به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، انوشه میرمجلسی گفت: این روزها از خانه که بیرون میآییم، یکی از مهمترین دغدغهها آلودگی هواست. از یک طرف نگرانیم که زیاد نفس عمیق نکشیم و از طرفی وسط همه گرفتاریها و شلوغیهای روزمره گاهی چارهای جز یک نفس عمیق نداریم. شما تصور کنید در چنین وضعیتی چه باید کرد.
از آن جالبتر زمانی است که از زمین و زمان شاخص آلایندگی به گوشمان میرسد و نمیدانیم این شاخص مربوط به کجای نقشه پهناور شهر است. آیا منظور از این شاخصها، کیفیت هوا درست زیر برج آزادی است یا این شاخص را بر فراز کوههای شمال تهران ثبت کردهاند یا شاید جایی در هیاهوی میدان راهآهن؟
اصلا چه کسی میداند این روزها کجا زرد است و کجا نارنجی و کجا قرمز؟ این رنگها را از بس در ایام آلودگی هوا دوره کردهایم، مفهوم زیباشناسانهشان را هم از دست دادهاند.خلاصه که یک وقتهایی بدجوری همه چیز قاطی میشود.
فرض کنید شما قرار مهمی دارید. خانهتان یک سمت شهر است و محل قرارتان یک سمت دیگر. برای رسیدن به محل قرار از چندین خیابان و بزرگراه پرترافیک هم باید بگذرید. آن وسطها چند بوستان و پارک دلگشا هم سر راهتان قرار دارد. در چنین وضعیتی بسیار مهم است که بدانید کدام نقطه از نظر شاخص آلایندهها وضعیت قرمزی دارد و کجا زرد است و کجا نارنجی.
کجا نفس عمیق بکشید و کجا نفس را حبس کنید. از کدام قسمت شهر با طمانینه رد شوید و کجا را با شتاب طی کنید. این سوالات زمانی اهمیت بیشتری پیدا میکنند که جستجوهایمان در اینترنت نتیجهای جز سردرگمی نداشته باشد. یعنی در نوار جستجو مینویسیم «وضعیت آلودگی هوای تهران» و نتیجه یک نقشه است با یک سری عدد که فاصله بین این نقاط و این عددها خبری از جزئیات بیشتر نیست. یعنی یک منطقه وسیع از تهران، یک شاخص دارد و بس.
اما خودمانیم این روزها همه چیز پیشرفت کرده است. درست در همین سردرگمیها، کافی است راهمان به اپلیکیشن بلد بیفتد. آن وقت به سادگی میتوانیم به پاسخ سوالات پرشمارمان دست پیدا کنیم. این اپلیکیشن با جزئیات بیشتری کیفیت هوا را نشان میدهد. یعنی میتوان یک منطقه خاص را روی نقشه جستجو کرد و از وضعیت هوای آنجا در همان لحظه مطلع شد و تصمیم بگیریم که آیا زمان مناسبی برای رفتن به آن منطقه هست یا خیر.
با اپلیکیشن بلد میشود کشف کرد که مثلا آن منطقهای که در جوار یک بوستان بزرگ است، شاخص به مراتب بهتر و پایینتری دارد و مناطق پرترافیک و پرتردد شاخص بدتر و بالاتری.
یا اگر قرار است از جایی به جای دیگری برویم کافی است مبدا و مقصد را بزنیم و با چند حرکت انگشت روی صفحه گوشی تلفن همراه، غیر از اینکه مسیر کوتاهتر را نشانمان میدهد به نقاطی برسیم که بدانیم برای نفس عمیق کشیدن مناسب است و یا اگر گذرمان به فلان خیابان و بهمان بزرگراه افتاد، جوری نفسمان را حبس کنیم که آلایندهی کمتری راه ریهمان را پیدا کند.
انتهای پیام/