فاصله تولید و فرآوری در حوزه کشاورزی باید کاهش یابد

ایرنا سه شنبه 30 دی 1399 - 09:07
تبریز - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی با تاکید بر کاهش فاصله بین تولید و فرآوری محصولات در این حوزه گفت: این اقدام ضمن جلوگیری از هدر رفت محصولات به افزایش بهره‌وری نیز کمک می‌کند.
فاصله تولید و فرآوری در حوزه کشاورزی باید کاهش یابد

به گزارش ایرنا، اکبر فتحی روز سه شنبه در جلسه شورای معاونان با محوریت صدور مجوز بسته بندی حبوبات و سایر محصولات مشابه، افزود: جهت جلوگیری از سوء استفاده از مجوزهای تایید شده برای بسته بندی محصولات، باید این مجوزها با هماهنگی و برنامه ریزی صادر شود و میزان تولیدات، موقعیت جغرافیایی و سایر شرایط مدنظر قرار گیرد.

وی با اشاره به حوزه برنامه ریزی و امور اقتصادی برای فعالیت های آتی اظهار کرد: مجوزهای فرآوری برای واحدهای تولیدی اعم از تولیدات دامی و تولیدات گیاهی باید با هماهنگی و تحلیل درست حوزه های مرتبط و حوزه صنایع تبدیلی صادر شود.

رییس جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به پراکنش صنایع فرآوری محصولات،  گفت: تمرکز صنایع در حاشیه شهرهای بزرگ از تولید فاصله گرفته و باعث ایجاد گله مندی و کاهش بازدهی شده است.

فتحی به برنامه ریزی برای کنترل و مدیریت صنایع فرآوری محصولات غالب آذربایجان شرقی در پیک تولید محصولاتی مثل سیب، انگور، گوجه فرنگی اشاره کرد و گفت: باید پراکنش صنایع فرآوری استان در محصولات اشاره شده بررسی شود و رویکردهایی برای فرآوری محصولات در سایر واحدهای فرآوری و کارخانجات در استان تعیین شود که با کمک تعاونی روستایی استان امکان پذیر است.

وی همچنین به موضوع قرنطینه نباتی اشاره کرد و گفت: اخیراً موضوع ورود بخش خصوصی به قرنطینه نباتی مطرح شده که با توجه به حاکمیتی بودن وظایف، گزارشی توسط معاونت بهبود تولیدات گیاهی از روند صدور مجوز قرنطینه نباتی و موضوعات دیگر مرتبط باید ارائه و تصمیم گیری نهائی برای آن به عمل آید.

فتحی با بیان اینکه معاونت ها و مدیریت های ذیربط سازمان نباید نسبت به مشکلات تولید کنندگان و فعالان بخش کشاورزی بی تفاوت باشند، ادامه داد: موظف هستیم تا پایان در کنار تولیدکننده باشیم و برای حل مشکلات اجتماعی نیز راه کار اتخاذ کنیم.

وی به استفاده از ظرفیت تشکل های جهاد کشاورزی تاکید کرد و گفت: استفاده از سامانه ها در تامین نهاده های دامی و گیاهی وظایف تشکل ها و اتحادیه ها را تا حدودی کاهش داده و باید از ظرفیت این تشکل ها براساس وضعیت فعلی جامعه و با استفاده از روش های نوین بهره برد.

رییس جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی همچنین به موفقیت سازمان در تنظیم بازار قیمت مرغ اشاره کرد و گفت: ورود به موقع، مدیریت و کنترل قیمت مرغ در استان نشان داد که باوجود برخی مخالفت ها، تولیدکننده با ضرر مواجه نشده و مصرف کننده نیز مرغ را با قیمت مصوب تهیه کرد.

فتحی بر کنترل قیمت تخم مرغ در استان نیز تاکید کرد و گفت: قیمت تخم مرغ در درب مرغداری ۱۴ هزار و ۷۰۰ تومان و در فروشگاه ها ۱۷ هزار ۵۰۰ تومان تعیین شده است و مدیران شهرستان مسوول حسن اجرای دستورالعمل های ابلاغی هستند.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.