معاون سازمان انرژی اتمی: سامانه پرتودهی در 12 منطقه احداث می‌شود

خبرگزاری تسنیم چهارشنبه 11 خرداد 1401 - 14:36
گروه‌ استان‌ها- معاون سازمان انرژی اتمی از احداث سامانه پرتودهی در 12 منطقه در کشور خبرداد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، سیدپژمان شیرمردی ظهر امروز در دیدار با استاندار هرمزگان با اشاره به جایگاه مناسب از نقطه نظر تجاری‌سازی محصولات و استفاده مردم از فناوری پرتودهی اظهار داشت: حدود 500 میلیارد دلار گردش مالی این حوزه در دنیاست اما سهم جمهوری اسلامی ایران کمتر از میزان یک دهم درصد جهانی است.

وی افزود: اگر در این حوزه کار، تلاش و هدف‌گذاری کنیم نهایتا بتوانیم یک درصد سهم نسبت جمعیتی را به دست بیاوریم اما نباید ما را راضی کند.

مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها گفت: باید سهم هسته‌ای را نسبت به دنیا افزایش دهیم چرا که با توجه به پیشرو بودن از نقطه نظر علمی و فناوری، نسبت کنونی قابل قبول نیست. 

شیرمردی با اشاره به سند آمایش سرزمینی احداث سامانه پرتودهی در کشور بیان کرد: این سند را ذیل سند راهبردی سازمان انرژی اتمی تدوین و کشور را به 12 منطقه تقسیم کرده‌ایم.

وی ادامه داد: این نقاط براساس شاخص‌هایی نظیر میزان تولید محصولات کشاورزی، میزان تولیدات استان‌های همجوار، تولید محصولات استراتژیک، لجستیک بودن منطقه و... ظرفیت داشتن سامانه های پرتودهی را دارند. 

معاون سازمان انرژی اتمی با اشاره به تولید 2.9 میلیون تن محصولات کشاورزی هرمزگان در سال 98 تصریح کرد: دومین کشور تولید کننده محصول استراتژیکی خرما هستیم اما متأسفانه با وجود قیمت مناسب در جهان، در خصوص نگه داشت این محصول اقدامات مناسبی انجام نشده است.

شیرمردی با بیان اینکه چهار شهر لجستیکی بندرامام خمینی، بندرعباس، چابهار و امیرآباد در کشور وجود دارد، گفت: خروجی بررسی‌های انجام شده منجر به شناسایی 12 مرکزی شد که می‌توانند سامانه پرتو دهی را در فاز اول داشته باشند.

وی تاکید کرد: افزایش انبار محصولات کشاورزی از اهداف ایجاد سامانه پرتودهی در این حوزه است چرا که امروزه 20 تا 25 درصد محصولات معادل 10 میلیارد دلار از سرمایه کشور به ضایعات تبدیل می‌شود.

معاون سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه سازمان فائو حدود 2 سال ایران را در صدر تولید ضایعات کشاورزی قرار داده بود، اظهار داشت: پرتودهی محصولات کشاورزی یک راه حل برای کم کردن ضایعات این حوزه است که هنگام استفاده از تابش با دُز مشخص می‌توان ضمن کاهش میزان بار میکروبی آفات، کیفیت غذایی را حفظ کرد. 

شیرمردی با اشاره به تجاری‌سازی تکنولوژی عقیم‌سازی(SIT) یادآور شد: به جای استفاده از مواد شیمیایی در راستای از بین بردن آفات از این تکنولوژی برای عقیم‌سازی آفت‌هایی نظیر کرم گلوگاه انار و مگس میوه مدیترانه ای استفاده کرده‌ایم.

انتهای پیام/864

 

 

منبع خبر "خبرگزاری تسنیم" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.