هدفمندی بر دو مسئله انرژی و آرد بود که تحول انجام شد و نتیجه آن یارانه نقدی بود که به مردم داده میشد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: بعد از آن و قبل از شروع دولت سیزدهم، باز هم اصلاح هدفمندی یارانه در حوزه گاز در واحدهای صنعتی و همچنین تغییر الگوی برق و آب اتفاق افتاد که قیمت گاز 3 تا 4 برابر افزایش پیدا کرد، اما آن چیزی که بیشتر از بقیه موارد حس شد، همین آزاد کردن چند قلم کالای اساسی در سال جاری بود که در حال انجام است.
کاهش تقاضای مردم باعث کاهش کشتار مرغ شد
منزوی با بیان اینکه با توجه به اقتصاد تورمی کشور، برخی تبعات حذف ارز ترجیحی پیشبینی میشد، ادامه داد: یکی از معضلات اقتصاد کشور این است که بواسطه خلق پول و تزریق پول، مقدار زیادی نقدینگی در دست کمی از مردم قرار دارد و چرخش آن به هر سمتی باعث برخی اتفاقات میشود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: با توجه به مشکلاتی همچون اقتصاد تورمی و همچنین خروج کالاهای اساسی به واسطه ارزان بودن آنها از کشور، کشور وارد بحث نظام جدید هدفمندی یارانهها شد.
وی با اشاره به مسئله حذف ارز ترجیحی و تبعات پیش آمده، افزود: تامین کالا به واسطه افزایش قیمتی که وجود دارد نیز دچار مشکل است، چرا که وقتی کالایی قیمت و ارزش آن بالا میرود، هم تولید و هم تقاضا و فروش آن دچار مشکل میشود.
منزوی با اشاره به کاهش تقاضای مردم و فروشگاهها، اظهار کرد: کشتار مرغ از 80 تن روزانه به 25 تن روزانه رسیده است. روغن نیز به دلیل عدم تقاضای فروشگاهها درحالی که انبارها اشباع هستند در بازار کمبود وجود دارد، که با تدابیر اتخاذ شده این مورد در حال برطرف شدن است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه هنوز ابعاد جهانی این قضیه، برای مردم توضیح داده نشده است، بیان کرد: در کشورهای دیگر و همچنین کشورهای همسایه چه اتفاقی در حال رخ دادن است که پس از بحث حذف ارز ترجیحی در کشور ما، در آن کشورها برخی اقلام گران میشوند.
حذف ارز ترجیحی یک الزام اقتصادی است
وی با بیان اینکه در ابتدای امر این اصلاح اقتصادی از آن به "جراحی اقتصادی" تعبیر میشد اما باید گفت این اقدام یک "الزام اقتصادی" است، گفت: وضعیت اقتصادی کشور به گونهای است که ملزم بودیم و هستیم چنین اصلاح اقتصادی انجام شود.
منزوی عنوان کرد: نحوه پرداخت یارانه تا ماههای آینده تغییر میکند، دولت با یارانه نقدی موافق نیست اما با سبد کالا موافق است، علت اینکه دو ماه یارانه واریز شده است نیز همین مسئله است.
وی در خصوص بحث نظارت و بازرسیها، ادامه داد: بازرسیها و نظارتها اکنون در بالاترین حد ممکن با همکاری سازمانهای صمت و جهاد کشاورزی استان در حال انجام است، همچنین بازرسان افتخاری و بسیجی و انتظامی نیز به تیمهای بازرسی افزوده شدند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اتکای به گزارشات مردمی در خصوص تخلفات، خاطرنشان کرد: پیگیری مردم در خصوص تخلفات واحدهای صنفی بسیار موثر است، بسیاری از مردم همچنان گزارش درستی نمیدهند.
انتهای پیام/7540/ی