امکان بازچرخانی ۱۱۰ لیتر بر ثانیه پساب در بافق وجود دارد

ایرنا سه شنبه 30 دی 1399 - 13:33
یزد - ایرنا - مدیر پروژه فاضلاب شهری بافق گفت: با تکمیل عملیات اجرایی تصفیه خانه و نصب انشعاب مشترکان آب شهری ، واحدهای صنعتی و معدنی شهرستان امکان بازچرخانی ۱۱۰ لیتر پساب بر ثانیه را برای مصرف نیازهای خود در بخش تولید پیدا می کنند.
امکان بازچرخانی ۱۱۰ لیتر بر ثانیه پساب در بافق وجود دارد

محمد باقری روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه پروژه یادشده شامل ۲۰۰ کیلومتر لوله‌گذاری و ۱۵ هزار انشعاب است ،افزود: عملیات اجرایی تصفیه خانه شهری با ظرفیت هفت هزار مترمکعب در شبانه روز، در مرحله پایانی است.

وی از ثبت نام بیش از ۲ هزار مشترک در ناحیه « الف » شهر بافق خبرداد و بیان کرد: برای تکمیل و نصب ۶ هزار انشعاب دیگر در ناحیه‌ ( ب ) شهر عملیات یادشده به زودی آغاز می‌شود.

وی از نصب انشعاب فاضلاب در برخی محله‌های شهر خبرداد و در مورد نحوه ثبت نام شهروندان اظهار کرد: متقاضیان باید قبض آب واحد مسکونی یا شماره اشتراک آب منزل یا محل کسب خود را به اداره آب و فاضلاب ارایه و نام نویسی کنند.   

 به گفته باقری اجرای این پروژه علاوه بر استفاده بهینه از پساب فاضلاب شهری در گردش چرخ های صنعتی شرکت سنگ آهن مرکزی ایران ، در بهداشت و حفظ محیط زیست شهر نیز به دلیل بالابودن سظح آب های زیرزمینی و خطر آلودگی این طبقات آبی، اهمیت بسزایی دارد.

وی  برآورد اولیه هزینه پروژه را ۱۰۰ میلیارد تومان ذکر کرد و افزود:  بر اساس پیش بینی ها بایستی ظرف مدت سه سال به بهره برداری برسد اما در حال حاضر رقم اولیه به دلیل افزایش قیمت ها به ۳۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.

باقری همچنین از صبر و حوصله و سعه صدر شهروندان که تاکنون بیش از هفت سال حفاری‌ها و مشکلات ترافیکی را تحمل کرده اند، تشکر کرد.

شرکت سنگ آهن مرکزی ایران-  بافق در سال ۹۲ برای تسریع اجرای پروژه یادشده، قراردادی را با شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و آبفا استان یزد در چارچوب بیع متقابل منعقد کرد که بر اساس آن هزینه اجرا پروژه فاضلاب شهری را این شرکت برعهده گرفت تا پس از اجرای پروژه مورد نظر ، برای حرکت چرخ طرح‌های صنعتی و معدنی به مدت 35 سال از پساب آن که بیش از ۱۰۰ لیتر برثانیه است بهره‌برداری کند.

۲۱ هزار مشترک از منابع آبی شهر بافق استفاده می کنند که ۸۰ درصد خانگی و بقیه غیر خانگی هستند.

مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری بافق در ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد.

 همچنین پانزدهم دی ماه جاری عضو هیات علمی موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو گفته بود که  حدود ۷۰ درصد فاضلاب تولیدی ساختمان‌های مسکونی و اداری را آب خاکستری تشکیل می‌دهد که محصول شست‌وشوی لباس،استحمام، روشویی و ظرفشویی است.

 عباس اکبرزاده در هشتادمین نشست کانون تفکر آب این واحد دانشگاهی که با موضوع « بازچرخانی آب و استفاده از آب‌های خاکستری» به صورت مجازی برگزار شد. افزود: این میزان تولید آب خاکستری قابل توجه است که باید در راهبرد کلان تامین آب کشور جایگاه ویژه‌ای داشته باشد.

 رییس مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی تهران  در ادامه گفت: مهمترین مزیت استفاده از آب خاکستری در واحدهای مسکونی کاهش میزان برداشت آب از رودخانه‌ها و سفره‌ آب های زیرزمینی است.

وی اضافه کرد: کاهش مصرف انرژی و آلودگی‌های شیمیایی ناشی از فرآیند تصفیه، کاهش نیاز به احداث تصفیه‌خانه‌های متمرکز و شبکه‌های جمع آوری فاضلاب، کاهش نیاز به استفاده از سپیتیک تانک‌ها، شارژ آب‌ های زیرزمینی و احیای مواد مغذی از دیگر پیامدهای مثبت در این زمینه است.

 وی   نمک‌زدایی و بازچرخانی آب را در توسعه آینده کشور موثر دانست و خواستار پیگیری ویژه وزارت نیرو در این ۲ حوزه شد که به گفته اکبرزاده ، مدیریت و سازماندهی ۹۰ درصد سهمیه مصرف آب در بخش کشاورزی به عنوان بزرگترین مصرف کننده آب تولیدی نیز حایز اهمیت است.
کمک از افراد دخیل در بازچرخانی آب 

وی با برشماری نقایص قوانین بازچرخانی و استفاده از آب‌های خاکستری ، اظهار کرد: ارتقای بهره وری از آب، محور اصلی توسعه است و هزینه تولید آب شرب بهداشتی حدود سه برابر هزینه‌ای است که از مشترکان دریافت می‌شود و باید آیین‌نامه‌ها، قوانین و استانداردهایی برای این بخش در نظرگرفته شود که این امر مستلزم هم‌افزایی متخصصان برای بررسی تمام جنبه‌های آن است.

اکبرزاده اظهار کرد: توسعه تولید محصولات گلخانه‌ای با استفاده از پساب و بازچرخانی آب خاکستری مناسب و بهداشتی جزو اولویت‌های کشور است که می‌توان با ایجاد مقدمات حقوقی و انعقاد تفاهم‌نامه‌هایی با تصفیه‌خانه پساب‌های تکمیلی اقدام کرد.

به گفته اکبرزاده، آبادان تنها شهری است که قبل از انقلاب سیستم دوگانه تصفیه و بازچرخانی آب داشت و بعد از آن تاکنون به صورت سیستماتیک چنین سیستمی را در کشور نداریم .

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.