محمد رضا جباری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اقدامات لازم برای پیشگیری از انفلوانزای مرغی در این شهرستان انجام شده و اطلاعات لازم در این زمینه در اختیار مراکز فنی مرغداریها ی تخم گذار گذاشته شده تا هرگونه تغییر ناگهانی در تلفات و علایم مبنی بر کم خوراکی طیور و مشکلات تولید رصد و اگر لازم بود نمونه برداری کنند.
وی بیان کرد: تیم های دامپزشکی در منطقه مستقر هستند و در صورت مشاهده هر گونه تلفات پرندگان وحشی و یا بومی شرایط را رصد می کنند.
جباری از شهروندان بروجردی به ویژه روستاییان و ماموران محیط زیست درخواست کرد تا هرگونه تلفات غیر طبیعی پرندگان وحشی و یا بومی را در صورت مشاهده حتی در تعداد کم به دامپزشکی اعلام نمایند.
رییس شبکه دامپزشکی بروجرد تاکید کرد: مراقبت های بهداشتی از مرغداری ها در حال انجام است و هشدارهای لازم نیز به مرغداران و دست اندرکاران این صنعت برای چگونگی مراقبت از واحدهای مرغداری داده شد تا مانع سرایت بیماری به بخش صنعتی شوند.
وی اظهار داشت: شهرستان بروجرد با داشتن بیش از ۱۵۰ واحد مرغداری برای مقابله با این بیماری در حال آماده باش کامل است.
وی اضافه کرد: همه ساله با فرارسیدن فصل سرما، موضوع شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کانونهای تجمع پرندگان و مرغداریها به عنوان یکی از مسائل جدی مورد توجه قرار میگیرد چرا که این بیماری علاوه بر وارد کردن خسارات زیاد به پرورش دهندگان، مخاطرات بسیاری برای انسان به همراه دارد.
جباری افزود: با تشکیل جلسات تخصصی با حضور مسوولان ذیربط، در فرمانداری تلاش شده تا از شیوع ویروس این بیماری جلوگیری و یا در صورت ابتلا، از ورود خسارات کلی به تولیدکنندگان جلوگیری شود.
وی بیان کرد: ادارات محیط زیست، شبکه بهداشت و درمان، دهیاران، بخشداران و ادارات عضو کارگروه پیشگیری از شیوع آنفولانزا موظفند تا شبکه دامپزشکی را در امر پیشگیری و یا مقابله با این بیماری همراهی کنند.
آنفلوانزای فوق حاد طیور، بیماری ویروسی است که دربین حیوانات وبیشتراز همه در میان پرندگان مشاهده میشود، این عفونت در پرندگان اهلی به سرعت باعث همه گیری در میان آنها میشود.
پرندگان وحشی آبزی به عنوان مهمترین ذخایر طبیعی ویروس آنفلوانزا محسوب می شوند و بوسیله آنها ویروس از یک نقطه به نقطه دیگری حمل و از طریق بزاق، و فضله بیماری به پرندگان اهلی و کسانی که با پرندگان تماس دارند منتقل می شود.
در نوع خفیف آنفلوانزای مرغی، ابتلابه بیماری با ریزش پرهای پرندگان و کاهش تولید تخم مشخص میشود و در نوع دوم، بیماری به سرعت درمیان پرندگان شایع و باعث اتلاف شمار زیادی از آنها میشود.
این بیماری از طریق تجارت پرندگان زنده و پرندگان مهاجر مانند اردکها و سایر پرندگان دریایی از کشوری به کشور دیگر منتقل میشود.
سرفه، گلودرد، تنگی نفس وسابقه تماس دریک هفته قبل از مرگ پرندگان آلوده یا در مرحله واگیری و یا سطوح آلوده به ویروس و تب بالای ۳۸درجه از علایم بیماری آنفلوانزای مرغی در انسان محسوب میشود.