افزایش ۲۰ درصدی برداشت توت‌فرنگی با دستگاه نانوحباب‌ساز

صدا و سیما شنبه 31 اردیبهشت 1401 - 08:12
یک شرکت دانش بنیان، از ابتدای دوره زراعی توت فرنگی گلخانه‌ای (مهر ۱۴۰۰) تا کنون، به تدریج چهار دستگاه ژنراتور به ظرفیت ۵ هزار لیتر در ساعت در شهرک گلخانه‌ای هشتگرد کرج راه اندازی کرده است.

افزایش ۲۰ درصدی برداشت توت‌فرنگی با دستگاه نانوحباب‌سازبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما، به نقل از پایگاه خبری فناوری نانو، به گفته مدیرعامل این شرکت نانوفناوری، با نصب و بهره‌برداری از چهار دستگاه نانوحباب‌ساز این شرکت در شهرک گلخانه‌ای هشتگرد، برداشت توت‌فرنگی در گلخانه‌های این شهرک ۲۰ درصد نسبت به قبل افزایش یافته است.

خریداران ژنراتور‌های نانوحباب ساز NANOX از گلخانه‌داران پیشرو و رکوداران برداشت توت فرنگی بوده‌اند. استفاده از فناوری نانوحباب به منظور افزایش اکسیژن محلول در آب، نه تنها منجر به بهبود متابولیسم و افزایش کمی برداشت (بین ۱۵ تا ۲۰ درصد) شده است، بلکه در پارامتر‌های کیفی توت فرنگی نظیر شاخص بریکس موثر بوده است. استفاده از فناوری نانوحباب هم‌چنین موجب بهبود سلامت ریشه و جذب مناسب عناصر غذایی و هم چنین کاهش چشمگیر پاتوژن‌های مضر نظیر پیتیوم می‌شود.

همزمان با بهره برداری از ژنراتور‌های NANOX در گلخانه‌های تجاری، بررسی علمی و تحقیقاتی موضوع در دانشگاه شاهد زیر نظر اساتید مجرب کشت گلخانه‌ای توت‌فرنگی مورد بررسی قرار گرفته است.

در حال حاضر با توجه به تجارب مناسب بدست آمده در چگونگی استفاده از ژنراتور‌های نانوحباب ساز، پروتکل‌های استفاده از ژنراتور‌های NANOX به مشتریان کشت گلخانه‌ای توت فرنگی ارائه شده است.

هم‌اکنون این شرکت نانوفناوری علاوه بر ساخت و سفارش ژنراتور‌های نانوحباب ساز برای انواع گلخانه‌های هیدروپونیک داخلی، تجربه صادرات دستگاه‌های NANOX را به کشور‌هایی نظیر بلاروس و ارمنستان در کارنامه خود دارد.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.