رضوان حکیم زاده روز سه شنبه درنشست تخصصی مدرسه خوانا، گفتمان تحول ساز آموزش و پرورش البرزکه دربسترشبکه شاد برگزارشد، افزود: افزایش مهارت های شنوایی، بینایی، خواندن و نوشتن از اهداف مهم این بسته آموزشی که بر مبنای کتاب های درسی دانش آموزان طراحی و تدوین شده است.
وی بیان داشت: طرح مدرسه و بسته خوانا از آذرماه سال جاری با آموزش معلمان در سراسر کشور آغاز شد و از از ابتدای دی ماه در بستر شاد برای پنج درصدمدارس ابتدایی و پیش دبستانی اجرایی شده است.
حکیم زاده گفت: این مهارتها به صورت تلفیقی و در قالب بسته تقویت مهارت زندگی، مشارکت مدرسه محور، مهارتهای زبانی و آداب زندگی درمدارس ابتدایی آموزش داده می شود.
وی تصریح کرد: در این طرح دانش آموزان با استفاده از زبان درست و استفاده از کلمات مناسب تربیت می شوند تا خواستههای خود را به شکلی رسا بیان کرده و از ابزار نوشتن نیز به خوبی استفاده کنند.
حکیم زاده اضافه کرد: با اجرای این طرح مهارت « آدابدانی » در دانش آموزان افزایش مییابد زیرا دانش آموزان رفتاردرست را درموقعیتهای مختلف فرامیگیرند.
وی با بیان اینکه دوره پیش دبستانی وابتدایی بهترین دوران برای تعمیق واثربخشی آموزش مهارت های چهارگانه زبانی و زندگی است، عنوان کرد: دراین طرح به علاوه برپرداختن به دغدغه اساسی آموزش مهارت های پایه خواندن، نوشتن و آداب زندگی ، شاهد یکی ازبرنامه های سند تحول بنیادین نیز درمدارس نیزهستیم.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: دانش آموزان در مدرسه روخوانی و رونویسی را آموزش می بینند در حالی که مهارت خواندن و درک مطلب که خوب صحبت کردن و ابراز وجود را در پی داشته باشد، کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی به ناتوانایی اغلب فارغالتحصیلان در استفاده صحیح از زبان پرداخت و افزود: دانش آموزان باید توان استفاده ازواژگان را داشته باشند که دربسته خوانا این مهم به آنان درقالب بازی و هنرآموزش داده می شود.
حکیم زاده گفت: بسته تحولی خوانا ترکیبی ازمهارت های خواندن نوشتن و آداب زندگی است.
وی تاکید کرد: اجرای بسته تحولی خوانا درمداس کشور تداوم دارد تا دانش آموزان از رویکرد دانش محوری به سمت مهارتی هدایت شوند.
مدیرکل آموزش و پرورش البرزنیز در این نشست تخصصی ضمن قدردانی از تلاش معلمان و مدیران دوره ابتدایی درآموزش فضای مجازی اظهارداشت: طرح خوانا در مدارس ابتدایی استان با هدف تمرین گفت و گو و مهارت ورزی درنوشتن و خواندن اجرایی شده است.
سالار قاسمی خاطرنشان کرد: طرح تحولی خوانا از ابتدای دی ماه در ۵۲ مدرسه البرز با مشارکت ۶۵۰ آموزگاربه مرحله اجرا درآمد.
وی با بیان اینکه دراین طرح ۲۵ هزاردانش آموز زیرپوشش قرارگرفته اند، تصریح کرد: تمرین گفت و گو، گوش دادن و مهارت ورزی درنوشتن و خواندن ، تمرین برای درک مطالب و انتقال درست آن به دیگران از جمله اهداف این طرح است.
وی بیان داشت: تمرین مهارت های مسئولیت پذیری موجب بهبود مهارت های زندگی و انتقال آن به زندگی واقعی می شود.
قاسمی ادامه داد: آموزگاران البرز پس ازکسب آموزش های لازم درحال اجرای موضوعات پنجگانه اهداف این بسته تحولی درمدارس هستند.
استان البرز ۴۷۳ هزار دانش آموز دارد که نیمی ازآن درمدارس ابتدایی تحصیل می کند.