به گزارش خبرگزاری فارس از کاشمر، مهدی جمالی نژاد امشب در نشست با بخشداران، شهرداران و دهیاران شهرستانهای کاشمر، کوهسرخ، خلیلآباد و بردسکن در سالن همایشهای فرمانداری کاشمر، شهرداران و دهیاران را خاکریز اول در برابر مطالبات مردم دانست و افزود: کشور در یک فضای حساس قرار دارد، ازاینرو شهرداران و دهیاران بهعنوان خاکریز اول در برابر مطالبات مردم قرار دارند.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور با اشاره به نقش اثرگذار هزار و ۴۰۰ شهرداری و ۳۸ هزار روستای دارای دهیاری در کشور افزود: با توجه به اینکه ۷۶ درصد جمعیت کشور شهرنشین و ۲۴ درصد روستانشین هستند، اگر حال دهیاریها و شهرداریها خوب باشد، قطعاً حال کشور هم خوب است.
وی بابیان اینکه با ایجاد رضایتمندی در شهرها و روستاها، دیوار بیاعتمادی بین مردم و حاکمیت کم میشود، ابراز کرد: با فراهم شدن امکانات و زیرساختها از ابتدای انقلاب در کشور خدمات ارزشمندی در مناطق شهری و روستایی انجامشده است، لذا باید مراقب باشیم در ارتباط صمیمانه و اعتماد بین مردم و حاکمیت خدشهای وارد نشود.
جمالی نژاد با تأکید بر اینکه در شرایط سخت اقتصادی ضرورت دارد ارتباط نزدیک با مردم بیشتر و پررنگ ارتقا یابد، خاطرنشان کرد: از زمان قبول این مسئولیت اکثر روستاها و شهرهای کشور را بازدید کردم، اما باید اذعان کنم که فعالیت دهیاران و شهرداران منطقه ترشیز در خدمترسانی به مردم بینظیر است، بنابراین انتظارمان این است که با همین همت و انرژی کارهای خوب را استمرار دهید.
وی با اشاره به اینکه محقق کردن مطالبات در حوزه روستایی سخت است، بیان کرد: اگرچه در سالهای گذشته از مجموع هزار و ۴۰۰ شهرداری که ۳۰۰ شهردار آن رابطه استخدامی نداشتند برای آنها پیگیریهایی انجام و به نتیجه رسید، اما تلاش و پیگیریها برای استخدام ۳۸ هزار دهیار در کشور باوجوداینکه آئیننامه استخدامی آن به کمیسیون اجتماعی دولت ارائهشده است به نتیجهای نرسیدهایم.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با اذعان به اینکه دولتی کردن شهرداریها و دهیاریها به نفع مردم و این سازمانها نیست، گفت: غیردولتی بودن شهرداریها و دهیاریها قدرت انعطاف آنها را افزایش میدهد، بهطوریکه قدرت تصمیمگیری توسط شهردار و دهیار در اجرای پروژهها بیشتر است.
وی با اشاره به مشکلات، خواستهها و مطالبات مطرحشده از سوی نمایندگان دهیاران، بخشداران، شهرداران و اعضای شوراهای اسلامی در این جلسه، از پیگیری و تلاش برای حل آن خبر داد و گفت: اخیراً تفاهمنامهای فیمابین سازمان شهرداریها و دهیاریها با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به امضا رسیده است که بر اساس آن بسیاری از مشکلات و مسائلی که امروز گریبان گیر روستاهاست حل میشود.
جمالی نژاد بابیان اینکه عوارض و مالیات بر ارزشافزوده بهعنوان یکی از منابع مهم درآمدی شهرداری است، اما تغییر نحوه اجرای قانون جدید فشار زیادی به مدیریت شهری وارد میکند، افزود: بر اساس قانون جدید که مبنای آن شاخص جمعیت است دریافتی یک کلانشهر از 8 میلیارد تومان به 40 میلیارد تومان افزایشیافته است و این در حالی است که میزان دریافتی یک شهر کوچک به یکپنجم تقلیل یافته است.
وی ادامه داد: در سازمان شهرداریها و دهیاریها به دنبال توزیع عادلانه خدمات و امکانات هستیم، ازاینرو به دنبال اصلاح این نوع نحوه تقسیم و توزیع مالیات بر ارزشافزوده هستیم.
معاون وزیر کشور با اشاره به تشکیل دو قرارگاه اجرایی تجهیزات لجستیکی و توسعه روستایی اذعان کرد: جلسات فشرده و مختلفی در ذیل این قرارگاهها بهمنظور فراهم کردن بستر برای خدماترسانی به مردم برگزار میشود و اتفاقات خوبی در این زمینه رقم خواهد خورد.
وی بابیان اینکه شهرداران و دهیاران بهجای گرفتن یک دستگاه ماشین یا قیر رایگان باید به دنبال اجرای طرحهایی باشند که برای دهیاری یا شهرداری درآمد پایدار ایجاد کند، تصریح کرد: طرح تفصیلی، طرح جامع و طرح هادی ازجمله مواردی است که میتواند برای شهر و روستا تولید ثروت و ارزشافزوده به همراه داشته باشد، بنابراین اگر دهیاران و شهرداران به این حوزهها توجه کنند قطعاً شهر و روستا را متحول خواهند کرد.
جمالی نژاد با یادآوری اینکه برخی از روستاها در حال خالی شدن از سکنه است، اظهار کرد: باید زمینه و شرایطی در روستاها فراهم کرد تا علاوه بر توانمند کردن روستاییان، بستر را برای مهاجرت معکوس مهیا کرد.
معاون وزیر کشور همچنین به تدوین دستورالعملی برای تأمین خودروی موردنیاز در دهیاریها و شهرداریهای کشور اشاره کرد و گفت: بر اساس بخشنامه و دستورالعمل اجرایی این طرح که تا یک هفته آینده ابلاغ میشود خرید خودرو موردنیاز با مشارکت سازمان با دهیاریها و شهرداریها انجام میشود تا دغدغه اختصاص خودرو با توجه ظرفیت محدودی که سالانه از سوی سازمان انجام میشود کاهش یابد.
در این جلسه نماینده مردم کاشمر، بردسکن، خلیلآباد و کوهسرخ در مجلس شورای اسلامی ضمن عذرخواهی از تأخیر یکساعته در تشکیل این جلسه، دهیاران را مجاهدان خدمت در عرصه روستاها دانست و گفت: دهیاران مجاهدانی هستند که نهتنها امنیت شغلی ندارند، بلکه باید در برابر تمام کم و کاستیهایی که در روستاها وجود دارد در برابر مردم پاسخگو باشند.
حجتالاسلام جواد نیکبین بابیان اینکه افراد ضعیف بهاندازه امکانات اما افراد قوی با توجه به ظرفیت انسانهای آن منطقه کار و تلاش میکنند، افزود: به روستاهای حوزه انتخابیه پیشنهاد تشکیل شورای پیشرفت را دادیم تا بتوانند از این طریق از توانمندی و ظرفیت اهالی روستا که در خارج از روستا و سایر مناطق کشور و حتی خارج کشور ساکن هستند برای کمک به توسعه، عمران و آبادانی روستا استفاده کنند.
این گزارش حاکی است، این جلسه که با یک ساعت تأخیر آغاز شد، 12 نفر از دهیاران، بخشداران و اعضای شورای اسلامی از شهرستانهای کاشمر، خلیلآباد، بردسکن و کوهسرخ به نمایندگی دهیاریها، بخشداریها و شوراهای اسلامی منطقه به بیان مشکلات، دغدغهها و مطالبات حوزه کاری خود پرداختند.
انتهای پیام/ ۷۰۰۴۲