به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، 22 مهرماه سال گذشته رئیس جمهور در جریان سفر به استان فارس، سرزده به کارخانه آزمایش رفت، این اقدام چنان ناگهانی و دور از انتظار بود که دوربینهای تلویزیون از ثبت و ضبط آن جا ماندند.
دقیقا یک روز بعد 23 اردیبهشت، در حالی که آزمایش در صدر خبرها قرار گرفته بود، مدیران و سهامداران اصلی کارخانه که تا پیش از آن هیچ اثری از آنها نبود طی نامه ای، آمادگی خود را برای آغاز تولید در کارخانه آزمایش اعلام کردند.
سرانجام پس از جلسات متعدد، برنامه احیای آزمایش در آذر ماه به تصویب رسید و اکنون 6 ماه از آن زمان می گذرد.
استاندار فارس در آخرین نشست خود با اصحاب رسانه، اول خرداد را زمان راه اندازی کارخانه آزمایش اعلام کرد.
نماینده مردم مرودشت نیز در گفتگو با فارس اعلام کرد که مدیران آزمایش متعهد شده اند هفته اول خرداد تولید را آغاز کنند.
در عین حال مدیران کارخانه با ارسال نامه ای به شرکت فرابورس، سوم خرداد را شروع به کار کارخانه اعلام کردند؛ با این وجود تاکنون از آغاز به کار کارخانه هیچ خبری نیست!
15 خرداد; آخرین زمان اعلام شده
حمیدرضا ایزدی، رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان فارس نیز از برگزاری جلسه با حضور استاندار، ریاست دادگستری و دادستان مرکز استان، معاونت اقتصادی استانداری و مدیران هولدینگ پیام خبر داد و گفت که در این جلسه اصرار بر راه اندازی کارخانه در موعد مقرر بود و مدیران آزمایش اعلام کردند تا 15 خرداد که پایان 6 ماه مهلت قانونی آنهاست، این اتفاق می افتد.
مشکل برق، راه اندازی کارخانه آزمایش را به تاخیر انداخت
در این راستا معاون اقتصادی استانداری فارس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری فارس، در خصوص وضعیت کارخانه آزمایش و زمان راهاندازی آن گفت: مشکل برق کارخانه آزمایش هنوز مرتفع نشده و مدیران کارخانه در جلسه اخیر با استاندار، آن را مطرح کردند که ما هم اعتراض کردیم چرا زودتر اعلام نکردید.
ربانی زاده ادامه داد: با گفتگوهای انجام شده و حل مشکل برق در هفته جاری یا در نهایت هفته پیش رو، این کارخانه راه اندازی خواهد شد.
وی افزود: تقریبا مواد اولیه و تجهیزاتی که برای شروع نیاز داشتند نیز تکمیل شدهاست.
این مسئول در خصوص تعداد کارگرانی که قرار بر استخدام آنها بود، اظهار داشت: 36 نفر از نیروها پذیرفته شده و مراحل آموزش را گذرانده اند و تنها 4 نفر مانده که مراحل مصاحبه و پذیرش آنها انجام خواهد شد تا در کارخانه مستقر شوند.
به گفته وی آبگرم کن و کولر در برنامه تولید قرار دارد و تلویحا گفته اند که تولیداتی مانند کابل را هم می توانند انجام دهند.
معاون استاندار فارس در خصوص موضع مدیریت عالی استان گفت: استاندار بر تولید و انتقال خط تولید تأکید دارد و در جلسه اخیر نیز بر این موضوع اصرار داشت.
وی خاطرنشان کرد: مسئولان آزمایش نیز تأکید دارند که به درخواست خودشان پای کار آمده اند و طبق برنامه زمان بندی و تعهدی که دارند، کارخانه را راه اندازی می کنند.
نیمه خرداد پایان مهلت قانونی آزمایش
ربانی زاده تصریح کرد: با توجه به اینکه طرح ارائه شده توسط مدیران آزمایش، نیمه آذرماه در کارگروه رفع موانع تولید مصوب شد، سررسید 6 ماه متعهد شده، نیمه خرداد است و در این تاریخ کارخانه راه اندازی خواهد شد و ما هم اعلام کردیم هر مشکلی هم باشد برای رفعش کمک می کنیم.
ربانی زاده در پاسخ به اینکه چرا مدیران آزمایش شفاف نیستند، گفت: بحث آزمایش از یک مطالبه شهری و گروهی فراتر رفته، یک مصوبه ریاست جمهوری است که باید حتما محقق شود، مردم هم منتظر هستند، ما به مدیران آزمایش اعلام کردیم که برای افتتاح آزمایش با خبرنگاران به کارخانه می آییم تا این مسائل حل شود.
وی همچنین با بیان اینکه در جلسه اخیر، نماینده سهامداران هم حضور داشت، افزود: به آنها گفتیم شما باید مطالبه کنید که چرا این فضا را معطل نگه داشته اند و الان هم حقیقت این است که فرآیند کارخانه دلچسب نیست و نتوانسته سریع به بهره برداری برسد، اما باید تا 15 خرداد ماه منتظر ماند.
حضور قدرتمند دستگاه قضا
همچنین در هفته گذشته مجمع سهامداران آزمایش در تهران برگزار شد که به گفته حاضران در جلسه، قائم مقام شرکت در خصوص ساده بودن تجهیزات مستقر شده در کارخانه توضیح داد: سال 94 خط تولید در کارخانه مستقر شد که به دلیل شکایت طلبکاران توسط مرجع قضایی توقیف و فروخته شد، مسئله ای که حمیدرضا ایزدی، رئیس سازمان صمت فارس آن را رد کرد و گفت: بارها این موضوع را مطرح کردند، در حالی که در شرایط کنونی دستگاه قضا از ورود طلبکاران جلوگیری کرده و شرایط را برای آغاز فعالیت کارخانه فراهم کرده است و همه در حال کمک کردن برای راه اندازی کارخانه هستند.
ایزدی تأکید کرد: دستگاه قضا در سه کارخانه آزمایش، آی تی آی و روغن نباتی با جدیت وارد شده و این قوت قلبی برای تعیین تکلیف کارخانه ها است.
چیزی به نام تولید در آزمایش شکل نگرفته است
به گزارش فارس، پای کار آوردن مالکان آزمایش که سالها اثری از آنها نبود و در آستانه تولید قرار گرفتن کارخانه ای که حتی مدیر تصفیه برایش انتخاب شده بود، کار بزرگی است که مدیریت اجرایی استان از ابتدای قبول مسئولیت تا کنون با پیگیری مستمر آن را انجام داده است.
اما در مجموع آنچه در آزمایش در حال رخ دادن است، چیزی به نام تولید نیست. حتی خط تولید آبگرمکن مخزنی، که محصولی منسوخ شده میباشد در کارخانه مستقر نشده است و فقط چند دستگاه جوش، پرس و تجهیزاتی از این دست که در کارگاه های ساده ریخته گری هم وجود دارد، به آزمایش منتقل شده که حتی از همه اینها هم استفاده نمیشود.
زمان طولانی برای مونتاژ کالایی اندک
مجوزهای صادر شده برای آزمایش در فاز یک تولید 150هزار آبگرمکن مخزنی در طول یک سال است.
این تعداد اندک محصول در زمانی طولانی، نشان از بی تحرکی و عدم پویایی کارخانه است که همین تعداد هم در آزمایش تولید نمی شود، محصول جای دیگری تهیه میشود و در آزمایش با جوش دادن بدنه به روکش، مونتاژ می شود.
در واقع برای چنین مونتاژ ساده ای، آن هم کالای از رده خارج شده آبگرم کن مخزنی، یکسال زمان داده شده است.
همین شرایط در فاز دوم کارخانه و محصول بعدی که کولر آبی است، نیز حاکم است.
طبق مجوز صادر شده، آزمایش، تعداد 100 هزار دستگاه در طی یک سال تولید خواهد کرد. محصولی ساده، با تعداد اندک و و فرجه زمانی طولانی.
طبق مصوبات جلسه مورخ 3/3 در دفتر استاندار، مدیران مجموعه صنعتی پیام موظف شدند طی مدت 10 روز، نسبت به استقرار خط تولید ساخت آبگرمکن، شامل ساخت مخزن و خط رنگ و راه اندازی خط تولید کولر اقدام کنند.
مسئله ای که با توجه به سابقه وقت کشی های مداوم مالکان کارخانه و با در نظر گرفتن اینکه هنوز حتی همان مونتاژ ساده هم در کارخانه آغاز نشده، غیر واقعی به نظر می آید، با این وجود باید منتظر ماند و قضاوت را به بعد از پایان تاریخ مشخص شده موکول کرد.
گزارش از: فاطمه حبیبی
انتهای خبر/خ