خشکسالی همه کشت دیم شهرستان‌های پلدختر و کوهدشت را از بین برد

خبرگزاری مهر شنبه 28 خرداد 1401 - 21:22
خرم‌آباد- رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: بروز پدیده خشکسالی باعث شد همه کشت دیم در شهرستان‌های پلدختر و کوهدشت از بین برود.
خشکسالی همه کشت دیم شهرستان‌های پلدختر و کوهدشت را از بین برد

به گزارش خبرنگار مهر، سید عماد شاهرخی امروز شنبه در سلسله جلسات اخلاق در افق تمدن اسلامی گفت: استان لرستان دارای پتانسیل بالایی در بخش کشاورزی است به طوری‌که میانگین نقش کشاورزی کشور در اشتغال ۱۶ درصد اما در لرستان ۲۳.۵ درصد و میانگین نقش کشاورزی در اقتصاد کشور ۱۹ درصد و در لرستان ۲۵ درصد است.

وی افزود: تعداد ۳۹ هزار نفر سهم لرستان در ایجاد اشتغال سال ۱۴۰۱ تعریف شده است، سهم کشاورزی استان در ایجاد شغل چهار هزار نفر نظر گرفته شده است و این اهمیت و جایگاه کشاورزی در اقتصاد و معیشت مردم را نشان می‌دهد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان افزود: بخش کشاورزی دارای پتانسیل‌های بسیار مهمی در حوزه‌های مختلف است، در حال حاضر ۷۸ هکتار گلخانه در استان داریم که در برنامه افق ۱۴۰۴ سعی بر آن است این مساحت را به ۳۵۰ هکتار برسانیم و این پنج برابر میزانی است که تاکنون انجام شده است، زیرساخت‌های لازم در قالب شهرک‌های کشاورزی جهت توسعه کشت‌های گلخانه‌ای در حال انجام است، با سرمایه گذاری و بهره برداری از شهرک‌های گلخانه‌ای شاهد تولید ۷۰ هزار تنی محصولات گلخانه‌ای خواهیم بود.

شاهرخی به ظرفیت آبزی پروری استان اشاره کرد و گفت: درب خش شیلات و آبزیان با توجه به روان آب‌هایی که در استان داریم، می‌توانیم از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم، در حال حاضر سالانه ۲۸ هزار تن انواع آبزیان در استان تولید می‌شود که با برنامه‌ریزی انجام شده برای افق ۱۴۰۴ ظرفیت تولید آبزیان استان به ۴۰ هزار تن افزایش می‌یابد.

وی به حوزه زراعت اشاره کرد و گفت: بروز پدیده خشکسالی باعث شد همه کشت دیم در شهرستان‌های پلدختر و کوهدشت از بین برود با همت کشاورزان، تولید کنندگان و با زحمات همکاران در مراکز جهاد کشاورزی و از طرفی با تدابیر مقام معظم رهبری در قالب ستاد فرمان اجرایی امام (ره) جهش تولید در دیمزارهای استان در قالب یک طرح پنج ساله صورت گرفته است، حدود یک سال از اجرایی شدن این طرح گذشته و ۱۳ درصد خرید گندم در استان با وجود پدیده خشکسالی نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد: کشت دانه‌های روغنی به عنوان یک کشت استراتژیک در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی لرستان قرار گرفته است و حداقل دو برابر سال قبل کشت دانه‌های روغنی انجام شده است، برای اولین بار دانه روغنی «کاملینا» در سطح ۳۷۰ هکتار در شهرستان ازنا کشت شده و مورد تأیید مقامات وزارت جهاد کشاورزی نیز قرار گرفته است کشت این محصول توجیه اقتصادی بسیار مناسبی دارد، در اراضی دیم قابل کشت است و برای تناوب زراعی با غلات بسیار مؤثر است.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.