کمبود کود شیمیایی در تایلند به علت تحریم‌ها ضد روسیه

صدا و سیما دوشنبه 02 خرداد 1401 - 23:41
مشکلات موجود در بخش کشاورزی تایلند می‌تواند اثرات خود را در سطح جهان نشان دهد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ شبکه تلویزیونی بی بی سی گزارش داد: تحریم‌های ضد روسیه سبب کمبود کود شیمیایی در تایلند شده است.

مجری شبکه گفت: همه گیری، تغییرات آب و هوایی و حالا جنگ در اوکراین سبب بحران‌هایی در کشور‌های جهان شده است. ما امروز گزارشی از تایلند و درباره افزایش بهای کود شیمیایی برای برنج کاران این کشور داریم. تایلند بیشتر کود شیمیایی خود را از روسیه وارد می‌کند. تایلند یکی از بزرگترین صادر کنندگان برنج در جهان است. مشکلات موجود در بخش کشاورزی این کشور می‌تواند اثرات خود را در سطح جهان نشان دهد.

در ادامه، خبرنگار این شبکه تلویزیونی از تایلند گزارش داد: در حالیکه فصل بارش‌های موسمی در پیش است کشاورزان در تایلند برای کشت برنج به کود‌های شیمیایی نیاز دارند. کیفیت برنج تایلندی در جهان شناخته شده است. بیشتر برنج‌های تولیدی در شمال بانکوک به خاورمیانه (غرب آسیا) و آفریقا صادر می‌شود.

زمین‌های کشاورزی تایلند بسیار حاصل خیز هستند به طوریکه سالیانه می‌توان سه بار زمین‌های کشاورزی را زیرکشت برد و بخش‌هایی از جهان را تغذیه کرد. اما این کار به مقادیر زیادی کود شیمیایی نیاز دارد. بهای کود شیمیایی به شدت افزایش یافته است و این موضوع هزینه‌ها را برای کشاورزان تایلندی افزایش داده است. کود شیمیایی کمیاب شده است.

بون چوای یک زن کشاورز تایلندی است. او بدهی‌های خود را در یک دفترچه یادداشت می‌کند. او ۵۰۰ دلار در رابطه با کود‌های شیمیایی خریداری شده خود از سال گذشته بدهی دارد. در حالیکه بهای جهانی برنج پایین است، اما بهای کود‌های شیمیایی رو به افزایش است.

به نظر نمی‌رسد وی بتواند هزینه‌های خود را در سال جاری تامین کند. ما همراه بون چوای به محلی که کود‌های شیمیایی خود را از آنجا خریداری می‌کند رفتیم. کود‌های شیمیایی بخشی ضروری در کشاورزی هستند. این موضوع سبب افزایش تولید و بهبود محصول در این منطقه می‌شود. اما در حال حاضر هزینه کود‌های شیمیایی به شدت افزایش یافته است. این افزایش هزینه فشار زیادی را بر کشاورزان وارد کرده است.

در ادامه، اوسا هارنکیج یک فروشنده کود شیمیایی گفت: کود شیمیایی بسیار گران شده است. امسال بهای کود‌های نیتروژنی به میزان ۵ برابر افزایش یافته است. هزینه‌ها ممکن است حتی بیش از این افزایش پیدا کند. تایلند ۹۰ درصد کود شیمیایی خود را وارد می‌کند. دولت تایلند تلاش کرده است بهای کود شیمیایی را پایین نگه دارد. اما بسیاری از تولید کنندگان می‌گویند دیگر نمی‌توانند به این کار ادامه دهند.

در ادامه، پلنگساک پراکادفساج رئیس انجمن تامین کنندگان کود شیمیایی تایلند گفت:دولت از ما خواسته است همکاری و به کشاورزان کمک کنیم. ما تا یک مدت زمانی می‌توانیم به این کار ادامه دهیم. بهای کود شیمیایی نسبت به هفت تا هشت سال گذشته به شدت افزایش یافته است.

در ادامه، خبرنگار گفت: اما بسیاری از کشاورزان تایلندی اگر بخواهند محصول بیشتری تولید کنند باید کود شیمیایی ارزان تری در دسترس داشته باشند و گرنه بهای برنج افزایش پیدا می‌کند. این موضوعی نگران کننده برای بسیاری از کشور‌هایی است که به برنج وابستگی دارند.

در ادامه، مجری شبکه از کارشناس کشاورزی و مواد غذایی پرسید: اگر تایلند در زمینه تولید برنج با مشکل روبرو شده است آیا دیگر نقاط جهان هم دچار مشکل خواهند شد؟

کارشناس گفت: بله قطعا اینگونه است. برنج غذای میلیارد‌ها نفر از جمعیت جهان است. این بیشتر از مصرف گندم است. اما این مشکل تنها برای تایلند نیست. این مشکل بسیاری از کشور‌های تولید کننده برنج است. آن‌ها نمی‌توانند کود شیمیایی مورد نیاز خود را برای برداشت بعدی تهیه کنند تا مردم کشور خود و دیگر کشور‌ها را تغذیه کنند.

مجری پرسيد: تاثیر افزایش بهای کود شیمیایی در ۱۲ ماه آتی چگونه خواهد بود؟

کارشناس گفت: ما با افزایش بهای کود شیمیایی روبرو هستیم. به علت حمله روسیه به اوکراین این روند تشدید شد. این موضوع بر روی بازار انرژی تاثیر گذاشت. بهای گاز طبیعی ارتباط مستقیمی با افزایش بهای کود شیمیایی دارد. این موضوع به خوبی در گزارش شما ارائه شده بود. تولید کود شیمیایی کاهش پیدا خواهد کرد، زیرا بسیاری از شرکت‌ها نمی‌توانند زیاد تولید داشته باشند.

وی افزود: دولت‌ها باید به این شرکت‌ها کمک کنند، اما در کشور‌های در حال توسعه محدودیت‌هایی در این رابطه وجود دارد. برخی از کشور‌ها نمی‌توانند این کار را انجام دهند. بهای کود شیمیایی به گونه‌ای افزایش خواهد یافت که بسیاری از کشاورزان ورشکسته خواهند شد. کشاورزان کود شیمیایی کمتری استفاده خواهند کرد و در نتیجه برنج کمتری تولید می‌شود و بهای برنج در سال آینده افزایش پیدا می‌کند.

مجری گفت: زمانی که شما درباره بهای برنج صحبت می‌کنید بهای این محصول تا چه اندازه افزایش پیدا می‌کند؟

کارشناس اظهار داشت: ما شاهد بحران در بهای مواد غذایی در ده سال گذشته بوده ایم. به نظرم بهای برنج به میزان دو برابر یا بیشتر افزایش پیدا خواهد کرد. تا حالا بهای برنج افزایش نیافته است. اما کشاورزان با چالش زیادی روبرو هستند. اما ما شاهد افزایش برنج به میزان سی تا چهل درصد خواهیم بود. بسیاری از افراد فقیر نمی‌توانند برنج بخرند و اگر سیاستی در نظر گرفته نشود این به منزله یک بحران غذایی در جهان خواهد بود.


 

 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.